Teraz jest 07 wrz 2025, 05:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona
Kiedy mianowanie w 2007, a co słychać na 2008 ? 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA01 gru 2006, 14:38

POSTY        68
Musieli pokazać młodzieży gdzie jej miejsce.
Chyba na następny rok wymagane są zmiany co do sposobu oceny.
Postuluję po 50% z każdej części bez żadnych tam większosci zwykłych 50+1, 120 min. na sprawdzian umiejętności oraz 75 min. na sprawdzian wiedzy. Reszta może być. A, jeszcze coś, sprawdzian umiejętności to dobra zaprawa dla szaradzistów a nie dla urzędników, więc w tych zadaniach też należałoby coś zamieszać, bo nie wiadomo co mają one oceniać. Jeżeli chodzi o umiejętności z zakresu, o którym mówi par. 10 rozporządzenia to tym razem przypominało to jazdę na czas niż prawdziwy egzamin.

Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:33 przez wowo, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2007, 21:31
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Popieram: sprawdzian wiedzy z 2007r. to 100 pytań na 60 minut; w ubiegłym roku - 80 pytań na 90 minut. To chyba mówi samo za siebie. <_< Przypominało to trochę zawody w stawianiu krzyżyków na czas ("mam ręce to nimi kręcę").

Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:33 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

25 lip 2007, 06:38
Zaawansowany

REJESTRACJA09 kwi 2007, 11:58

POSTY        91

Popieram: sprawdzian wiedzy z 2007r. to 100 pytań na 60 minut; w ubiegłym roku - 80 pytań na 90 minut. To chyba mówi samo za siebie. <_< Przypominało to trochę zawody w stawianiu krzyżyków na czas ("mam ręce to nimi kręcę").

Gratuluję tym co zdali :brawa:. Sam też zdałem. :blush:
Problemem w moim przekonaniu nie był czas. Albo się zna odpowiedź... albo nie i dodatkowe 15 sekund na pytanie niczego nie zmieni (sam wyszedłem przed czasem). Uważam za to, iż trudność testu była zdecydowanie wyższa niż w latach poprzednich i to jest chyba "zasługa" KSAP, która zbyt ambicjonalnie do tego podeszła. Myślę, że przeanalizują tegoroczne wyniki i za rok odpuszczą trochę.

Ostatnio edytowano 25 lip 2007, 09:34 przez ole1979, łącznie edytowano 1 raz

25 lip 2007, 07:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2007, 17:03

POSTY        11
Sektor D, okolice 170-180 - odezwijcie się jak wam poszło?

Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:18 przez yola, łącznie edytowano 1 raz

25 lip 2007, 12:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136

Ja dostałem informację, iż uzyskałem 60 pkt z wiedzy, 42 z predyspozycji i 40 z umiejętności i informację, iż nie zdałem bo nie spełniłem warunków ustawy.
Według wcześniejszych informacji punktem granicznym z wiedzy była liczba 60 .
Macie jakis pomysł czy jest szansa w odwołaniu...
Gdzie się odwoływać...
Proszę o pomoc...

Widzę dla Ciebie jeszcze małą szansę o ile pogrzebiesz w pamięci i poszukasz jakiegoś źle sformułowanego przez ksap pytania. Wtedy może znajdzie się ten pkt, a o ile mnie pamięć nie myli w zeszłorocznym sprawdzianie wiedzy były 2 pytania, za które wszyscy bez względu na odpowiedź dostali pkt.
Może tym razem ksap też wkradła się mała nieścisłość lub coś podobnego. Powodzenia w batalii.

Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:19 przez doal, łącznie edytowano 1 raz

25 lip 2007, 22:24
Własny awatar

Widzę dla Ciebie jeszcze małą szansę o ile pogrzebiesz w pamięci i poszukasz jakiegoś źle sformułowanego przez ksap pytania. Wtedy może znajdzie się ten pkt, a o ile mnie pamięć nie myli w zeszłorocznym sprawdzianie wiedzy były 2 pytania, za które wszyscy bez względu na odpowiedź dostali pkt.
Może tym razem ksap też wkradła się mała nieścisłość lub coś podobnego. Powodzenia w batalii.

Było takie pytanie, związane z funduszami strukturalnymi, dwie odpowiedzi były identyczne...

Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 13:42 przez dupka, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 10:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2007, 20:47

POSTY        47

LOKALIZACJAkraina marzeń
Ten egzamin nie był sprawiedliwy, widziano jak niektórzy ściągali i odpisywali od siebie po czasie, nawet jak pani z megafonu już powiedziała, żeby odłożyć długopisy..., a niektórzy elipsy i trójkąciki itp. przepisywali od koleżanek. :(

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:07 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 16:00
Zaawansowany

POSTY        91

Ten egzamin nie był sprawiedliwy, widziano jak niektórzy ściągali i odpisywali od siebie po czasie, nawet jak pani z megafonu już powiedziała, żeby odłożyć długopisy..., a niektórzy elipsy i trójkąciki itp. przepisywali od koleżanek. :(

To nie egzamin był niesprawiedliwy tylko uczestnicy nieuczciwi... :nonono:
I trzeba było to zgłosić egzaminatorom a nie teraz się użalać. Musztarda po obiedzie...

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:08 przez ole1979, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 16:30
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        47

LOKALIZACJAkraina marzeń

To nie egzamin był niesprawiedliwy tylko uczestnicy nieuczciwi... :nonono:
I trzeba było to zgłosić egzaminatorom a nie teraz się użalać. Musztarda po obiedzie...

Nikt się nie użala, chyba że to właśnie ty ściągałeś i za friko dostaniesz dodatek.
A jakby się to zgłosiło egzaminatorom to chyba czekałaby kosa... przy wyjściu w sali, zresztą ludzie są perfidni, ale teraz wiadomo, że w gronie tych co zdali są tacy, którzy dostaną mianowanie za ściąganie :), dla takich stoliki powinny być daleko od siebie - a najlepiej przed samą komisją tj. panią z megafonem. :)

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:09 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 18:21
Zaawansowany

POSTY        91

Nikt się nie użala, chyba że to właśnie ty ściągałeś i za friko dostaniesz dodatek.
A jakby się to zgłosiło egzaminatorom to chyba czekałaby kosa... przy wyjściu w sali, zresztą ludzie są perfidni, ale teraz wiadomo, że w gronie tych co zdali są tacy, którzy dostaną mianowanie za ściąganie :), dla takich stoliki powinny być daleko od siebie - a najlepiej przed samą komisją tj. panią z megafonem.

Te oskarżenia są chyba nie na miejscu i niepotrzebne... A dodatku nie dostanę za friko bo solidnie się uczyłem do tego egzaminu. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że w Polsce niestety ściąganie jest powszechnie akceptowane i to co opisałaś jest najlepszym przykładem. Myślę, że my jako młode pokolenie powinniśmy to zmieniać. Zapewniam Cię, że z mojej strony nie spotkała by Cię kosa przy wyjściu, a gdybym wiedział o zajściu - pogratulowałbym Ci cywilnej odwagi. I nie krytykuję Cię, że nie zgłosiłaś faktu ściągania egzaminatorom, bo sam nie wiem czy bym to zrobił.
A statystycznie rzecz biorąc to najprawdopodobniej ściągali źle... :) I wcale nie wiadomo, że w gronie tych co zdali są tacy, którzy dostaną mianowanie za ściąganie. :) Chyba że znasz konkretny przypadek? Pozdrawiam i wierzę, że uda Ci się w przyszłym roku, bez względu na to czy ktoś inny ściągał czy nie. :)

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:13 przez ole1979, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 20:00
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        47

LOKALIZACJAkraina marzeń
Nie znam, możliwe, że temu panu co ściągał się nie udało, pozdrawiam.
PS Pochwalam piętnowanie za ściąganie!

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:13 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 20:12

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

PS. Pochwalam piętnowanie...

To rodzaj masażu? - też pochwalam. :)

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 07:13 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 20:15
Zaawansowany

REJESTRACJA01 gru 2006, 14:38

POSTY        68
Co do odwołań od wyników egzaminu to odpowiedź KSAP jest taka:

Uprzejmie informujemy, że Krajowa Szkoła Administracji Publicznej związana jest obowiązującymi przepisami, ustawą z dnia 24 sierpnia 2006 r. o służbie cywilnej (Dz.U. nr 170, poz.1218, z późn. zm.) i rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 24 stycznia 2007 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej (Dz.U. nr 13 poz.
82), które nie przewidują procedury weryfikacyjnej egzaminu.

Można sobie więc odpuścić, chyba że ktoś zrobi to tak:
1. Odwołanie.
2. Odpowiedź jw. z KSAP.
3. Skarga do WSA - przy założeniu, że wyniki są jakimś rodzajem indywidualnego rozstrzygnięcia a wyczerpano już wszystkie procedury (ich brak).

Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 06:27 przez wowo, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2007, 20:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lip 2007, 17:03

POSTY        11
Do tych, którzy zdali - jak Wasi współpracownicy przełknęli Wasz sukces? Moi przyjęli mnie bardzo "ciepło" (oczywiście nie wszyscy!), życzliwi co chwila donoszą, jak to niektórych wkurzyło (pracuję w moim urzędzie 2,5 roku, na stanowisku tylko o jedno wyższym od najniższego...).

Ostatnio edytowano 27 lip 2007, 13:57 przez yola, łącznie edytowano 1 raz

27 lip 2007, 12:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 247 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna strona