Teraz jest 06 wrz 2025, 18:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Oświadczenia majątkowe członków korpusu sc 
Autor Treść postu

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Re: Oświadczenia majątkowe członków korpusu sc
Vende                    

Czy numery nip wszystkich pracowników us województwa śląskiego  potrzebne są do weryfikacji oświadczeń? Zna ktoś odpowiedź po co te dane dyrektorowi Smalcerzowi  z katowickiej is?

NIP-ów żądają w każdym województwie. Dostali odgórny nakaz sprawdzenia czy przypadkiem pracownicy nie posiadają nieściągniętych zaległości objętych egzekucją.

Jest taka życiowa prawda - każdy sądzi według siebie. Generalnie oznacza ona, że np. tylko oszust w każdym innym widzi oszusta.

I jeszcze jedna śmieszna rzecz. Miesiąc w miesiąc przekazywane są do izb pełne dane kadrowe. Teraz okazuje się, że pracujące tam bidy nie potrafią z tych danych nic wyciągnąć. Nawet durnych NIP-ów. Wstyd i żenada.

23 mar 2012, 22:38
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Przecież od stycznia nie wolno używać  NIP w stosunku do osób nieprowadzących działalności. DISy łamią prawo  :nonono:

24 mar 2012, 06:41
Zaawansowany

REJESTRACJA22 sty 2011, 09:58

POSTY        35
Mam pytanie, co należy zrobić, kiedy okaże się, że w złożonym oświadczeniu jest pomyłka, np. skreślono z rozpędu gdzieś ,,nie'', zamiast ,,tak''. Zastanawiam się czy wystarczy pisemne wyjaśnienie, czy wyjaśnienie + ponowne/poprawione oświadczenie. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać.

24 mar 2012, 12:19
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Dostojewski1                    

co należy zrobić, kiedy okaże się, że w złożonym oświadczeniu jest pomyłka, np. skreślono z rozpędu gdzieś ,,nie'', zamiast ,,tak''

Ustawa milczy w tej kwestii...  :unsure:

24 mar 2012, 13:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2010, 11:13

POSTY        20
Czy w oświadczeniu majątkowy w poz. dot. środkow pienięznych zgromadzonych w walucie polskiej nalezy też podawać kwote jaką się posiada na rachunku bankowym?

13 kwi 2012, 10:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Tak.

16 kwi 2012, 06:40
Amator
Własny awatar

POSTY        20
A co w przypadku gdy w poprzednich oświadczeniach nie wykazałam tych kwot? Co mam zrobić? Do tej pory złożyłam 2 oświadczenia.

16 kwi 2012, 10:15
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
just08                    

A co w przypadku gdy w poprzednich oświadczeniach nie wykazałam tych kwot? Co mam zrobić? Do tej pory złożyłam 2 oświadczenia.

Może złożyć korekty wraz z czynnym żalem?... :D

16 kwi 2012, 12:21

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
just08                    

Czy w oświadczeniu majątkowy w poz. dot. środkow pienięznych zgromadzonych w walucie polskiej nalezy też podawać kwote jaką się posiada na rachunku bankowym?

A napisali, że tylko środki pieniężne zgromadzone w wersalce?
Na moim egzemplarzu oświadczenia czegoś takiego nie było :(

16 kwi 2012, 17:36
Amator
Własny awatar

POSTY        20
A jeśli w oświadczeniu za 2011 rok wpiszę po prostu kwotę jaką miałam wg stanu na dzień 31.12.2011 na rachunku bankowym i nie będę robić żadnych korekt za ubiegłe 2 lata to myślicie, że sie uczepią? Nie będzie to podejrzane, że nagle wykazuję jakąś tam kwotę, a wcześniej wpisałam, że zgromadzonych rachunków nie posiadam, a przyznam że trochę mam odlożone na tym rachunku.

18 kwi 2012, 09:01

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Dużo zależy od wielkości nagle pojawiającej się kwoty :wysmiewacz:
Przy braku pokrycia w przychodach rocznych (o co przy naszych zarobkach nietrudno) kłania się postępowanie o dochody z nieujawnionych źródeł :rotfl: .

18 kwi 2012, 12:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 14:02

POSTY        45
Jestem USC, złożyłam oświadczenie do 31. marca, bez kopii zeznania. Dziś przychodiz do mnie gościu od oswiadczeń i mówi, że mam złożyć kopię pita. Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy. Mówie, że nie wynika z przepisów, że mam coś takiego złożyć, a on, że mam złożyć, bo NUS też składa. I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?

07 maja 2012, 07:37
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Black83                    

Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy.
I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?

To niech Ci pokaże te "takie wewnętrzne podstawy".
Nie chce mi się wierzyć, aby ta kwestia była uregulowana Regulaminem albo zarządzeniem NUSa.

07 maja 2012, 12:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Black83                    

Jestem USC, złożyłam oświadczenie do 31. marca, bez kopii zeznania. Dziś przychodzi do mnie gościu od oświadczeń i mówi, że mam złożyć kopię pita. Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy. Mówię, że nie wynika z przepisów, że mam coś takiego złożyć, a on, że mam złożyć, bo NUS też składa. I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?

Zapewne emerytowany wojak - bo któż inny myślę coś takiego wymyślić  :mur:
Wyjścia masz dwa:
1. olej go dopóki nie pokaże ci konkretnego przepisu
2. daj mu zaklejona kopertę z zeznaniem z opisem "ściśle tajne", "zastrzeżone", "tajemnica" i parę podobnych - aby miał zagwozdkę do której ewidencji to wpisać.
Trochę więcej jest w poprzednich postach np.
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=60286#p60286
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=61379#p61379
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?f=44&t=1846

Kiedyś na oświadczeniu był napis (zastrzeżone po wypełnieniu). Dziś nasze oświadczenia nie mają już tej klauzuli. Czy to oznacza, że dostęp do nich nie podlega żadnym ograniczeniom?

07 maja 2012, 19:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona