Teraz jest 07 wrz 2025, 04:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Kiedy mianowanie? 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

A co będzie jak endrju warhol będzie nam Nowym Urzędasom gratulował z powodu mianowania :blink:

No to trzeba będzie to znieść z godnością przynależną elicie "wykształciuchów" i "zomowców i pijaków".

Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 19:09 przez dapa, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2006, 18:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo
A może jak inżynier pola walki atakujący namiętnie tapirka ;)

23 paź 2006, 18:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:59

POSTY        63

Parę dni temu zadaliśmy pytanie.

Jak na razie cisza...

Nie chcę nikogo martwić, ale bodajże w 2001 roku zadałem Min.Fin. pytanie w sprawie służbowej - jak została załatwiona skarga podatnika do Min.Fin. na działania US-u - a odpowiedzi nie otrzymałem do dzisiaj. Swoje postępowanie umorzyłem pod byle pretekstem, coby nie dostawać w łeb przy każdym sprawozdaniu :wacko:
Nie chcę myśleć, co by się działo, gdyby niespodziewanie wpłynęła odpowiedź. :blink:

<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Kiedy państwo czyni pracę absurdalnie drogą, obywatele ratują się zdrowym rozsądkiem.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

24 paź 2006, 15:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Nie chcę myśleć, co by się działo, gdyby niespodziewanie wpłynęła odpowiedź. :blink:

Spoko, nie wpłynie do Ciebie, bo już dawno wpłynęła do oczyszczalni ścieków, która obsługuje świętokrzyską w Warszawie   :lol:

25 paź 2006, 07:20
Amator

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:42

POSTY        15
Czy na mianowanie wyjażdżacie na własny koszt i bierzecie w ten dzień urlop? W tamtym roku grupa osób jechała na mianowanie służbowym samochodem i nie brała urlopu. Nie wiem jak będzie w tym roku, bo dyr. IS stwierdził, że mianowanie to prywatna sprawa pracownika. Jak jest u Was?

25 paź 2006, 19:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 17:23

POSTY        30
U mnie jest praktyka, że się dostaje delegacje i oczywiście jest traktowane jako wyjazd służbowy.

Ostatnio edytowano 25 paź 2006, 20:18 przez Auvi, łącznie edytowano 1 raz

25 paź 2006, 19:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

Czy na mianowanie wyjażdżacie na własny koszt i bierzecie w ten dzień urlop? W tamtym roku grupa osób jechała na mianowanie służbowym samochodem i nie brała urlopu. Nie wiem jak będzie w tym roku, bo dyr. IS stwierdził, że mianowanie to prywatna sprawa pracownika. Jak jest u Was?

Coś mi się wydaje, że dyro w tym przypadku jest nieco zazdrosny ;)
A co jest właściwie z tym terminem spotkania w Warszawie?
Nasze zapytania wyglądają jak kopanie się z koniami :wacko:

25 paź 2006, 19:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
No tak - niedługo powie, że jesteś prywatnym urzędnikiem :lol:

25 paź 2006, 21:34
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Rok temu jechałem na swój koszt i w ramach urlopu (bo przecież to nie jest związane z pracą zawodową-rzekł szef-tylko z czym-pomyślałem), a kolega z US jechał w ramach delegacji z pełnym zwrotem kosztów. No ale jego szef myślał pozytywnie, a u nas pewnie się bał konkurencji. Samo życie!

Ostatnio edytowano 26 paź 2006, 06:27 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz

25 paź 2006, 21:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Powiedział, że mianowanie to prywatna sprawa pracownika?! Że też takie głąby się zawsze dorwą do stanowiska. :angry:
Skoro tak uważa, to nie powinien respektować w ogóle mianowania, bo ustawa zobowiązuje go do zmiany stosunku pracy ze zwykłej umowy o pracę na mianowanie, a więc jak najbardziej sprawa Twojego mianowania go dotyczy i zobowiązuje. Wyjazd na mianowanie to wyjazd służbowy, związany ze zmianą charakteru stosunku pracy łączącego Cię z tym głąbem. Nie poddawaj się i napisz na piśmie wniosek o udzielenie delegacji służbowej, niech głąb odmówi na piśmie. Sprawę wygrasz na pewno, chociażby wysyłając odpowiedź głąba do ministerstwa, a jak nie to w innych instytucjach chroniących nasze prawa pracownicze przed takimi głąbami.

Ostatnio edytowano 26 paź 2006, 07:39 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

26 paź 2006, 07:05
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Dziś udało się naszej kadrowej potwierdzić, że mianowanie będzie 8 listopada. Oficjalne pismo ponoć "się pisze".

26 paź 2006, 14:46
Zaawansowany

REJESTRACJA26 paź 2006, 09:48

POSTY        72

LOKALIZACJAMars

W zeszłym roku nasz ówczesny szef zachował się jak należy i pojechaliśmy na mianowanie pociągiem w ramach delegacji służbowej ze zwrotem kosztów i diety. Wiem  jednak, że w innych urzędach wiele osób niestety brało urlopy i jechało na własny koszt.

27 paź 2006, 07:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:48

POSTY        24
Mianowanie 8 listopada godz. 12.00 budynek Warszawskiego Centrum EXPO XXI ul. Prądzyńskiego 12/14 - info prosto z dep. org.-prawnego Kancelarii PRM.

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 09:50 przez mixmax, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 08:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona