Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
Autor
Treść postu
Re: Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
A co z 2 maja i 1 czerwca? Dzień dziecka też do roboty Taka polityka prorodzinna ...
16 kwi 2018, 10:13
Dzień Matki swoją drogą. Ale 26 maja 2018 są też Mistrzostwa Polski Skarbowców w Wiśle, na które zapisało się setki pracowników skarbówki z całego kraju. I teraz co - muszą brać urlop... A wielu już poniosło koszty opłaty wpisowego i zaliczek na noclegi. Po prostu rewelacja z wyborem akurat soboty 26 maja na odrabianie!!! Czy ZZ i Fundacja Skarbowości, która organizuje te zawody sportowe mogłyby prosić o KPRM o zmianę tego terminu, czy raczej jest to nierealne? Tylko NIE na 2 czerwca bo też mamy długi weekend!
16 kwi 2018, 11:03
leoncjo
Dzień Matki swoją drogą. Ale 26 maja 2018 są też Mistrzostwa Polski Skarbowców w Wiśle, na które zapisało się setki pracowników skarbówki z całego kraju. I teraz co - muszą brać urlop... A wielu już poniosło koszty opłaty wpisowego i zaliczek na noclegi. Po prostu rewelacja z wyborem akurat soboty 26 maja na odrabianie!!! Czy ZZ i Fundacja Skarbowości, która organizuje te zawody sportowe mogłyby prosić o KPRM o zmianę tego terminu, czy raczej jest to nierealne? Tylko NIE na 2 czerwca bo też mamy długi weekend! :D
Na intranecie IAS Warszawa właśnie pojawiło się pismo odnośnie dofinansowania z ZFŚS udziału w Mistrzostwach z informacją m.in. o tym, że dla pracowników czynnie biorących udział w Mistrzostwach 25 maja (piątek) będzie dniem wolnym od pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. I nic o sobocie, więc na sobotę trzeba wziąć urlop. Albo w połowie Mistrzostw wrócić do pracy. Super.
16 kwi 2018, 12:46
vanitas
leoncjo
Dzień Matki swoją drogą. Ale 26 maja 2018 są też Mistrzostwa Polski Skarbowców w Wiśle, na które zapisało się setki pracowników skarbówki z całego kraju. I teraz co - muszą brać urlop... A wielu już poniosło koszty opłaty wpisowego i zaliczek na noclegi. Po prostu rewelacja z wyborem akurat soboty 26 maja na odrabianie!!! Czy ZZ i Fundacja Skarbowości, która organizuje te zawody sportowe mogłyby prosić o KPRM o zmianę tego terminu, czy raczej jest to nierealne? Tylko NIE na 2 czerwca bo też mamy długi weekend! :D
Na intranecie IAS Warszawa właśnie pojawiło się pismo odnośnie dofinansowania z ZFŚS udziału w Mistrzostwach z informacją m.in. o tym, że dla pracowników czynnie biorących udział w Mistrzostwach 25 maja (piątek) będzie dniem wolnym od pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. I nic o sobocie, więc na sobotę trzeba wziąć urlop. Albo w połowie Mistrzostw wrócić do pracy. Super.
A IAS Katowice - kto chce jechać w piątek ten bierze urlop albo wyjście prywatne
16 kwi 2018, 13:48
Czy osoba przebywająca 4 maja na zwolnieniu lekarskim (powyżej 33 dni zatem płatne przez ZUS) ma obowiązek pracy 26 maja?
16 kwi 2018, 15:10
paoloss
A co z 2 maja i 1 czerwca? Dzień dziecka też do roboty Taka polityka prorodzinna ...
Może ustanowić pierwszy tydzień maja wolnym od pracy? Również 1 czerwca ustanowić dniem wolnym od pracy.
I może 21 marca? Pierwszy dzień wiosny!
24 czerwiec (Jana!) też by się przydał wolny. Nie?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 kwi 2018, 17:18
Nadir
paoloss
Może ustanowić pierwszy tydzień maja wolnym od pracy? Również 1 czerwca ustanowić dniem wolnym od pracy.
I może 21 marca? Pierwszy dzień wiosny!
24 czerwiec (Jana!) też by się przydał wolny. Nie?
2 maja to święto flagi (święto państwowe), więc moim zdaniem bardziej się nadaje na dzień wolny niż 4 maja. 1 czerwca było aluzją do 26 maja, w kontekście polityki prorodzinnej obecnie panującej nam władzy.
Ostatnio edytowano 16 kwi 2018, 18:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiłem cytat
16 kwi 2018, 17:38
paoloss
1 czerwca było aluzją do 26 maja, w kontekście polityki prorodzinnej obecnie panującej nam władzy.
Właśnie! Mogliby ustanowić tydzień rodziny wolny od pracy w dniach 26 maj - 1 czerwiec. W kontekście polityki prorodzinnej. Nie tylko obecnie panującej nam władzy, ale i tej przyszłej Koalicji "Platforma.Nowoczesna".
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 kwi 2018, 18:12
Skąd informacja o wolnym dniu 4.05? Jestem w grupie uczestników Mistrzostw i nie podoba mi się odbiór 26.05, mogliby zrobić tydzień wcześniej. Może po prostu chcą, żeby pracownik miał mniej dni urlopu do wykorzystania w ciągu roku
16 kwi 2018, 19:48
alicjax9
Skąd informacja o wolnym dniu 4.05? Jestem w grupie uczestników Mistrzostw i nie podoba mi się odbiór 26.05, mogliby zrobić tydzień wcześniej. Może po prostu chcą, żeby pracownik miał mniej dni urlopu do wykorzystania w ciągu roku palka--==
§l. Dla pracowników urzędów administracji rządowej dzień: l) 4 maja 2018 r. ustala się dniem wolnym od pracy; 2) 26 maja 2018 r. wyznacza się dniem pracy
nie tylko KAS wchodzi w skład grupy administracji rządowej.
Jakby nie zrobili i tak nie dogodzi. 366 dni powinno być wolnych na 365 dni w danym roku kalendarzowym! a co !
____________________________________ Wielka Polska !
16 kwi 2018, 20:04
alicjax9
Skąd informacja o wolnym dniu 4.05? Jestem w grupie uczestników Mistrzostw i nie podoba mi się odbiór 26.05, mogliby zrobić tydzień wcześniej. Może po prostu chcą, żeby pracownik miał mniej dni urlopu do wykorzystania w ciągu roku palka--==
____________________________________ "verba volant scripta manent"
16 kwi 2018, 20:27
Witam, jest zmiana zarządzenia. Wolny dzień w dniu 4 maja będziemy odpracowywać 19 maja a nie 26.
19 kwi 2018, 17:24
4 maja pozostaje dniem wolnym od pracy dla pracowników administracji rządowej. Zamiast 26 maja urzędy będą otwarte 19 maja. Zarządzenie w tej sprawie podpisał Michał Dworczyk, Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Zarządzenie Szefa KPRM dotyczy rządowej administracji: centralnej (czyli ministerstw i urzędów centralnych), terenowej (w której skład wchodzą m.in. urzędy wojewódzkie, urzędy, które należą do Krajowej Administracji Skarbowej, nadzór budowlany, inspekcje i urzędy statystyczne). Przepisy zarządzenia nie mają zastosowania do administracji samorządowej (urzędów marszałkowskich, starostw powiatowych oraz urzędów miast i gmin), w których czas pracy regulują odrębne przepisy. 19.04.2018 https://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/zmi ... i-rzadowej
Szczerze mówiąc, to wykrakałem. Mam na to świadków! Choć wydawało się to mało prawdopodobne, to jednak okazało się możliwe. Szef KPRM sam ma czworo dzieci... http://dworczyk.pl/o-mnie/
19 kwi 2018, 17:33
A może 26 maja wszystkie mamy przyjdą do pracy z dziećmi? Taki Kinder-bal, dzień małego podatnika... Niech się dzieci uczą co i jak...