Teraz jest 06 wrz 2025, 03:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Praca w niedziele i święta w służbie cywilnej 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post plusy ale też minusy
supersaper                    

....Na wszelki wypadek najlepiej jak USC ma zawsze małą zaległość (czyli czas do odpracowania) bo nie wystąpi problem przepadku nadgodzin. Po co komu było takie po**********e przepisów?

Taka sytuacja jest najprostsza. Wtedy nie ma raczej problemu, bo odpracować je trzeba. Gorzej gdy ktoś nadpracował. Nie chciał, ale musiał.  Sam, bo miał tyle roboty, że 40 godzin tygodniowo nie wystarczało.
Uprzedzam, że nie dotyczy to mnie. Teoretyzuję.

Po co komu było takie po**********e przepisów?
Myślę, że nie jest to celowe działanie. W ustawie o sc jest tyle niedomówień, że wygląda to na niedoróbkę... ;)

09 mar 2010, 20:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post plusy ale też minusy
Nadir                    

Gorzej gdy ktoś nadpracował. Nie chciał, ale musiał.  Sam, bo miał tyle roboty, że 40 godzin tygodniowo nie wystarczało.
....
Myślę, że nie jest to celowe działanie. W ustawie o sc jest tyle niedomówień, że wygląda to na niedoróbkę... ;)

Pozostaje interpretacja wg której "nadgodziny" powstają po okresie rozliczeniowym. Wystarczy te nadpracowane odebrać przed jego zakończeniem.
No i jeszcze PIP, dla której czas pracy USC to czarna magia i wszystkich traktują równo (zazwyczaj).

Co do ustawy to ilość "niedoróbek" świadczy wręcz o niechęci napisania dobrej i kompletnej ustawy, tak jak ostatnie zmiany w hazardzie. Teraz niektóre drużyny (w tym zagraniczne) winny grać bez koszulek (wypowiedź Jacka Kapicy - czytałem dziś na Onet.pl)

09 mar 2010, 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3