Też jestem w szoku, mogli zabrać, a jednak, tak jak obiecywali, dali
30 wrz 2015, 05:29
Re: Podwyżki od nowego roku
Tak, tak, dali, a jakże! I to jak dali!
Chodzą jakieś kwoty rzędu max. 100 zł "na głowę, padają też wartości ok. 30 "na łeb". Niech to będzie "optymistyczne" 100 zł.
Liczymy: 100 zł / 8 lat zamrożenia / 12 miesięcy w roku.
Wychodzi "kiełbasa wyborcza" o wartości 1,04 zł (słownie: jeden złoty cztery grosze) miesięcznie. Brutto! Netto to jakieś niecałe 68 gr (słownie: zero złotych sześćdziesiąt osiem groszy).
Smacznej kiełbasy wyborczej, tylko ostrożnie, bo można się z przejedzenia...
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
30 wrz 2015, 06:20
Chyba nie ma co się podniecać podwyżkami, wybory za pasem, a po nich kto będzie pamiętał o szarakach z US-ów i o obiecanych podwyżkach. Słusznie zauważył ktoś na forum, że potrafimy tylko narzekać natomiast w obliczu akcji protestacyjnych frekwencja jest żadna. Warto tu wspomnieć o pielęgniarkach, które dosyć licznie potrafią domagać się swoich praw. Wychodzi więc na to, że chyba nie do końca wszystkim w Urzędach jest źle, dziwi mnie tylko że znajomych króliczka jest aż tak wielu. W moim US-ie poziom wynagrodzeń jest na tak żenującym poziomie, że nie warto o tym nawet rozmawiać. Najgorsze w tym wszystkim jednak jest to, że perspektywy są żadne, jest lipa i raczej będzie już lipa. Zostają więc nam jedynie szczaw i mirabelki (a przecież już po sezonie ).
30 wrz 2015, 07:15
achlarwa
Tak, tak, dali, a jakże! I to jak dali!
Chodzą jakieś kwoty rzędu max. 100 zł "na głowę, padają też wartości ok. 30 "na łeb". Niech to będzie "optymistyczne" 100 zł.
Liczymy: 100 zł / 8 lat zamrożenia / 12 miesięcy w roku.
Wychodzi "kiełbasa wyborcza" o wartości 1,04 zł (słownie: jeden złoty cztery grosze) miesięcznie. Brutto! :wysmiewacz: Netto to jakieś niecałe 68 gr (słownie: zero złotych sześćdziesiąt osiem groszy).
Smacznej kiełbasy wyborczej, tylko ostrożnie, bo można się :zygi: z przejedzenia...
A w jakim jesteś Dziale: SW, EA czy innym? Pytam tak z ciekawości, bo w moim US nic się nie mówi. Wiem tylko, że na dniach ma być spotkanie DIS ze ZZ.
30 wrz 2015, 07:53
heh a ja dostałam nadwyżkę i to aż w kwocie 400zł huhuh chyba zasłużyłam swoją ciężką praca, Katowice zapraszają jak coś Nie takie złe tu są zarobki muszę przyznać, ale może to przez to ze jest to duże, przemysłowe miasto..
09 lis 2015, 09:57
A czy ktoś coś wie o podwyżkach w IS Szczecin? (nie chodzi o SW I EA tylko pozostałych pracowników).
09 lis 2015, 10:40
danielkaa
heh a ja dostałam nadwyżkę i to aż w kwocie 400zł huhuh chyba zasłużyłam swoją ciężką praca, Katowice zapraszają jak coś Nie takie złe tu są zarobki muszę przyznać, ale może to przez to ze jest to duże, przemysłowe miasto..
To jesteś z EA więc raczej nie cierpisz biedy a i tak dostajesz podwyżkę albo nie jesteś więc sarkazm się Ciebie trzyma i sobie żartujesz bo wszyscy z is Katowice mają dostać po 60 zł niecałe.
09 lis 2015, 10:56
Mam i ja - 29,98 PLN BRUTTO od 01.09.2015. Na koncie jeszcze nie ma, dali tylko papier - wrzesień - październik ...
13 lis 2015, 20:11
Nieśledź, w d*** ci sie od tej podwyżki poprzewracało. Za 20 złotych możesz sobie kupić ekskluzywną zapalniczkę. Którego pracownika sektora prywatnego stać na zapalniczkę za 20 zł? Biurwy urzędowe, zarabiają krocie, nic nie robią, a dalej narzekają.
13 lis 2015, 20:49
Baskinia
Ponoć 2 mld jest przeznaczone na podwyżki dla budżetówki, ale czy dla zwykłych szeregowych pracowników coś będzie? W moim US młodzi pracownicy zaczęli się zwalniać i idą do innej pracy, bo mają dość obietnic i czekania na podwyżkę płacy. Niektórych ludzi naprawdę szkoda, bo wykształceni, z doskonałą wiedzą z zakresu podatków. W US pozostają głównie osoby w wieku przedemerytalnym lub te Panie, które chcą zajść w ciąże i zniknąć z pracy na ok. 3 lata. Jeszcze inni dorabiają sobie na lewo- nie koniecznie za wielkie pieniądze - aby przeżyć bez brania kolejnej pożyczki.
poczekajmy na nowelizację budżetu przez PiS
14 lis 2015, 06:57
danielkaa
Nie wiem, w którym urzędzie pracujesz, u nas (też K-ce) kolega pracujący od pół roku w naszym szanownym US (przyszedł z "ulicy") - zgodnie z ustaleniami IS i ZZ - będzie miał wyrównaną płacę do 2500 brutto, czyli będzie zarabiać TYLE SAMO co ja, pracując tu od ponad 7 lat, będąc dwa stanowiska wyżej od niego i po przejściu już przez kilka działów, stanowiąc tzw. "zapchajdziurę" jak trzeba gdzieś szybko i dużo pomóc. Reszta kasy, która zostanie IS po wyrównaniu do min. 2500 brutto, ma być podzielona równo na pozostałych pracowników z pominięciem kierowników, tzn. moja podwyżka wyniesie... UWAGA! UWAGA! 9 zł brutto!
Bardzo dziękuję, kupię o 1 bochenek chleba więcej dzięki temu. Może przeżyję do ostatniego, bo do następnej pensji raczej nie.
18 lis 2015, 11:19
Ponawiam pytanie do skarbowców z Dolnego Śląska: czy ktokolwiek dostał cokolwiek w ramach wrześniowych podwyżek? Pieniądze na konto lub chociaż jakiś papier do podpisania? U nas, tj. w dużym US już któryś raz typowali pracowników do podwyżek ale na jakiej podstawie i o ile to owiane jest wielką tajemnicą. w każdym bądź razie do tej pory nikt nic jeszcze nie dostał chociaż koniec roku za pasem...
18 lis 2015, 19:19
Jonat
danielkaa
Nie wiem, w którym urzędzie pracujesz, u nas (też K-ce) kolega pracujący od pół roku w naszym szanownym US (przyszedł z "ulicy") - zgodnie z ustaleniami IS i ZZ - będzie miał wyrównaną płacę do 2500 brutto, czyli będzie zarabiać TYLE SAMO co ja, pracując tu od ponad 7 lat, będąc dwa stanowiska wyżej od niego i po przejściu już przez kilka działów, stanowiąc tzw. "zapchajdziurę" jak trzeba gdzieś szybko i dużo pomóc. Reszta kasy, która zostanie IS po wyrównaniu do min. 2500 brutto, ma być podzielona równo na pozostałych pracowników z pominięciem kierowników, tzn. moja podwyżka wyniesie... UWAGA! UWAGA! 9 zł brutto!
Bardzo dziękuję, kupię o 1 bochenek chleba więcej dzięki temu. Może przeżyję do ostatniego, bo do następnej pensji raczej nie.
taką podwyżkę to niech sobie wcisną w
tak nawiązując do nowych pracowników - przeglądałam dzisiaj oferty pracy na terenie IS Łódź. Za każde stanowisko proponują 2248,61 zł brutto (to bodajże mnożnik 1,2), niezależnie od tego czy referent, starszy referent, w dużym czy małym mieście / urzędzie i jakie zadania ma wykonywać. A przecież są osoby pracujące od lat i mające tyle samo lub mniej (chyba, że we wrześniu dostali podwyżkę)... taką kasą i tak nie ściągną do us ludzi zdolnych, z wiedzą w zakresie podatków, za to kolejny raz upodlą wieloletnich pracowników!
18 lis 2015, 19:47
Nie wiem o jakich podwyżkach tutaj piszemy...co do styczniowych to się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o wrześniowe to przynajmniej u mnie (Is K-ce) to 9 zł było wstępnie planowane, a każdy dostanie po ponad 50 zł brutto. Były o tym pisma.