Teraz jest 05 wrz 2025, 13:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Podwyżki od nowego roku 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:28

POSTY        64
Post Re: Podwyżki od nowego roku
Też jestem w szoku, mogli zabrać, a jednak, tak jak obiecywali, dali :)

30 wrz 2015, 05:29
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Tak, tak, dali, a jakże! I to jak dali!  :sex:

Chodzą jakieś kwoty rzędu max. 100 zł "na głowę, padają też wartości ok. 30 "na łeb".
Niech to będzie "optymistyczne" 100 zł.

Liczymy: 100 zł / 8 lat zamrożenia / 12 miesięcy w roku.

Wychodzi "kiełbasa wyborcza" o wartości 1,04 zł (słownie: jeden złoty cztery grosze) miesięcznie.
Brutto!  :wysmiewacz:
Netto to jakieś niecałe 68 gr (słownie: zero złotych sześćdziesiąt osiem groszy).

Smacznej kiełbasy wyborczej, tylko ostrożnie, bo można się  :zygi: z przejedzenia...  :dokuczacz:

30 wrz 2015, 06:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2015, 16:11

POSTY        16
Chyba nie ma co się podniecać podwyżkami, wybory za pasem, a po nich kto będzie pamiętał o szarakach z US-ów i o obiecanych podwyżkach. Słusznie zauważył ktoś na forum, że potrafimy tylko narzekać natomiast w obliczu akcji protestacyjnych frekwencja jest żadna. Warto tu wspomnieć o pielęgniarkach, które dosyć licznie potrafią domagać się swoich praw. Wychodzi więc na to, że chyba nie do końca wszystkim w Urzędach jest źle, dziwi mnie tylko że znajomych króliczka jest aż tak wielu. W moim US-ie poziom wynagrodzeń jest na tak żenującym poziomie, że nie warto o tym nawet rozmawiać. Najgorsze w tym wszystkim jednak jest to, że perspektywy są żadne, jest lipa i raczej będzie już lipa. Zostają więc nam jedynie szczaw i mirabelki (a przecież już po sezonie pije-===[ ).

30 wrz 2015, 07:15
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
achlarwa                    

Tak, tak, dali, a jakże! I to jak dali! :sex:

Chodzą jakieś kwoty rzędu max. 100 zł "na głowę, padają też wartości ok. 30 "na łeb".
Niech to będzie "optymistyczne" 100 zł.

Liczymy: 100 zł / 8 lat zamrożenia / 12 miesięcy w roku.

Wychodzi "kiełbasa wyborcza" o wartości 1,04 zł (słownie: jeden złoty cztery grosze) miesięcznie.
Brutto!  :wysmiewacz:
Netto to jakieś niecałe 68 gr (słownie: zero złotych sześćdziesiąt osiem groszy).

Smacznej kiełbasy wyborczej, tylko ostrożnie, bo można się  :zygi: z przejedzenia... :dokuczacz:

A w jakim jesteś Dziale: SW, EA czy innym?
Pytam tak z ciekawości, bo w moim US nic się nie mówi. Wiem tylko, że na dniach ma być spotkanie DIS ze ZZ.

30 wrz 2015, 07:53
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2015, 10:50

POSTY        1
heh a ja dostałam nadwyżkę i to aż w kwocie 400zł huhuh chyba zasłużyłam swoją ciężką praca, Katowice zapraszają jak coś ;) Nie takie złe tu są zarobki muszę przyznać, ale może to przez to ze jest to duże, przemysłowe miasto..

09 lis 2015, 09:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:33

POSTY        49
A czy ktoś coś wie o podwyżkach w IS Szczecin? (nie chodzi o SW I EA tylko pozostałych pracowników).

09 lis 2015, 10:40
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
danielkaa                    

heh a ja dostałam nadwyżkę i to aż w kwocie 400zł huhuh chyba zasłużyłam swoją ciężką praca, Katowice zapraszają jak coś ;) Nie takie złe tu są zarobki muszę przyznać, ale może to przez to ze jest to duże, przemysłowe miasto..

To jesteś z EA więc raczej  nie cierpisz biedy a i tak  dostajesz podwyżkę  albo nie jesteś więc sarkazm się Ciebie trzyma i sobie żartujesz bo wszyscy z is Katowice mają dostać po 60 zł niecałe.

09 lis 2015, 10:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lis 2015, 18:49

POSTY        14
Mam i ja - 29,98 PLN BRUTTO od 01.09.2015. Na koncie jeszcze nie ma, dali tylko papier  :czytaj:
pije-===[ - wrzesień
pije-===[ - październik
...

13 lis 2015, 20:11

REJESTRACJA13 maja 2015, 23:29

POSTY        34
Nieśledź, w d*** ci sie od tej podwyżki poprzewracało. Za 20 złotych możesz sobie kupić ekskluzywną zapalniczkę. Którego pracownika sektora prywatnego stać na zapalniczkę za 20 zł? Biurwy urzędowe, zarabiają krocie, nic nie robią, a dalej narzekają.

13 lis 2015, 20:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Baskinia                    

Ponoć 2 mld jest przeznaczone na podwyżki dla budżetówki, ale czy dla zwykłych szeregowych pracowników coś będzie? W moim US młodzi pracownicy zaczęli się zwalniać i idą do innej pracy, bo mają dość obietnic i czekania na podwyżkę płacy. Niektórych ludzi naprawdę szkoda, bo wykształceni, z doskonałą wiedzą z zakresu podatków. W US pozostają głównie osoby w wieku przedemerytalnym lub te Panie, które chcą zajść w ciąże i zniknąć z pracy na ok. 3 lata. Jeszcze inni dorabiają sobie na lewo- nie koniecznie za wielkie pieniądze - aby przeżyć bez brania kolejnej pożyczki.

poczekajmy na nowelizację budżetu przez PiS

14 lis 2015, 06:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 paź 2015, 13:06

POSTY        1
danielkaa                    

Nie wiem, w którym urzędzie pracujesz, u nas (też K-ce) kolega pracujący od pół roku w naszym szanownym US (przyszedł z "ulicy") - zgodnie z ustaleniami IS i ZZ - będzie miał wyrównaną płacę do 2500 brutto, czyli będzie zarabiać TYLE SAMO co ja, pracując tu od ponad 7 lat, będąc dwa stanowiska wyżej od niego i po przejściu już przez kilka działów, stanowiąc tzw. "zapchajdziurę" jak trzeba gdzieś szybko i dużo pomóc. Reszta kasy, która zostanie IS po wyrównaniu do min. 2500 brutto, ma być podzielona równo na pozostałych pracowników z pominięciem kierowników, tzn. moja podwyżka wyniesie... UWAGA! UWAGA!
9 zł brutto!

Bardzo dziękuję, kupię o 1 bochenek chleba więcej dzięki temu. Może przeżyję do ostatniego, bo do następnej pensji raczej nie.

18 lis 2015, 11:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2010, 20:31

POSTY        48
Ponawiam pytanie do skarbowców z Dolnego Śląska: czy ktokolwiek dostał cokolwiek w ramach wrześniowych podwyżek? Pieniądze na konto lub chociaż jakiś papier do podpisania? U nas, tj. w dużym US już któryś raz typowali pracowników do podwyżek ale na jakiej podstawie i o ile  to owiane jest wielką tajemnicą. w każdym bądź razie do tej pory nikt nic jeszcze nie dostał chociaż koniec roku za pasem...

18 lis 2015, 19:19
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2015, 16:48

POSTY        52
Jonat                    

danielkaa                    

Nie wiem, w którym urzędzie pracujesz, u nas (też K-ce) kolega pracujący od pół roku w naszym szanownym US (przyszedł z "ulicy") - zgodnie z ustaleniami IS i ZZ - będzie miał wyrównaną płacę do 2500 brutto, czyli będzie zarabiać TYLE SAMO co ja, pracując tu od ponad 7 lat, będąc dwa stanowiska wyżej od niego i po przejściu już przez kilka działów, stanowiąc tzw. "zapchajdziurę" jak trzeba gdzieś szybko i dużo pomóc. Reszta kasy, która zostanie IS po wyrównaniu do min. 2500 brutto, ma być podzielona równo na pozostałych pracowników z pominięciem kierowników, tzn. moja podwyżka wyniesie... UWAGA! UWAGA!
9 zł brutto!

Bardzo dziękuję, kupię o 1 bochenek chleba więcej dzięki temu. Może przeżyję do ostatniego, bo do następnej pensji raczej nie.

:o taką podwyżkę to niech sobie wcisną w  :dupa:

tak nawiązując do nowych pracowników - przeglądałam dzisiaj oferty pracy na terenie IS Łódź. Za każde stanowisko proponują 2248,61 zł brutto (to bodajże mnożnik 1,2), niezależnie od tego czy referent, starszy referent, w dużym czy małym mieście / urzędzie i jakie zadania ma wykonywać. A przecież są osoby pracujące od lat i mające tyle samo lub mniej (chyba, że we wrześniu dostali podwyżkę)... taką kasą i tak nie ściągną do us ludzi zdolnych, z wiedzą w zakresie podatków, za to kolejny raz upodlą wieloletnich pracowników!  :zly1:

18 lis 2015, 19:47

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Nie wiem o jakich podwyżkach tutaj piszemy...co do styczniowych to się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o wrześniowe to przynajmniej u mnie (Is K-ce) to 9 zł było wstępnie planowane, a każdy dostanie po ponad 50 zł brutto. Były o tym pisma.

18 lis 2015, 20:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 80 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona