Teraz jest 05 wrz 2025, 13:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Przeniesienie w służbie cywilnej a urlop 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2017, 17:11

POSTY        10
Post Przeniesienie w służbie cywilnej a urlop
Witam,
chciałabym zapytać o kwestię przeniesienia w s.c. Jestem pracownikiem s.c., brałam udział w naborze, który wygrałam. Zaproponowano mi formę przeniesienia. W związku z powyższym chciałabym dopytać o kwestie urlopów i zwrotu dofinansowania za studia podyplomowe. Z poprzedniego roku mam niewykorzystany urlop wypoczynkowy, czy w takiej sytuacji muszę wykorzystać urlop zaległy i za miesiąc styczeń i luty u obecnego pracodawcy? Czy jest możliwość przejścia z urlopem? Ponadto obecny pracodawca dofinansował moje studia podyplomowe w wysokości 100%, czy w przypadku przeniesienia muszę zwracać pieniądze?

01 lut 2017, 12:59
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 cze 2014, 13:45

POSTY        1
Post Re: Przeniesienie w służbie cywilnej a urlop
W przypadku przeniesienia nie ma obowiązku wykorzystania urlopu w starym miejscu pracy, wykorzystasz go już w nowym. Natomiast kwestia dofinansowania może być inna w zależności, kto Ci dopłacał do studiów i gdzie się przenosisz.
Jeśli w ramach jednej Izby zmieniasz miejsce świadczenia pracy to raczej problemu nie będzie ale jeśli pracodawcą będzie inna Izba to obecna może chcieć zwrotu. Ale to jeszcze zależy od tego co masz w umowie.

02 lut 2017, 11:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2017, 17:11

POSTY        10
Post Re: Przeniesienie w służbie cywilnej a urlop
Dziękuję za odpowiedź. Nie pracuję obecnie w Izbie i nie przenoszę się do żadnej z Izb - przeniesienie będzie w ramach urzędów centralnych. Dofinansowanie raczej będę musiała zwrócić - niestety. Jedna kwestia urlopu jest pocieszająca :)

Przepraszam za literówki w pierwszym poście - pisałam z telefonu i stąd te błędy.

02 lut 2017, 17:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]