Teraz jest 07 wrz 2025, 23:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 68  Następna strona
"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników 
Autor Treść postu

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
supersaper                    

Judykator_                    

...
A to ciekawa (sic!) teza. "Mogą nie przeprowadzać racjonalizacji". No jasne - mogą. Mogą też, nie potrafiąc np. unieść brzemienia odpowiedzialności nie za swoje decyzje (zgadzam się z justpracownik, że to nie dyrektorzy generalni wymyślili racjonalizację), podać się do dymisji.
Tylko co to da? Da tyle, że przyjdzie ktoś inny i wykona zapisy (nieracjonalnej skądinąd) ustawy.
...

Nikt nie kazał im z bronią przystawioną do głowy być DG (NUS, DIS DUKS itp.). Skoro tą pracę wykonują to biorą odpowiedzialność nie tylko prawną ale i moralną, za wszelkie podejmowane decyzje. Tłumaczenie "bo tak mi kazano" do mnie nie trafia. Ja wielokrotnie słyszę, że mogę się zwolnić, jeśli mi coś nie pasuje. Oni chyba też?

Tylko, że co dalej? Przyjdzie następny NUS, nie wykona racjonalizacji i też go zdejmą a potem następnego i tak do plus nieskończoności. To patrząc na sprawę obiektywnie też do niczego nie prowadzi. Jest totalnie bez sensu jak każdy ostatnio pojawiający się pomysł panującej nam jaśnie oświeconej ekipy nieomylnych geniuszy. Zacznijmy szukać winnych tam gdzie oni rzeczywiście siedzą. No chyba, że mamy to gdzieś i w d.... mamy kompletny rozpad aparatu skarbowego. A jak nie będzie budżetu (czytaj wpływów) to jak mawiał klasyk nie będzie już nic...

05 sty 2011, 20:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
Czy zasłanianie swoich najgorszych decyzji, często wprost łamania prawa słowami "bo tak mi kazano", "jak nie ja to ktoś inny" itp. uważasz że jest OK  ;)

05 sty 2011, 20:56
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 15:43

POSTY        2
Bronisław Komorowski zamierza zablokować sztandarowy pomysł rządu: ustawę o 10-procentowych cięciach w administracji - wynika z nieoficjalnych ustaleń "serwisu wprost.pl.
Z informacji wprost.pl wynika, że prezydent najprawdopodobniej skieruje tę ustawę do Trybunału Konstytucyjnego. - To bubel prawny (...) Rząd o nich wiedział, ale zamiast się tym zająć, przepchnął ustawę kolanem. Prezydent nie chce brać za to odpowiedzialności - cytuje "Wprost" bliskiego współpracownika Komorowskiego.
Decyzja w tej sprawie ma zostać ogłoszona w najbliższych dniach, prawdopodobnie w piątek.

05 sty 2011, 21:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
uwertura                    

Bronisław Komorowski zamierza zablokować sztandarowy pomysł rządu: ustawę o 10-procentowych cięciach w administracji - wynika z nieoficjalnych ustaleń "serwisu wprost.pl.
Z informacji wprost.pl wynika, że prezydent najprawdopodobniej skieruje tę ustawę do Trybunału Konstytucyjnego. - To bubel prawny (...) Rząd o nich wiedział, ale zamiast się tym zająć, przepchnął ustawę kolanem. Prezydent nie chce brać za to odpowiedzialności - cytuje "Wprost" bliskiego współpracownika Komorowskiego.
Decyzja w tej sprawie ma zostać ogłoszona w najbliższych dniach, prawdopodobnie w piątek.

o rany, mów do mnie jeszcze proszę :brawa:

05 sty 2011, 21:36
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 15:43

POSTY        2
Adaneta                    

uwertura                    

o rany, mów do mnie jeszcze proszę :brawa:

Informator dodał, że prezydent rozważał nawet skorzystanie z możliwości weta, ale "prawdopodobnie skończy się na trybunale".
Decyzja w tej sprawie ma zostać ogłoszona w najbliższych dniach. "Prawdopodobnie w piątek. Dziś trwa jeszcze analiza poszczególnych zapisów" - zapowiedział w rozmowie z "Wprost" Krzysztof Łaszkiewicz, minister w Kancelarii Prezydenta.

05 sty 2011, 21:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2010, 15:51

POSTY        51
Widzisz, jak mojej szefowej w byłym miejscu pracy szef kazał zwolnić kogoś z mojego działu to pod koniec dnia była spuchnięta od płaczu. Uważam że była dobrą szefową i świetnym człowiekiem. Oczywiście mogła też się zwolnić sama, a mogłem ja się zgłosić. Wywalono moją dobrą koleżankę, takie życie. Było mi jej szkoda ale ja ocalałem i zapewniam że to było w tym momencie najważniejsze. Odrealnione filozofie to dobre są przy trzeciej flaszce na dwóch :piwo: . Life is brutal.

P.S. Kurka, piszę posta a tu nagle takie newsy  :D

05 sty 2011, 21:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2008, 08:33

POSTY        3
Jestem naprawdę przerażona tym co nasza władza nam szykuje. Zastanawiam się czy ktokolwiek z "tych na górze" w ogóle ma pojęcie na czym polega praca w urzędzie, jaką rolę spełniamy i czemu to służy. W każdym normalnym, moralnym państwie władza szanuje swoich urzędników i stara się ich odpowiednio motywować do wydajnej, uczciwej pracy. Bez pieniędzy w budżecie, na straży którego przecież stoimy, nie może funkcjonować żaden kraj. Przecież ściągane przez nas pieniądze zasilają budżet (emerytury, renty, szpitale, szkoły...). Nie rozumiem działania rządzących. Powinni starać się wychowywać obywatelskie społeczeństwo, w którym wszyscy będą świadomi swoich obowiązków (w tym obowiązku ponoszenia obciążeń podatkowych na rzecz dobra wspólnego) i praw. Oni jednak wolą siać populistyczne hasła (zbyt dużo nic nie robiących urzędników, których w dodatku jedynym hobby jest nękanie i niszczenie uczciwych podatników), aby tylko odwrócić uwagę społeczeństwa od tego co się dzieję na "górze". No bo przecież nie ma to jak dobry temat zastępczy (w mętnej wodzie ryby łowi się najlepiej). Na każdym kroku chcą ukryć swoje dyletanctwo, brak kompetencji, wiedzy i mam wrażenie, że niestety chcą ukryć również swoje prawdziwe intencje.
Niestety ja nie mogą się dopatrzeć sensu w tym, jak źle funkcjonujący aparat skarbowy (PRZEZ WPROWADZONĄ REORGANIZACJĘ I ZAPOWIEDZIANĄ RESTRUKTURYZACJĘ ZATRUDNIENIA) może przyczynić się do poprawy sytuacji gospodarczej naszego kraju? No po prostu nie mogę!!!!!!!!!!!

05 sty 2011, 21:53
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        51
Coś w tym może jest, cała kupa wiadomości http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1920&bih=1008&q=Bronis%C5%82aw+Komorowski+zamierza+zablokowa%C4%87+sztandarowy+pomys%C5%82+rz%C4%85du&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=a1e82c651317d057.
Przepraszam za długiego linka.

05 sty 2011, 22:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2008, 08:33

POSTY        3
Mam nadzieję, że te ostatnie wiadomości się potwierdzą, bo naprawdę mimo, że zawsze uważałam się za ogromną optymistkę, to ostatnio tracę nadzieję, że w końcu będzie normalnie.
Pozdrawiam:)

05 sty 2011, 22:03
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        51
Normalnie to jak sądzę i tak nie będzie nigdy  :wysmiewacz:  , ale zobaczymy co dalej będzie z tymi newsami.

05 sty 2011, 22:07

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
supersaper                    

Czy zasłanianie swoich najgorszych decyzji, często wprost łamania prawa słowami "bo tak mi kazano", "jak nie ja to ktoś inny" itp. uważasz że jest OK  ;)

Odpowiedź jest prosta, oczywiście że nie. Ale czym innym jest wykorzystywanie sytuacji do swoich własnych celów przez nieudolnych kierowników jednostek (bo tacy są !!!) a czym innym jest konieczność wykonania bzdurnych przepisów prawa przez ludzi, którzy nie mają innego wyjścia (bo tacy też są !!!). Chodziło mi o to, że za cały bajzel odpowiedzialny jest POMYSŁODAWCA. Gdyby nie on problemu by nie było a wszelkie próby zrzucania odpowiedzialności niżej to typowe w naszej rzeczywistości zachowanie dążące do rozmycia odpowiedzialności. NIGDY NIE WOLNO ZAPOMINAĆ KOMU TAK NAPRAWDĘ "RACJONALIZACJĘ" ZAWDZIĘCZAMY.

05 sty 2011, 22:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Uwierzę, jak zobaczę.

05 sty 2011, 22:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 11:35

POSTY        4
Oto wpisy na Wirtualnej Polsce:

Marzę by życ w sprawiedliwej Ojczyźnie wśród uczciwych ludzi Czy te marzenia może spełnic rząd, którego ministrami są gangsterzy i narkomani / jak mówią ich koledzy z PO/, a co drugie słowo zaczynaja od k.... jak POkazują bilingi

~Kreta Odp.: Marzę by życ w sprawiedliwej Ojczyźnie wśród uczciwych ludzi
Ci, co na nich głosowali, też mieli marzenia a teraz....szara rzeczywistość a z drugiej Irlandii została tylko literka g.... jak g...no!

~patriot Rozwiązać senat
Rozwiązać senat, a liczbę posłów w sejmie zredukować o połowę. Zaraz znajdą się pieniądze by zalepić dziurę budżetową.
Niemieccy politycy jeżdżą autami niemieckimi, francuzcy francuskimi, amerykanie amerykańskimi itd. Dlaczego nasi nie jeżdżą naszymi - to znaczy montowanymi w Polsce? Kolejne pieniądze utopione. Chevrolet nie jest złą marką przecież. To prawie amerykański sprzęt.

~genius i ma racje, popatrzcie na liste instytucji wylaczonych
a zobaczycie ze ciecia nie dotkna tych instytucji co rzeczywiscie powinny.

~Kazam mydlenie oczu
To teraz widze zabawa w kotka i myszke, zbliżają się powoli wybory, więc sejm teraz jest niby ten dobry, a prezydent zły, chociaż jego nie wywalą przez 4 lata, ale ogólnie są w zmowie, żeby głosowac na tych samych polityków z PO, po czym znowu zaczną się same podwyżki dla administracji tak jak dla gronkiewicz, wzrosły nasze podatki żeby miała większą pensje, nie dajcie sobie zamydlić oczu, nie głosujcie na PO, nie ma nic gorszego jak jedna partia na wszystkich stanowiskach w rzadzie i administracji, mogą robic co chcą i uchodzi im to na sucho...

~wista,wio
nie moge patrzec na tego chama..kolehna
kanalie na uslgach moskwy.....

~kloll zagrywk
Bylo to wczesniej ustalone, aby mozna bylo pokazac jaki to pan Komorowski jest niezalezny od Tuska i jaki z niego rowny gosc. Gawiedz oczywiscie te zagrywke kupi i bedzie piac dalsze peany na czesc PO i pana Komorowskiego.

~ala Podziwiam Pana Prezydenta !
Naprawdę widać jak dużo pracuje i ciągle ma rękę na pulsie...Pamiętam jak Kaczyński po koronacji wsiąkł jak kamfora potem pokazał się parę razy i był jakoby go nie było....

cedry.eko  
Marzę by życ w sprawiedliwej Ojczyźnie wśród uczciwych ludzi
Czy te marzenia może spełnic rząd, którego ministrami są gangsterzy i narkomani / jak mówią ich koledzy z PO/, a co drugie słowo zaczynaja od k.... jak POkazują bilingi

~zocha a to wąsate
bydle

~wojtek no dobry rząd chciał przecież, ale prezydent nie podpisał
mają związane ręce teraz. Taki zamysł był od początku.

~Jan Patrzcie jaki czujny
Jeżeli ją zablokuje to po prostu niby sprzeciw ale tak naprawdę to razem bronią stanowisk swoich Kolesiów.

~helga
Patrzcie jaki czujny gajowy - cwaniaczek sobie nie da zabtać ani grosika, cwana bestia.

~feliksa
OD RAZU WIDAĆ, że ci panowie ze sobą wsółpracują. Jeden gra rolę złego, a drugi dobrego. A tak na prawdę nie chodzi im o zwolnenie urzędasów. Tam pracuje ich rodzina i znajomi. PO i jej zwolennicy muszą się popierać.

~pawel noja
to się nazywa gra w dobrego wujka...

~RENISTA do: Komorowski
KOŃ KTÓRY MÓWI.

~Bóghonorojczyzna
A miała być zgoda I POdpisywanie wszystkiego . Kiedy poprzednik miał zastrzeżenia prasa grzmiała ze to zlosliwośc , jak nazwa obecna sytuacje ?

~Urban J Odp.: A miała być zgoda
Teraz napiszą że to przemyslana decyzja w trosce o obywateli ;)

~jan Odp.: A miała być zgoda
A ja wiedziałem od razu że swoich nie zwolnią.Tusk chce pokazać że stara się ograniczyć wydatki państwa,ale po cichu uzgodnił z Komorowskim aby ustawę zawetował. Z cięzkim sercem bedzie musiał więc ponownie zwiekszyć podatki. Czy to nie obłuda?

~Bolo
Odp.: KLĄTWA LERZY NA WAWELU !!!
A ty chociaż wiesz co to jest Wawel i gdzie on jest? Nie masz się czym podniecać? Twoje wypowiedzi są tragiczne i żenujące. Na pewno Prezydent Komorowski z nich nie skorzysta. Zajmij się lepiej nauką, bo wg stanu na dzień dzisiejszy to wyglądasz na dzikusa. Żadnej ogłady i kultury.

~kac Ublizacie Polakom, zlodzieje.
I tak beda robic. Ustala wczesniej, ze trzeba zrobic ustawe, niby-dobra ale Bronek-Gafa zablokuje ja, co ma wygladac na konflikt POmiedzy 'wsPOlnikami"

~piesek Prezydencie: NIEEEE!!!
Nie niszcz naszego ukochanego rządu i ministrów reprezentujących naszą ukochaną Platformę Obywatelską, na którą głosowaliśmy i zawsze będziemy wiernie JĄ popierali, i dla niej z miłością i oddaniem poniesiemy to zaszczytne poświęcenie straty miejsca pracy. Wszystko dla naszych ukochanych, mądrych i troskliwych przywódców. Z poważaniem Wasz elektorat.

~joker NO NIEMOGĘ
A gdzie odrzucenie weta prezydenta.

cedry.eko
Marzę by życ w sprawiedliwej Ojczyźnie wśród uczciwych ludzi
Czy te marzenia może spełnic rząd, którego ministrami są gangsterzy i narkomani / jak mówią
ich koledzy z PO/, a co drugie słowo zaczynaja od k.... jak POkazują bilingi

~pola zagrywka pomiedzy nimi, znow maja nas za durni
kupcie każdemu urzednikowi po limuzynie. Tanie panstwo

~zgroza
Marzę by życ w sprawiedliwej Ojczyźnie wśród uczciwych ludzi Czy te marzenia może spełnic rząd, którego ministrami są gangsterzy i narkomani / jak mówią
ich koledzy z PO/, a co drugie słowo zaczynaja od k.... jak POkazują bilingi

akwarium24  MOŻE PO-GADAĆ
NIKT NIE BIERZE TEGO NA PO-WAŻNIE ;-))))))))))))))))))

~Tur Zablokuje
Lady Dzia-Dzia.

A TO CIEKAWE
Czyżby duża ilość pupili pana prezydenta stracić miała ciepłe posadki ? Zastanawiające.

~Patriota Odp.: A TO CIEKAWE
Chyba tak .Jeszcze by się na niego mogli pogniewać .A żona Komorowskiego obiecała tyle POsadek swom koleżankom . Oj i procenty by poszły w dół , a mgła pojawia się nagle i znikąd .

~Bóghonorojczyzna Niezgoda króluje
Wuj chąsacz na tronie , juz mu nawet ruj chyży nie pasuje , cos czuje ze on wszystkich Polakow wyPOrtkuje .

~Sam A może
Lady Dzia-Dzia.

~ela hahaha dobre!!!!!
prezydent "wszystkich"polaków.Blokuje to co rząd wcale nie ma zamiaru zrealizować.

~der Pitera w RR.......
to stare glupie krowsko, glupie jak but jak cala PO

~Bóghonorojczyzna Niezgoda króluje
Wuj chąsacz na tronie , juz mu nawet ruj chyży nie pasuje , cos czuje ze on wszystkich Polakow wyPOrtkuje .

~Sam A może
Lady Dzia-Dzia.

~młody liberał
urwał sie zyrandol co robic ? Wykrecać zarówki czy bezpieczniki , a moze siekiera ciac przewody - juz sam nie wiem chyba jestem za młody

~Robb Plan oszczędnościowy nie uwzględnia:
500zł-ową podwyżkę dla biur poselskich i trzech luksusowych samochodów przypadających na jednego ministra w rządzie.

~slowiko Ten człowiek tylko to potrafi
Jako marszałek zamroził tyle ustaw że magazynow sejmowych brakło

~OLA
Miał racje prezydent Komorowski
ten rzad jest dziadowski .

~expert_specjalista Ten człowiek to bubel .
Jest ok , kiedy milczy , jak tylko sie wypowie to od razu jest zamieszanie , tak dalej byc nie moze .

~Mario Chyba zostanę szamanem
Jakieś 2 tygodnie temu powiedziałem znajomym, że nic z tego nie będzie :P Dobry policjant i zły, a głupiemu ludowi radość.

~bolivar Zablokował pomysł ?? nieeee to scenariusz
Hmmm... chyba tak miało być .Coż....

~zolnierzPO Wuj chąsacz to bubel
ruska podróbka , azjatyckiego wytworu , wystarczy na *** spojrzeć

~otóż to PO to bubel
Zob.: http://www.youtube.com/watch?v=kEnaL_Am3qw

~antekczemu
nie zablokował jak z OFE ludzi rzad okradał
jedna banda

Ostatnio edytowano 06 sty 2011, 11:09 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

skróciłem posta i zmniejszyłem czcionkę

05 sty 2011, 22:42
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
uwertura                    

nie spodziewałem się tego. Sądziłem, że ją podpisze bez marudzenia. Czyżby myślał jednak o II kadencji? Nie wierzył w pewność tego rządu i jego wyboru? Nie głosowałem na Komorowskiego obawiając sie właśnie sytuacji, w których bedzie podpisywał wszystko jak leci. Zaskoczył mnie. Bardzo pozytywnie.

06 sty 2011, 11:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 68  Następna strona