Teraz jest 06 wrz 2025, 17:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Kiedy mianowanie w 2007, a co słychać na 2008 ? 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2007, 17:03

POSTY        11
A czy wie ktoś, ile trwa taka impreza - mam na myśli wręczenie mianowań? Pytam w kwestii powrotu do domu tego samego dnia, a skoro zaczyna się o 16.00, to mam problem - ostatni pociąg 17 z minutami...

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:01 przez yola, łącznie edytowano 1 raz

15 wrz 2007, 13:56
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A czy wie ktoś, ile trwa taka impreza - mam na myśli wręczenie mianowań? Pytam w kwestii powrotu do domu tego samego dnia,a skoro zaczyna się o 16.00, to mam problem - ostatni pociąg 17 z minutami...

Ok. 30-45 minut. Tym razem impreza będzie kameralna to może 10. Dolicz czas na małe :piwo: bo tak o suchej twarzy to się nie godzi Urzędnikowi SC.

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:02 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

15 wrz 2007, 14:39
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=15289:date=15. 09. 2007 g. 13:56:name=yola)--><div class='quotetop'>(yola @ 15. 09. 2007 g. 13:56) [snapback]15289[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A czy wie ktoś, ile trwa taka impreza - mam na myśli wręczenie mianowań? Pytam w kwestii powrotu do domu tego samego dnia,a skoro zaczyna się o 16.00, to mam problem - ostatni pociąg 17 z minutami...

Ok. 30-45 minut. Tym razem impreza będzie kameralna to może 10. Dolicz czas na małe :piwo: bo tak o suchej twarzy to się nie godzi Urzędnikowi SC.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tylko nie za dużo, żeby Pan Prezes Rady Ministrów nie zasłabł jak będzie za blisko.
To może być potraktowane jako akt terrostyczny..
A z ciekawości, z którego dworca w Wawie ostatni pociąg odchodzi o 17?

16 wrz 2007, 14:54

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...A z ciekawości, z którego dworca w Wawie ostatni pociąg odchodzi o 17?

To do Włoszczowej, tam tylko jeden na dobę.

A swoją drogą po mianowaniu wracać do domu pierwszym pociągiem, a gdzie "rąsia, buzia, klapa, goździk i balanga do rana".
Przecież ten pociąg jeździ codziennie, na któryś się człowiek w końcu załapie. A USC stać chyba na pokój na 40 piętrze Mariotta.

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 21:26 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 21:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 11:07

POSTY        14
Czy komuś z tegorocznych usc_pozytywnych został już przyznany "najniższy stopień służbowy"?

W piśmie o terminie i miejscu wręczenia aktów mianowania (podobnie zreszta jak na stronie kprm/usc) jest info, że mianowanie uzyskaliśmy z dniem 15 września + 7 dni z ustawy oznacza... że dyrektor generalny urzędu ma jeszcze czas :) U mnie cisza, chcoć nie sądzę aby przed dostarczeniem im aktu mianowania wykonali jakiś ruch.

A jak jest u was?

20 wrz 2007, 18:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo
Za cholerę nie mogę dojść prawdy  :mur:

Że też ten przymały wymyślił taką miejscowość  :blink:

Ostatnio edytowano 20 wrz 2007, 20:34 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

20 wrz 2007, 20:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Do Włoszczowej czy do Włoszczowy???.

Po prostu Gosiewo, aczkolwiek przykurcz ostatnio Kmicica za protoplastę sobie obrał. To nazwa może ulec ewolucji :D

20 wrz 2007, 20:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

<!--quoteo(post=15508:date=20. 09. 2007 g. 20:34:name=mariopiekario)--><div class='quotetop'>(mariopiekario @ 20. 09. 2007 g. 20:34) [snapback]15508[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Do Włoszczowej czy do Włoszczowy???.

Po prostu Gosiewo, aczkolwiek przykurcz ostatnio Kmicica za protoplastę sobie obrał. To nazwa może ulec ewolucji :D

Dapa! Czyżbyście coś do mnie z tym "Gosi"ewem coś mi sugerowali :blush:

Ostatnio edytowano 20 wrz 2007, 22:39 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

20 wrz 2007, 22:30
Zaawansowany

REJESTRACJA09 kwi 2007, 11:58

POSTY        91

Czy komuś z tegorocznych usc_pozytywnych został już przyznany "najniższy stopień służbowy"?

W piśmie o terminie i miejscu wręczenia aktów mianowania (podobnie zreszta jak na stronie kprm/usc) jest info, że mianowanie uzyskaliśmy z dniem 15 września + 7 dni z ustawy oznacza... że dyrektor generalny urzędu ma jeszcze czas :) U mnie cisza, chcoć nie sądzę aby przed dostarczeniem im aktu mianowania wykonali jakiś ruch.

A jak jest u was?

Ja dostałem dzisiaj.... wraz z informacją o wysokości dodatku służbowego.  :piwo:

21 wrz 2007, 18:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 lip 2007, 13:44

POSTY        3

A jak jest u was?

U nas nic

21 wrz 2007, 21:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2007, 17:03

POSTY        11

<!--quoteo(post=15501:date=20. 09. 2007 g. 20:14:name=markus_I)--><div class='quotetop'>(markus_I @ 20. 09. 2007 g. 20:14) [snapback]15501[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A jak jest u was?

Ja dostałem dzisiaj.... wraz z informacją o wysokości dodatku służbowego.  :piwo:

ja też - z informacją o mnożniku

22 wrz 2007, 12:50
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Rząd zmniejszył limity mianowań
W przyszłym roku trzykrotnie mniej pracowników służby cywilnej będzie mogło otrzymać mianowanie.

W przyjętym wczoraj przez rząd projekcie ustawy budżetowej na 2008 rok przewiduje się, że limit mianowań na urzędników służby cywilnej wyniesie 1 tys. Oznacza to, że tylko tyle osób będzie mogło w przyszłym roku otrzymać mianowanie na urzędnika i w związku z tym poprawić stabilność zatrudnienia oraz uzyskać dodatek służby cywilnej w wysokości około 850 zł. W tym roku limit ten wynosił 3 tys.

- Patrząc na wyniki tegorocznego postępowania kwalifikacyjnego, decyzja rządu jest uzasadniona - uważa Jakub Skiba, dyrektor generalny Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Do tegorocznego postępowania kwalifikacyjnego na urzędnika mianowanego przystąpiło jedynie 718 pracowników służby cywilnej, czyli pięć razy mniej niż w ubiegłym. Egzamin zdało 159 osób, czyli tylko 22 proc. kandydatów. W efekcie tegoroczny limit nie został wykorzystany.

- Dzięki temu jednak mianowanie urzędników służby cywilnej nastąpiło już od 15 września - mówi Jakub Skiba. Oznacza to, że osoby, które je otrzymały, wcześniej dostaną dodatek służby cywilnej.

W ubiegłym roku z kolei mianowanie otrzymało 1810 z 3602 zdających egzamin osób. Wówczas limit mianowań także wynosił 3 tys. Jednak pensje mianowanych osób były podwyższane dopiero od listopada.

Profesor Mirosław Stec z Uniwersytetu Jagiellońskiego uważa, że zmiany w systemie służby cywilnej, a także wyśrubowane wymagania stawiane kandydatom na urzędnika odstraszają od egzaminu. Jego zdaniem rząd powinien dążyć do zwiększenia liczby profesjonalnych urzędników.

Aby zdać egzamin na urzędnika mianowanego, należy zdobyć ponad 60 proc. punktów z każdego ze sprawdzianów, czyli 61 i więcej punktów ze sprawdzianu wiedzy i 31 punktów i więcej ze sprawdzianu umiejętności oraz predyspozycji kierowniczych.

1000 osób będzie mogło w 2008 roku ubiegać się o mianowanie na urzędnika

JOLANTA GÓRA
GP 26.09.07<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ostatnio edytowano 26 wrz 2007, 18:52 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

26 wrz 2007, 18:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2006, 20:34

POSTY        32
To bardzo ciekawe czy w przyszłym roku uzbiera się chociaż 1000 chętnych do mianowania:)
Ja namawiam żeby kilka tygodni kokretnie posiedzieć nad ustawami i opracowaniami o Unii i ruszać do boju:)  Zawsze jest konretna szansa na solidny "dodatek" bo o uzyskaniu prestiżu i innych atutach mianowania (oprócz zdających naczelników i dyrektorów) raczej nikt nie pisał w ankietach, które wypełnialiśmy anonimowo dla KSAP podczas egzaminu?!

26 wrz 2007, 21:26
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ja wątpię - jeśli po wyborach nic się nie zmieni - to /wg projeku/ w połowie roku mamy KAS i całe zamieszanie z tym związane, a czy  w świetle niepewnej przyszłości warto będzie w to wchodzić ? Z kolei jeśli nastąpi zmiana sterników - to przyszłość jest chyba jeszcze bardziej nieprzewidywalna /redukcje zapowiadane przez PO/.

26 wrz 2007, 21:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 247 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona