Teraz jest 07 wrz 2025, 05:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Podwyżki od nowego roku 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Post Re: Podwyżki od nowego roku
Wybrańców, czytaj poborcy i jedna, góra dwie osoby z SW. Nie dajemy biedocie tylko bogaczom, którzy pół roku temu stali się tylko minimalnie mniej bogaci. Polska w całej krasie. Dziki kraj. Nie żebym narzekał mi to już .... rybka.  :wysmiewacz:

24 wrz 2015, 18:07
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
"Członkowie korpusu służby cywilnej od 1 stycznia dostaną pierwszą od 2008 r. podwyżkę. W sumie pochłonie 430 mln zł (z ponad 2 mld zł zarezerwowanych na ten cel dla całej budżetówki), co daje średnio 298 zł na osobę i oznacza wzrost funduszu płac o 6 proc.

Nie wzrośnie kwota bazowa (1873,84 zł brutto), której wielokrotność decyduje o wysokości pensji zasadniczej danego urzędnika (przykładowo jeżeli dotyczy go mnożnik 2, jego zasadnicze wynagrodzenie wynosi 3747,68 zł). A to oznacza, że podwyżka nie musi objąć wszystkich. I – jak wynika z naszej sondy – nie obejmie.
To nie podoba się związkom zawodowym. – Rząd obiecał dodatkowe pieniądze, a teraz się okazuje, że dostaną je tylko wybrani – podkreśla Robert Barabasz, szef Sekcji Krajowej Pracowników Administracji Rządowej i Samorządowej NSZZ „Solidarność”. Nie kryje obaw, że zwiększą się wynagrodzenia kierownictwa oraz znajomych króliczka. (...)
Z kolei Wiesława Drożdż, rzecznik prasowy Ministerstwa Finansów, twierdzi, że opracowywana jest koncepcja, w myśl której podwyżki „byłyby uzasadnione i miały charakter motywacyjny. (...)

O porozumienie nie będzie jednak łatwo. – Podwyżki powinni otrzymać co do zasady wszyscy urzędnicy, którzy mają pozytywną ocenę okresową, a takich jest ponad 99 proc. Tym bardziej, że spodziewany wzrost płac nie rekompensuje inflacji w ostatnich latach. Pominięci powinni być urzędnicy mianowani, bo za zdany egzamin dostali wysokie dodatki, a także ci, których pensje mimo kilkuletniego zamrożenia wynagrodzeń systematycznie rosły – podnosi Robert Barabasz z Solidarności. Według niego nie ma sensu rozmowa o takich czy innych kryteriach podziału dodatkowych pieniędzy, bo w praktyce i tak na większe zarobki będą mogli liczyć głównie ci, którzy mają dobre układy z szefem."

http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... wilna.html

24 wrz 2015, 18:49
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
marchewa                    

Nie od nowego roku od 01 września 2015 r. dla wybrańców!

Od 1.09 to głównie EA, SW i ewentualnie wyrównanie różnic. Od 1.01 jest większa pula na podwyżki.

24 wrz 2015, 19:08

REJESTRACJA13 maja 2015, 23:29

POSTY        34
Ajed, dla kogo? Dla tych samych. A co z resztą? Reszta ma się pocałować w trąbkę, bo przecież egzekucja dostała podwyżki. Powiedz mi Ajed, w jaki sposób ma mnie to pocieszyć, że inni dostają podwyżki, a ja ciągle dostaję tak samo gównianą pensję? Pytałem dziś pracownika komórki egzekucyjnej, czy podzieli się ze mną swoją pensją. Zgadnij, jaką kwotę zobowiązał się przekazywać mi co miesiąc w związku z tym, że dostał podwyżkę?

24 wrz 2015, 19:41
Początkujący

REJESTRACJA19 mar 2010, 21:05

POSTY        4
Ktoś z was otrzymał te mityczne podwyżki "1 września"? Bo u mnie ani EA, ani SW, ani osoby z najniższym wynagrodzeniem nie powąchały dodatkowego grosza. Od czasu głośnego pisma w tej sprawie "ministra zatwierdzam" nastąpiła cisza jak makiem zasiał i trwa do dziś.

25 wrz 2015, 07:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Nie było komu dać to dali tym co stanęli pod KPRM i krzyczeli "złodzieje". Pielęgniarki dostaną :o

25 wrz 2015, 07:33

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Nikt nie krzyczy - nawet związki, więc mamy figę z makiem.  :brawa:

25 wrz 2015, 08:16
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
sawio                    

Nawet związki? - NIE KŁAM!

25 wrz 2015, 09:06
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 mar 2015, 12:08

POSTY        1
To wszystko ściema, najpierw zabrali poborcom, a teraz mówią o podwyżkach.
A co z obietnicą Pani Kopacz odnośnie podwyżek?

25 wrz 2015, 09:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
W ustawie budżetowej na 2016r. jest zapis, że nie będzie podwyżki dla sfery budżetowej. Tymczasem mamią nas jakimiś obietnicami.  To co ustawa budżetowa źle napisana czy coś innego? Wyjaśnijcie mi - bardzo proszę

25 wrz 2015, 09:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Ja ci odpowiem. Tak prywatnie jakie masz zdanie o Naszej Instytucji ? Jeżeli nie odbiega ono od tego jakie mają emeryci co przychodzą zapłacić 1500 za abonament TV, to na pewno nie dała byś sobie podwyżki. Nie mamy poparcia u społeczeństwa dlatego lepiej ogłosić, że są pieniądze na wynagrodzenia, zgłoszą się policja, straż pożarna, pielęgniarki i wszyscy będą szczęśliwi, Rząd jest cacy bo się ugiął, a inni są szczęśliwi z kasy :) My nic nie dostaniemy !

25 wrz 2015, 10:08
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
abaddon84                    

Ktoś z was otrzymał te mityczne podwyżki "1 września"? Bo u mnie ani EA, ani SW, ani osoby z najniższym wynagrodzeniem nie powąchały dodatkowego grosza. Od czasu głośnego pisma w tej sprawie "ministra zatwierdzam" nastąpiła cisza jak makiem zasiał i trwa do dziś.

Kasa już została podzielona w IS (bardzo pewne źródło info.). Wyrównanie dla najuboższych do 2,5k zł brutto i wyrównanie dla najbardziej "zubożonych" w EA. Proporcji się domyśl lub policz. Tylko dlatego jest to cicho robione, bo to zakrawa o pomstę do Nieba. Ci obdarowani może coś wiedzą, a reszta nie musi bo jest TYLKO do roboty, a nie do podwyżek vel. wyrównania.

25 wrz 2015, 10:19

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
supersaper                    

sawio                    

Nawet związki? - NIE KŁAM!

najwidoczniej ZA CICHO!

25 wrz 2015, 10:36
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Magdus                    

W ustawie budżetowej na 2016r. jest zapis, że nie będzie podwyżki dla sfery budżetowej. Tymczasem mamią nas jakimiś obietnicami.  TO co ustawa budżetowa źle napisana czy coś innego. Wyjaśnijcie mi - bardzo proszę

Ustawa budżetowa nie zawiera zapisu, że nie będzie podwyżek dla sfery budżetowej, tylko że zmiana wskaźnika wynosi 0 - co oznacza, że nie będzie automatycznej waloryzacji dla każdego, a na podwyżki zostaną przeznaczone dodatkowe środki, czyli podwyżki będą dla części pracowników dokonane w sposób uzgodniony ze ZZ.

25 wrz 2015, 11:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 80 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona