Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
Autor
Treść postu
Re: Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
No i bardzo dobrze, że zmienili na 19 maja
20 kwi 2018, 06:53
Czy w Waszych urzędach jest możliwość przyjścia do pracy 4 maja?
20 kwi 2018, 09:24
4 maja jako praca w godzinach nadliczbowych to pewnie będzie mile widziana bo zamykanie okresu to będzie masakra.
20 kwi 2018, 11:44
Z kadr w mojej IAS uzyskałam informację, że nie można przyjść do pracy 4 maja... Pracujemy 19 maja, a jak komuś nie pasuje to ma wziąć na tą sobotę urlop
20 kwi 2018, 12:44
Dotarło już do Was, że Wigilia wolna od pracy, za to idziemy tyrać 15 grudnia (sobota)?
06 wrz 2018, 16:19
Faktycznie mamy wszyscy wolną wigilię w 2018 roku :) Jest zarządzenie.
Info nie dotarło ale jest to pozytywna informacja szczególnie, że to poniedziałek i urzędy pracują do 18:00.
06 wrz 2018, 19:56
b17
Info nie dotarło ale jest to pozytywna informacja szczególnie, że to poniedziałek i urzędy pracują do 18:00.
Faktycznie bardzo pozytywna. Znając życie w soboty trzeba będzie siedzieć do 18. Już nie mogę się doczekać
06 wrz 2018, 21:01
Mam nadzieję, że rządzący pójdą za ciosem i 31 grudnia też zrobią wolne.
07 wrz 2018, 07:18
kay
b17
Faktycznie bardzo pozytywna. Znając życie w soboty trzeba będzie siedzieć do 18. Już nie mogę się doczekać :mur:
Ty tak serio? Po pierwsze uważam, że sobota nie będzie z dyżurem do 18. A po drugie, nawet jakby była, to wolę posiedzieć do 18 w sobotę zamiast w Wigilię. Ja się cieszę, w spokoju przygotuję kolację.
07 wrz 2018, 08:58
kay
Faktycznie bardzo pozytywna. Znając życie w soboty trzeba będzie siedzieć do 18. Już nie mogę się doczekać :mur:
Ideą poniedziałkowych dyżurów do godz. 18-tej jest stworzenie osobom pracującym możliwości załatwienia sprawy w urzędzie osobiście po pracy. Sobota jest ogólnie dniem wolnym od pracy, więc nie widzę sensu dyżurowania w sobotę do godz. 18-tej, kiedy każdy (z małymi wyjątkami) może załatwić swoją sprawę w godzinach 7.30-15.30. A już niedługo będzie e-rząd, więc wszystko będzie można załatwić bez wychodzenia z domu. A nawet bez powrotu np. z zagranicznej wycieczki np. do Hurghady!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 wrz 2018, 17:09
Taa dotarło. Nie ma to jak uszczęśliwianie na siłę. Jak chcą zrobić dobrze to niech nam dadzą prawdziwe wolne (z wynagrodzeniem) 24.12 bez odpracowania w sobotę. A tak to mogą to sobie ten dzień "wolny" w wsadzić.
Hallowed
Mam nadzieję, że rządzący pójdą za ciosem i 31 grudnia też zrobią wolne.
No i z tego dopieszczania zrobią nam w końcu soboty pracujące.
07 wrz 2018, 18:46
Nie wiem gdzie zadać to pytanie, bo chodzi o 31 grudnia 2018 r. Czy wiadomo coś, że będziemy pracować w urzędach normalnie do godziny 18:00, czy skrócą nam godziny pracy do 15: 00? Mnie wypada wtedy dyżur, ale myślę, że zainteresuje to więcej osób.
01 gru 2018, 21:25
kay
Czy wiadomo coś, że będziemy pracować w urzędach normalnie do godziny 18:00, czy skrócą nam godziny pracy do 15: 00? Mnie wypada wtedy dyżur, ale myślę, że zainteresuje to więcej osób.
Dobre pytanie! Mnie też to interesuje. Bo też mam dyżur w Sylwestra. Może nie będzie dyżuru do 18-tej, tylko normalnie od 7 do 15-tej. A może... od 10-tej, ale nie do 18-tej, tylko do 15-tej?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.