Teraz jest 06 wrz 2025, 13:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Indywidualny program rozwoju zawodowego urzędnika s.c. 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2007, 08:53

POSTY        2
Interesuje mnie, czy zgodnie z art. 75 ustawy o służbie cywilnej (stanowiącym w skrócie, że dyrektor generalny urzędu ustala, odrębnie dla każdego urzędnika służby cywilnej zatrudnionego w kierowanym przez niego urzędzie, indywidualny program rozwoju zawodowego, stanowiący podstawę do kierowania urzędnika służby cywilnej na szkolenia) Dyrektorzy IS, UKS albo Naczelnicy US ustalili jakimś urzędniom służby cywilnej ich indywidualne programy rozwoju zawodowego?
Pytam, bo jestem urędnikiem od tamtego roku, a na pytanie w kadrach odośnie tej sprawy, dowiedziałem się, że brak jest rozporządzenia w tym temacie i nikt z urzędników w mojej Izbie nie ma takiego indywidualnego programu. Jest to dziwne, bo art. 75 ustawy o służbie cywilnej, nie przewiduje wydania przez ministra żadnego rozporządzenia, a wydane na podstawie art. 79 ustawy o służbie cywilnej rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 25 kwietnia 2007r. reguluje sprawę szkoleń w służbie cywilnej (w tym szkolenia w ramach indywidualnego programu rozwoju zawodowego urzędnika służby cywilnej, § 8 tego rozporządzenia).

20 lis 2007, 13:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

Interesuje mnie, czy zgodnie z art. 75 ustawy o służbie cywilnej (stanowiącym w skrócie, że dyrektor generalny urzędu ustala, odrębnie dla każdego urzędnika służby cywilnej zatrudnionego w kierowanym przez niego urzędzie, indywidualny program rozwoju zawodowego, stanowiący podstawę do kierowania urzędnika służby cywilnej na szkolenia) Dyrektorzy IS, UKS albo Naczelnicy US ustalili jakimś urzędniom służby cywilnej ich indywidualne programy rozwoju zawodowego?
Pytam, bo jestem urędnikiem od tamtego roku, a na pytanie w kadrach odośnie tej sprawy, dowiedziałem się, że brak jest rozporządzenia w tym temacie i nikt z urzędników w mojej Izbie nie ma takiego indywidualnego programu. Jest to dziwne, bo art. 75 ustawy o służbie cywilnej, nie przewiduje wydania przez ministra żadnego rozporządzenia, a wydane na podstawie art. 79 ustawy o służbie cywilnej rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 25 kwietnia 2007r. reguluje sprawę szkoleń w służbie cywilnej (w tym szkolenia w ramach indywidualnego programu rozwoju zawodowego urzędnika służby cywilnej, § 8 tego rozporządzenia).

To o czym piszesz to oczywista oczywistość ale u mnie np to  :dupa: z tematu i tyle.
A poza tym to moje towarzystwo kadrowe to może pojechać na Marsa a nie martwić się o USC - po prostu taka tendencja. Dobrze że wywołałeś temat bo kończę właśnie wywody w tym względzie i spier... z forum. Pozdrawiam

20 lis 2007, 14:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2007, 22:31

POSTY        28
U mnie też nie ma tematu. Dostaję dodatkową kasę więc mam się cieszyć i nie marudzić o jakichś tam szkoleniach?

20 lis 2007, 16:34
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

nie marudzić o jakichś tam szkoleniach?

Jakie szkolenia? Gdzie są szkolenia?

20 lis 2007, 16:47
Nowicjusz

REJESTRACJA16 lis 2007, 20:37

POSTY        2

U mnie też nie ma tematu. Dostaję dodatkową kasę więc mam się cieszyć i nie marudzić o jakichś tam szkoleniach?

U mnie to samo. Nie wspomnę, że właśnie mija mi dwa lata od mianowania, a nikt nawet nie rozpoczął procesu oceny... A co mi tam. Przypominanie nic nie dało, więc temat odchodzi w niebyt.  :mur: Mam tylko ochotę poddać nowy temat, chociażby do audytu- ocena okresowa urzędnika. Przynajmniej by się ocknęli, że coś nie robią, a konsekwencji służbowych by nie było.

27 lis 2007, 01:25
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Zgadzam się z poprzednikami - art.75 USC jest przepisem martwym. Indywidualne programy dla mianowanych to czysta abstrakcja.
Po części jest to chyba też efektem celowego zaniechania zwierzchników. Na zasadzie: skoro już podniosłeś  głowę (i się dałeś mianować) to teraz siedź cicho, jeszcze czego - indywidualnych ścieżek rozwoju się zachciewa. Może nie jest to artykułowane wprost ale da się czasem do bólu wyczytać ze sposobu zachowania.

27 lis 2007, 10:07
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2007, 07:49

POSTY        1

<!--quoteo(post=18695:date=20. 11. 2007 g. 16:34:name=Tilt)--><div class='quotetop'>(Tilt @ 20. 11. 2007 g. 16:34) [snapback]18695[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

U mnie to samo. Nie wspomnę, że właśnie mija mi dwa lata od mianowania, a nikt nawet nie rozpoczął procesu oceny... A co mi tam. Przypominanie nic nie dało, więc temat odchodzi w niebyt.  :mur: Mam tylko ochotę poddać nowy temat, chociażby do audytu- ocena okresowa urzędnika. Przynajmniej by się ocknęli, że coś nie robią, a konsekwencji służbowych by nie było.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:excl: Czy są urzędy skarbowe w Polsce gdzie ruszyła okresowa ocena urzędnikow służby cywilnej w myśl przepisów rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie szczegółowych zasad przeprowadzania ocen urzędników służby cywilnej.

28 sty 2008, 08:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Czy są urzędy skarbowe w Polsce gdzie ruszyła okresowa ocena urzędnikow służby cywilnej w myśl przepisów rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie szczegółowych zasad przeprowadzania ocen urzędników służby cywilnej.

Są.  Jestem po ocenie.

28 sty 2008, 18:20
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Zgadzam się z poprzednikami - art.75 USC jest przepisem martwym. Indywidualne programy dla mianowanych to czysta abstrakcja.
Po części jest to chyba też efektem celowego zaniechania zwierzchników. Na zasadzie: skoro już podniosłeś  głowę (i się dałeś mianować) to teraz siedź cicho, jeszcze czego - indywidualnych ścieżek rozwoju się zachciewa. Może nie jest to artykułowane wprost ale da się czasem do bólu wyczytać ze sposobu zachowania.

Bo też wykształcony pracownik to roszczeniowy pracownik.
Paprotki lepsze. :angry2:

28 sty 2008, 19:02
Amator

REJESTRACJA03 wrz 2007, 01:22

POSTY        19

LOKALIZACJASomewhere Over the Rainbow

<!--quoteo(post=19278:date=27. 11. 2007 g. 10:07:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 11. 2007 g. 10:07) [snapback]19278[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Bo też wykształcony pracownik to roszczeniowy pracownik.
Paprotki lepsze. :angry2:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Zgadza się. Zrobił, taki jeden z drugim, mianowanie i już myśli nie wiadomo co - a w d..... się poprzewracało.

U mnie też cisza. :angry2:

29 sty 2008, 01:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 18:54

POSTY        15
Wkurzające jest to, że są takie urzędy, w których pracodawcy w d....  :dupa: mają swocih podwładnych, którym "zachciało" się dokształcać wrrrr. Ale pamiętam jak zdawałam egzamin rozmawiałam z wieloma osobami, którym jeszcze przed przystąpieniem do egzaminu obniżono już pensje (bo dostaną przecież dodatek), czy przeniesiono do innych działów (wcale nie w sensie awansu) - dla mnie był to po prostu SZOK! Śledząc to forum dochodzę do wniosku, że respektowanie prawa nie dotyczy wielu z miłościwie nam panujących  :angry:
Mam szczęście, że u mnie tak nie jest.

29 sty 2008, 08:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 08:00

POSTY        18
Witam! Jestem już po ocenie, ale swoje musiałem wychodzić żeby takową otrzymać. O indywidualny program rozwoju nie ma niestety kogo spytać...  :(

29 sty 2008, 08:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 61 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona