Teraz jest 05 wrz 2025, 13:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Umowa grupowego ubezpieczenia pracowników 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA16 cze 2009, 11:33

POSTY        21
Post Umowa grupowego ubezpieczenia pracowników
Witam, możecie mi powiedzieć jak w Waszych Urzędach zastała rozwiązana sprawa opłacania przez pracowników składek na grupowe ubezpieczenie? Czy pracownicy indywidualnie opłacają sobie składki, czy pracodawca potrąca składki z wynagrodzenia pracownika i przekazuje je do Ubezpieczyciela?

28 lis 2012, 07:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2012, 10:50

POSTY        3
Post Re: Umowa grupowego ubezpieczenia pracowników
pracodawca potrąca z wynagrodzenia i przekazuje ubezpieczycielowi. Na pasku jest to wyszczególnione

28 lis 2012, 12:59
Amator

POSTY        21
No właśnie u nas też tak było, ale ponoć jest to niezgodne z przepisami. Zastanawia mnie tylko z jakimi przepisami? Może ktoś ma bliższe informacje na ten temat

28 lis 2012, 14:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Poczytaj tutaj http://ubezpieczenia-mrj.pl/index.php?p=1_83
Ogólnie na tej stronie znajdziesz dużo informacji na interesujący cię temat, zaznaczam że nie mam żadnego związku z tą osobą, a podaje tą stronę jako źródło informacji.

28 lis 2012, 16:16
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Annaszpak75 - napisz o jakim ubezpieczeniu piszesz (na życie, OC, NW, "od odpowiedzialności urzędniczej" itp.). Ma to decydujące znaczenie. Zasadniczo żaden urząd ze skarbówki nie pośredniczy w ubezpieczeniu "od odpowiedzialności". Inne podobno tak. Co do "życiówki bywa różnie. Ostatnio, w ramach upodlania pracownika, część urzędów ze skarbówki przebąkuje, że nie będzie dłużej pośredniczyć w ich zawieraniu. Polecam poszukać na forum i można dotrzeć do pism MF z połowy ubiegłego roku, że jest to zgodne z prawem. Nie wiem zatem co jest grane i "upodlanie" będące stałym elementem "zarządzania kadrami" jako jedyne przyszło mi do głowy.
Również polecam stronę [url]ubezpieczenia-mrj.p[/url]l - bardzo sympatyczny człowiek i do tego nasz forumowicz.  :piwo:

28 lis 2012, 18:26
Amator

POSTY        21
Chodzi mi o ubezpieczenie na życie. Od lat pracownikom potrącano składkę na ubezpieczenie z wynagrodzenia i nie było problemu, a teraz coś się zmieniło. Jeśli chodzi o ubezpieczenia od odpowiedzialności to Urząd nie pośredniczy, pracownicy sami opłacają składki. Ciekawi mnie jak jest w innych Urzędach

29 lis 2012, 07:31
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Witam :)
Parę dni temu przedstawiono pracownikom nowe propozycje w ubezpieczeniach grupowych na życie przekazane przez PZU oraz Fundację Skarbowości Ubezpieczenie Grupowe na życie AXA. Nie wiadomo co wybrać  :unsure:  Markę PZU czy niższą składkę, i w sumie lepsze warunki, w AXA? Nasuwa się jednak pytanie czy AXA to solidna firma? Ktoś ma jakąś wiedzę na temat tego ubezpieczyciela? :)

22 sty 2019, 11:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]