Nowelizacja ustawy o służbie cywilnej nie, ale ustawa o KAS...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 gru 2015, 23:06
Re: Czy to koniec Służby Cywilnej?
Nowy projekt czy ten bardzo stary?
19 gru 2015, 23:09
Dodatki USC? Jakie dodatki? Temat powinien nazywać się "biadolenie urzędników" Byłeś jeden z drugim na manifestacjach czy protestach?? np. pod MF? Chodziłaś z gwizdkami i flagami pod ministerstwem? Nie? To teraz cisza...niech Ci zabiorą! Teraz wielkie oburzenie, a ja się pytam - gdzie byliście USC na protestach?... w US.
Ostatnio edytowano 19 gru 2015, 23:20 przez sawio, łącznie edytowano 1 raz
19 gru 2015, 23:16
Stary projekt według nowej wersji.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 gru 2015, 23:16
Nadir...idę trochę na łatwiznę, niemniej jednak dysponujesz takim tekstem?
19 gru 2015, 23:19
Niestety nie i sam nic nie wiem co będzie.
19 gru 2015, 23:29
Dzięki za odpowiedź. Póki co bądźmy dobrej myśli...no może przesadziłam z tym optymizmem;-) Ale chociaż nie siejmy paniki...
19 gru 2015, 23:39
cameron84
Dzięki za odpowiedź. Póki co bądźmy dobrej myśli...no może przesadziłam z tym optymizmem;-) Ale chociaż nie siejmy paniki...
Zastanawiam się skąd Ty czerpiesz swój optymizm? Jeśli mogę, bądź bardziej czujna!
20 gru 2015, 10:51
cameron84
Skąd pomysł, że dodatki do USC zostaną zabrane?
Dodatki zostaną w SC, tylko skarbowców już w niej nie będzie. A w KASie nie ma mowy o mianowanych.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
20 gru 2015, 12:16
Pinero
Dodatki zostaną w SC, tylko skarbowców już w niej nie będzie. A w KASie nie ma mowy o mianowanych.
W starym KAS było 16 stopni urzędowych. Moim zdaniem nie ma przeszkód, by w przypadku urzędników mianowanych uwzględnić tan fakt i nadać im odpowiednio wyższy stopień. Gorzej z dodatkowym urlopem Przypominam, że za poprzednich rządów PiS urlopu nie było i wrócił dopiero od nowelizacji ustawy o służbie cywilnej w 2008 roku.
20 gru 2015, 20:05
W ustawie o KAS z 2007 roku jest dodatkowy urlop do 10 dni po 25 latach pracy w skarbowości.
20 gru 2015, 20:18
Pinero
cameron84
Skąd pomysł, że dodatki do USC zostaną zabrane?
Ale jak dostaniecie 3-krotność najniższego wynagrodzenia czyli 5400 brutto to po co Wam mianowanie? A dodatkowy urlop - zgodnie ze stażem pracy w skarbowości - KAS przewiduje.
Cholera, może ja za szybko odszedłem ze skarbowości?!
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
21 gru 2015, 13:37
Jak każdy dostanie (jak to było w pierwotnej wersji ustawy o KAS) minimum 3 x najniższego wynagrodzenia czyli ok 3.900 zł na rękę (bez stażowego) to mi nie tylko kaktus ale i cała tajga syberyjska na ręku wyrośnie. Nie oszukujmy się 500 zł na dziecko i darmowe leki dla 75+ tak wydrenują budżet, że raczej nam zabiorą niż dadzą...
21 gru 2015, 15:05
Od 1 stycznia 2016 r. płaca minimalna pracownika zatrudnionego w pełnym wymiarze czasu pracy będzie wynosić 1850 zł.