Czy numery nip wszystkich pracowników us województwa śląskiego potrzebne są do weryfikacji oświadczeń? Zna ktoś odpowiedź po co te dane dyrektorowi Smalcerzowi z katowickiej is?
NIP-ów żądają w każdym województwie. Dostali odgórny nakaz sprawdzenia czy przypadkiem pracownicy nie posiadają nieściągniętych zaległości objętych egzekucją.
Jest taka życiowa prawda - każdy sądzi według siebie. Generalnie oznacza ona, że np. tylko oszust w każdym innym widzi oszusta.
I jeszcze jedna śmieszna rzecz. Miesiąc w miesiąc przekazywane są do izb pełne dane kadrowe. Teraz okazuje się, że pracujące tam bidy nie potrafią z tych danych nic wyciągnąć. Nawet durnych NIP-ów. Wstyd i żenada.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
23 mar 2012, 22:38
Re: Oświadczenia majątkowe członków korpusu sc
Przecież od stycznia nie wolno używać NIP w stosunku do osób nieprowadzących działalności. DISy łamią prawo
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 mar 2012, 06:41
Mam pytanie, co należy zrobić, kiedy okaże się, że w złożonym oświadczeniu jest pomyłka, np. skreślono z rozpędu gdzieś ,,nie'', zamiast ,,tak''. Zastanawiam się czy wystarczy pisemne wyjaśnienie, czy wyjaśnienie + ponowne/poprawione oświadczenie. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać.
24 mar 2012, 12:19
Dostojewski1
co należy zrobić, kiedy okaże się, że w złożonym oświadczeniu jest pomyłka, np. skreślono z rozpędu gdzieś ,,nie'', zamiast ,,tak''
Ustawa milczy w tej kwestii...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
24 mar 2012, 13:20
Czy w oświadczeniu majątkowy w poz. dot. środkow pienięznych zgromadzonych w walucie polskiej nalezy też podawać kwote jaką się posiada na rachunku bankowym?
13 kwi 2012, 10:14
Tak.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
16 kwi 2012, 06:40
A co w przypadku gdy w poprzednich oświadczeniach nie wykazałam tych kwot? Co mam zrobić? Do tej pory złożyłam 2 oświadczenia.
16 kwi 2012, 10:15
just08
A co w przypadku gdy w poprzednich oświadczeniach nie wykazałam tych kwot? Co mam zrobić? Do tej pory złożyłam 2 oświadczenia.
Może złożyć korekty wraz z czynnym żalem?...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 kwi 2012, 12:21
just08
Czy w oświadczeniu majątkowy w poz. dot. środkow pienięznych zgromadzonych w walucie polskiej nalezy też podawać kwote jaką się posiada na rachunku bankowym?
A napisali, że tylko środki pieniężne zgromadzone w wersalce? Na moim egzemplarzu oświadczenia czegoś takiego nie było
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
16 kwi 2012, 17:36
A jeśli w oświadczeniu za 2011 rok wpiszę po prostu kwotę jaką miałam wg stanu na dzień 31.12.2011 na rachunku bankowym i nie będę robić żadnych korekt za ubiegłe 2 lata to myślicie, że sie uczepią? Nie będzie to podejrzane, że nagle wykazuję jakąś tam kwotę, a wcześniej wpisałam, że zgromadzonych rachunków nie posiadam, a przyznam że trochę mam odlożone na tym rachunku.
18 kwi 2012, 09:01
Dużo zależy od wielkości nagle pojawiającej się kwoty Przy braku pokrycia w przychodach rocznych (o co przy naszych zarobkach nietrudno) kłania się postępowanie o dochody z nieujawnionych źródeł .
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
18 kwi 2012, 12:24
Jestem USC, złożyłam oświadczenie do 31. marca, bez kopii zeznania. Dziś przychodiz do mnie gościu od oswiadczeń i mówi, że mam złożyć kopię pita. Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy. Mówie, że nie wynika z przepisów, że mam coś takiego złożyć, a on, że mam złożyć, bo NUS też składa. I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?
07 maja 2012, 07:37
Black83
Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy. I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?
To niech Ci pokaże te "takie wewnętrzne podstawy". Nie chce mi się wierzyć, aby ta kwestia była uregulowana Regulaminem albo zarządzeniem NUSa.
07 maja 2012, 12:59
Black83
Jestem USC, złożyłam oświadczenie do 31. marca, bez kopii zeznania. Dziś przychodzi do mnie gościu od oświadczeń i mówi, że mam złożyć kopię pita. Pytam na jakiej podstawie. Odpowiada mi, że to takie wewnętrzne podstawy. Mówię, że nie wynika z przepisów, że mam coś takiego złożyć, a on, że mam złożyć, bo NUS też składa. I co ja mam teraz począć, głową muru nie przebiję...?
Kiedyś na oświadczeniu był napis (zastrzeżone po wypełnieniu). Dziś nasze oświadczenia nie mają już tej klauzuli. Czy to oznacza, że dostęp do nich nie podlega żadnym ograniczeniom?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.