Teraz jest 05 wrz 2025, 22:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona
Likwidacja WZ Radom - kulisy... 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post Likwidacja WZ Radom - kulisy...
14 października wpłynął wniosek Dyr. UKS Warszawa  ALEKSEGO OSZMIAŃCZUKA do GIKS o zmianę regulaminu organizacyjnego UKS Warszawa. We wniosku A.Oszmiańczuk napisał (w sprawie likwidacji WZ Radom):
[legend=Proponowane zmiany dotyczą]1. Likwidacji VII Wydziału kontroli podatkowej w Radomiu (W3P3) wraz z podporządkowaną mu komórką organizacyjną pod nazwą Sekcja spraw administracyjno - gospodarczych (W3P30).
Uzasadnienie:
1. Przyjęte przeze mnie po objęciu stanowiska Dyrektora priorytety w zakresie zwiększenia efektywności pracy Urzędu i racjonalnego wykorzystania posiadanego potencjału, w tym w  szczególności  wysokokwalifikowanej  kadry  inspektorów  kontroli   skarbowej i pracowników merytorycznych wskazują na konieczność likwidacji co najmniej jednego z czterech aktualnie istniejących Wydziałów Zamiejscowych Urzędu. Jednocześnie, przeprowadzona analiza porównawcza kosztów działalności i efektywności pracy Wydziałów Zamiejscowych wykazała, że osiągnięcie zaplanowanych efektów zostanie osiągnięte przy likwidacji VII Wydziału kontroli podatkowej w Radomiu (W3P3) wraz z podporządkowaną mu komórką organizacyjną pod nazwą Sekcja spraw administracyjno - gospodarczych (W3P30). Jest to tym bardziej uzasadnione, że zgodnie z pismem KS1/0120/1/JDL/11/6296 Dyrektora Departamentu Kontroli Skarbowej planowana jest nowelizacja rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 listopada 2010 r. w sprawie określenia terytorialnego zasięgu działania dyrektorów urzędów kontroli skarbowej (Dz.U. Nr 235, poz. 1544) polegająca m.in. na zmianie terytorialnego zasięgu działania Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Warszawie i Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Kielcach.[/legend]

Wniosek został zaakceptowany przez min. A. Parafianowicza 14 października 2011 roku. W tym samym dniu (piątek) ALEKSY OSZMIAŃCZUK wydał zarządzenie Nr 65 w sprawie zmiany regulaminu organizacyjnego UKS Warszawa (czyli całość w jednym dniu...). W UKS w sobotę trwała intensywna praca zaufanych ludzi tak, aby w poniedziałek 17-go  ALEKSY OSZMIAŃCZUK mógł oznajmić pracownikom WZ w Radomiu:

Witam państwa serdecznie, dzisiaj jestem troszeczkę samotny, ale usprawiedliwiają to również okoliczności. Ja miałem przyjemność spotkać się z państwem przy udziale też pana dyrektora, gdzie rozmawialiśmy o urzędzie jako całości i państwa wydziale. Powiedziałem wtedy i muszę zaznaczyć, że państwa los, ale nie tylko państwa bo ja to powiedziałem w czterech ośrodkach zamiejscowych jest w państwa rękach. Będziemy się przyglądać wynikom i będziemy z tego tytułu wyciągać wnioski. Jeżeli państwo pozwolicie, to ja państwu postaram się przybliżyć okres zamknięty, czyli okres roku 2010, żebyśmy wiedzieli mniej więcej o czym mówię. Jeżeli chodzi o ilość ustaleń na kontrolę to jeżeli popatrzylibyśmy na ustalenia ogółem, ja dla jasności, to jest dla każdego z wydziałów zamiejscowych jak i dla urzędu najbardziej korzystny sposób liczenia bo z odsetkami, to mamy 330 milionów ustaleń generalnie czyli przez ilość kontroli jakie wykonaliśmy wychodziło mniej więcej średnio 770.825 złotych na kontrolę. W Ciechanowie ten wskaźnik był niższy 483.787, w Płocku z uwagi na bardzo małą ilość inspektorów, bierzemy małą ilość kontroli to był 1.169.000, w Siedlcach 437.000, u państwa 111.161. Jeżeli chodzi na inspektora, to mamy 1.900.000, w Płocku 2.400.000, Siedlce 2.500.000, państwo 439.000. Z wpłatami sytuacja jest generalnie analogiczna, czyli Ciechanów 282.000, Płock 1.137.000, Siedlce 187.000, przy Was 33.000. Będę mówił o kosztach, bo siłą rzeczy państwo zatrudniając 20 inspektorów w tym 12 inspektorów III stopnia to siłą rzeczy sami wiecie, pomimo tego, że macie pewien handicap jeżeli chodzi o to, że nie ponosimy kosztów siedziby, to wskazuje na to, że czyli macie nie w strukturze, ale również taką sytuację. W związku z tym co postanowiłem zrobić.
Trzeba z przykrością, ale z dniem dzisiejszym wydział został zlikwidowany. Macie państwo z dniem dzisiejszym wypowiedzenia warunków pracy co do miejsca pracy. Wszystkim wskazujemy Warszawę i korzystając z przepisu Kodeksu Cywilnego od dnia jutrzejszego państwo musicie stawić się w pracy w siedzibie urzędu w Warszawie na podstawie 42 przecinek 4 Kodeksu Pracy, czyli ze względu na likwidację z uwagi na szczególne potrzeby pracodawcy od dnia 18 do 31 grudnia przenosimy do, zależy jak kogo, Pan do spraw gospodarczych inaczej, pozostali mają ten okres dłuższy. Proszę państwa, proszę, żebyście się w tej chwili zastanowili. Było to naprawdę z bólem, ale ja Państwu powiedziałem: dla mnie, chcę żeby państwo zrozumieli, że postaramy się w tej trudnej sytuacji mimo wszystko dla państwa pomóc. Mamy potrzeby we wszystkich trzech wydziałach zamiejscowych. Wskazuję w tej chwili z uwagi na to, że po prostu pan minister Parafianowicz podpisał nowy regulamin organizacyjny, o który wnioskowałem. On ma kilka zmian organizacyjnych, polegających na likwidacji VII Wydziału Kontroli Podatkowej w Radomiu wraz z komórką organizacyjną o nazwie etat do spraw administracyjno-gospodarczych. Ja państwu powiem to pisałem do pana ministra. Proszę mnie zrozumieć. Nie znam z Państwa nikogo spoza kontaktów z kierownictwem czy Panem Tomaszem Ludwińskim. Podskórnie czułem i to przekazywałem i dla kierownictwa i dla Pana Ludwińskiego, że istnieją pewne niepokoje. Ale podtrzymywałem zawsze odpowiedź tego typu, że jest to prawda na granicy przyzwoitości więc nie dzieje się nic, co wymagałoby większej interwencji. Także proszę nie patrzeć na tą decyzję z innej perspektywy, jak perspektywy ekonomicznej, a nie innej, bo ja państwu przekazałem tylko i wyłącznie wyniki.

ALEKSY OSZMIAŃCZUK przywiózł dla każdego prezent w postaci wypowiedzeń (uzupełniane one i drukowane były  już na miejscu w Radomiu 17-go października 2011 roku):
Załącznik:
wypowiedzenie.JPG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 lis 2011, 23:02
Zobacz profil WWW
Site Admin

POSTY        2059

Post Re: Likwidacja WZ Radom - kulisy...
A oto wyniki wydziałów zamiejscowych UKS Warszawa za okres 2008-2010 (za 2011 rok Dyrektor NIE PROWADZIŁ ŻADNYCH STATYSTYK DLA WYDZIAŁÓW ZAMIEJSCOWYCH!)
Załącznik:
2008a.JPG

Załącznik:
2009.JPG

Załącznik:
2010a.JPG

Załącznik:
dane zbiorcze.JPG

Załącznik:
koszty porównywalne.JPG

07 lis 2011, 23:08
Zobacz profil WWW
Site Admin

POSTY        2059

Po zebraniu powyższych danych i ich analizie, pozwoliłem sobie na takie pismo do DUKS W-wa:

Pan
Aleksy Oszmiańczuk
Dyrektor
Urzędu Kontroli Skarbowej
KM/65/11                                                                  w Warszawie

Kilkakrotnie publicznie oznajmił Pan, że podstawową przyczyną likwidacji Wydziału W3P3 były słabe wyniki pracy w 2010 roku. Przedstawiam zatem w załączeniu statystyczne dane dotyczące wyników pracy Wydziału W3P3 w latach 2008-2010, gdyż tylko w dłuższym okresie można dokonać oceny pracy jednostki wykonującej kontrole trwające nierzadko dwa lata (jest to jasne dla każdego i jedynie osoba nie znająca się na pracy w kontroli skarbowej może mieć przeciwne zdanie w tej kwestii…).
Jak można łatwo na podstawie poniższych danych stwierdzić, pogorszenie wyników pracy Wydziału nastąpiło w okresie, gdy podjął się Pan funkcji Dyrektora UKS Warszawa, a więc w 2010 roku. Co więcej: to za Pana kadencji również w samej siedzibie UKS Warszawa wpływy zmalały prawie o 100.000.000 złotych (w 2009 roku było 426.000.000 zł, a w 2010 już blisko 100.000.000 zł mniej, bo 335.000.000 zł). Mam w związku z tym nadzieję, że wyciągnie Pan odpowiednie wnioski zarówno w stosunku do własnej osoby, jak i konsekwencje w stosunku do tych osób z kierownictwa Urzędu, które - z uwagi na sprawowany nadzór - są bezpośrednio odpowiedzialne za pogorszenie wyników pracy Wydziału W3P3 w 2010 roku (nieoczekiwana zmiana pod koniec 2009 roku kierownictwa bardzo dobrze funkcjonującego Wydziału na osoby bez doświadczenia w kierowaniu zespołami ludzkimi i nie posiadające odpowiedniego przygotowania do pełnienia tych funkcji, brak odpowiedniego nadzoru nad planowaniem kontroli dla Wydziału, itp.). Nie powinno i nie może być bowiem tak, że odpowiedzialność za pogorszenie wyników pracy spada wyłącznie na niczego winnych szeregowych pracowników, podczas, gdy faktycznie odpowiedzialne za ten stan rzeczy osoby z kierownictwa Urzędu - mają się świetnie i żadnych konsekwencji nie ponoszą. Pracownicy z dnia na dzień nie zapomnieli przecież, jak się robi kontrole. Pogorszenie wyników pracy musiało zatem mieć inną genezę – na przykład złe planowanie kontroli, źle sprawowany nadzór merytoryczny czy wreszcie złą organizację pracy pionu. Winić za to jednak pracowników szeregowych nie można – o ile oczywiście ma się chociaż odrobinkę przyzwoitości i trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość…
W całej sprawie dopuścił się Pan manipulacji i – jestem o tym przekonany – zrobił to Pan świadomie. Otóż nie wziął Pan pod uwagę – mimo publicznej zapowiedzi w lutym 2011 roku, że o losach Wydziału zadecydują efekty pracy bieżącego roku – wyników pracy likwidowanego Wydziału za 2011 rok. Stało się tak chociaż lub może właśnie dlatego, że doskonale było Panu wiadomo, iż za pierwsze półrocze br. zlikwidowany Wydział miał bardzo dobre wyniki pracy, w IV zaś kwartale br. doręczone miały być kolejne decyzje na kwotę łączną przekraczającą 17.000.000 złotych. Świadczyć o tym może także brak rzetelnego ustosunkowania się do tych wskaźników statystycznych za 2010 rok, które w sposób oczywisty pokazują bardzo duży nakład pracy w Wydziale Zamiejscowym w Radomiu, potencjalne, niezależne od pracowników, przyczyny gorszych wyników mierzonych tzw. „ustaleniami” w 2010 roku i jednocześnie nadzieję na wygenerowanie znacznych dodatkowych wpływów budżetowych w efekcie zakończenia prowadzonych w 2010 roku kontroli w latach następnych (duża liczba wszczętych i nie zakończonych kontroli o dużym stopniu skomplikowania, znaczna liczba postępowań karnych-skarbowych, niespotykana w innych wydziałach ilość kontroli sprawdzających czy wreszcie duża liczba kontroli prowadzonych pod nadzorem Prokuratury…).
W tych okolicznościach uznać należy, że o likwidacji Wydziału zadecydowały względy pozamerytoryczne, które – mam taką nadzieję – zostaną zbadane i wykryte przez zewnętrzne organy kontrolne zajmujące się tego typu sprawami – mimo oczywistych już utrudnień z Pana strony w zakresie udostępniania danych dotyczących wyników pracy wydziałów zamiejscowych za 2011 rok (trudno uwierzyć, że nie dysponuje Pan do tej pory takimi danymi i dopiero musi Pan je wytworzyć…) . Mam przy tym nadzieję, że – wcześniej lub później – poniesie Pan odpowiedzialność za podjętą decyzję. Odpowiedzialność nie tylko dyscyplinarną. Dowodów bowiem na niemerytoryczny i szkodliwy charakter działań w tej sprawie jest aż nadto

cdn.

07 lis 2011, 23:11
Zobacz profil WWW
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Nie jestem pewien czy po 5 listopada jeszcze może ktokolwiek cokolwiek napisać o tym co naprawdę dzieje się w urzędach administracji publicznej. Zdaje się, że mamy wszyscy udawać pełnię szczęścia i karnie odpowiadać za brak uśmiechu i lizania d.p przełożonych!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

08 lis 2011, 07:22
Site Admin

POSTY        2059

No to lecimy dalej.
Ponieważ WZ w Radomiu został zlikwidowany 17.10.2011 roku (ponoć) z uwagi na marne wyniki pracy, zapragnęliśmy dowiedzieć się, czy naprawdę te wyniki były tak marne w 2011 roku (chcieliśmy być cwani, bo wiem, że mamy w 2011 roku bardzo dobre osiągnięcia):

Pan
Aleksy Oszmiańczuk
Dyrektor
Urzędu Kontroli Skarbowej w Warszawie

KM/38/11                                                                

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej, w związku z art. 28 ustawy z dnia 31 maja 1991 roku o związkach zawodowych, wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym:
(...)
6.        Wyników kontroli mierzonych dodatkowymi ustaleniami ogółem na 14 października br. w Wydziałach Zamiejscowych w Radomiu, Płocku, Ciechanowie i Siedlcach (oddzielnie dla każdego wydziału) za (...) styczeń-wrzesień 2011 roku.(...)

Dyrektor był sprytniejszy  :dokuczacz:

UKS 1491/DZ/075/201/11/1/999

Pan TOMASZ  LUDWIŃSKI
Przewodniczący
Organizacji Międzyzakładowej         NSZZ „S” Pracowników  Skarbowych
Województwa Mazowieckiego
Warszawa, ul. Cybernetyki 19B

(...)
Z uwagi na fakt, iż  sprawozdanie KS-1 z Karty od  1 stycznia 2011 r. nie jest sporządzane w podziale na Wydziały zamiejscowe, tut. Organ kontroli skarbowej nie gromadził informacji dotyczących wyników kontroli za okres styczeń-wrzesień 2011 r. z podziałem na Wydziały zamiejscowe. Wniosek zatem dotyczy informacji przetworzonej, której udostępnienie wymaga podjęcia dodatkowych czynności polegających na konieczności sięgnięcia do dokumentacji źródłowej, dokonania stosownych analiz, obliczeń, zestawień statystycznych, wytworzeniu nowych zestawień, co wiąże się z zaangażowaniem w ich pozyskanie określonych środków osobowych i finansowych.
W związku z powyższym zgodnie z art. 3 ust. 1 pkt 1 i art. 14 ust. 2 ustawy z dnia 06 września 2001r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198) wzywam Pana do uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od otrzymania niniejszego pisma poprzez wykazanie, iż uzyskanie informacji publicznej w przedmiotowym zakresie jest szczególnie istotne dla interesu publicznego.

08 lis 2011, 20:17
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
inspektor                    

No to lecimy dalej.
Ponieważ WZ w Radomiu został zlikwidowany 17.10.2011 roku (ponoć) z uwagi na marne wyniki pracy, zapragnęliśmy dowiedzieć się, czy naprawdę te wyniki były tak marne w 2011 roku (chcieliśmy być cwani, bo wiem, że mamy w 2011 roku bardzo dobre osiągnięcia):

[b] wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym:(...)
6.  Wyników kontroli mierzonych dodatkowymi ustaleniami ogółem na 14 października br. w Wydziałach Zamiejscowych w Radomiu, Płocku, Ciechanowie i Siedlcach (oddzielnie dla każdego wydziału) za (...) styczeń-wrzesień 2011 roku.(...)

Dyrektor był sprytniejszy   :dokuczacz:  

(...)
Z uwagi na fakt, iż  sprawozdanie KS-1 z Karty od  1 stycznia 2011 r. nie jest sporządzane w podziale na Wydziały zamiejscowe, tut. Organ kontroli skarbowej nie gromadził informacji dotyczących wyników kontroli za okres styczeń-wrzesień 2011 r. z podziałem na Wydziały zamiejscowe. Wniosek zatem dotyczy informacji przetworzonej, której udostępnienie wymaga podjęcia dodatkowych czynności polegających na konieczności sięgnięcia do dokumentacji źródłowej, dokonania stosownych analiz, obliczeń, zestawień statystycznych, wytworzeniu nowych zestawień, co wiąże się z zaangażowaniem w ich pozyskanie określonych środków osobowych i finansowych.

:rotfl:
Ale jaja!
Dyrektor CHCIAŁ być sprytniejszy.
Ale wpadł we własne sidła   :wysmiewacz:

08 lis 2011, 20:30
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
inspektor                    

No to lecimy dalej.

Dyrektor był sprytniejszy  :dokuczacz:

Pan TOMASZ  LUDWIŃSKI
Przewodniczący
Organizacji Międzyzakładowej         NSZZ „S” Pracowników  Skarbowych
Województwa Mazowieckiego
Warszawa, ul. Cybernetyki 19B

(...)
tut. Organ kontroli skarbowej nie gromadził informacji dotyczących wyników kontroli za okres styczeń-wrzesień 2011 r. ...

Ale jazda. W UKS Wa-wa zlikwidowali Wydział analiz i planowania w pionie W1 - coś takiego w BIP ciągle jest  :dokuczacz:
Jeśli nie prowadził statystyk oddzielnie dla WZ, to niech poda dla wszystkich wydziałów te z pewnością są zrobione.

08 lis 2011, 20:33
Zawodowiec

POSTY        3465
supersaper                    

Ale jazda. W UKS Wa-wa zlikwidowali Wydział analiz i planowania w pionie W1 - coś takiego w BIP ciągle jest  :dokuczacz:
Jeśli nie prowadził statystyk oddzielnie dla WZ, to niech poda dla wszystkich wydziałów te z pewnością są zrobione.

To jeszcze pikuś!
WZ w Radomiu został zlikwidowany z uwagi na marne wyniki pracy w 2011 roku a tymczasem decydenci nie posiadają - jak wynika z pisma dyrektora - w ogóle wiedzy na ten temat  <_<

08 lis 2011, 20:52
Site Admin

POSTY        2059

KM/72/11                                                                  Radom, dnia  2011-11-12

Pan
Aleksy Oszmiańczuk
Dyrektor
w Warszawie

W związku z zawartym w piśmie UKS 1491/DZ/075/201/11/1/999 z 2 listopada 2011 roku stwierdzeniem:
Z uwagi na fakt, iż  sprawozdanie KS-1 z Karty od 1 stycznia 2011 r. nie jest sporządzane w podziale na Wydziały zamiejscowe, tut. Organ kontroli skarbowej nie gromadził informacji dotyczących wyników kontroli za okres styczeń-wrzesień 2011 r. z podziałem na Wydziały zamiejscowe. Wniosek zatem dotyczy informacji przetworzonej, której udostępnienie wymaga podjęcia dodatkowych czynności polegających na konieczności sięgnięcia do dokumentacji źródłowej, dokonania stosownych analiz, obliczeń, zestawień statystycznych, wytworzeniu nowych zestawień, co wiąże się z zaangażowaniem w ich pozyskanie określonych środków osobowych i finansowych.”
przypuszczamy, że został Pan Dyrektor w tej sprawie wprowadzony w błąd przez osobę nie mającą prawdopodobnie żadnej wiedzy o możliwościach pozyskiwania danych z programu KARTA lub celowo opóźnia Pan przekazanie danych pod prymitywnym wykrętem, że „udostępnienie wymaga podjęcia dodatkowych czynności polegających na konieczności sięgnięcia do dokumentacji źródłowej, dokonania stosownych analiz, obliczeń, zestawień statystycznych, wytworzeniu nowych zestawień”.
Otóż uprzejmie informujemy, że uzyskanie tych danych nie wymaga żadnych skomplikowanych czynności i ogranicza się do założenia banalnych filtrów na dane zgromadzone w programie KARTA, a następnie wykonania raportów z menu Wydruki -> Informacja o wynikach od 2003. Ponieważ jednak sam Pan Dyrektor ostatnio stwierdził, że pozyskanie dobrego informatyka w Warszawie jest trudne – rozumiemy powstałe trudności w realizacji tego prostego zadania. Służymy zatem uprzejmie podpowiedzią, jak to zrobić.

Każdorazowo należy użyć opcji z menu Selekcja -> Nowy warunek selekcji, a w okienku, jakie się pojawi wybrać odpowiednio:
1) w przypadku Siedlec: „komorka='W1P1'”,
2) w przypadku Płocka: „komorka='W2P2'”,
3) w przypadku Radomia: „komorka='W3P3'”,
4) w przypadku Ciechanowa: „komorka='W4P3'”.
Dane dla Warszawy można uzyskać poprzez odpowiednie odejmowanie ze sprawozdania dla całego UKS sum danych uzyskanych powyżej lub poprzez użycie filtra (opcja Edycja bieżącego warunku):
„!((komorka='W1P1') .OR. (komorka='W2P2') .OR. (komorka='W3P3') .OR. (komorka='W4P3'))”,
czyli wszystkie pozostałe komórki poza wyżej wymienionymi.

W celu dalszego ułatwienia tego – jak się okazało – zbyt skomplikowanego zadania uzyskania odpowiednich danych, wymagającego „zaangażowania w ich pozyskanie określonych środków osobowych i finansowych”, w załączeniu do pisma przesyłam nieodpłatnie plik „selekcja.dbf” zawierający gotowe, przedstawione powyżej filtry. W celu ich wykorzystania należy podmienić w folderze DANE programu KARTA plik „selekcja.dbf” (sporządzając oczywiście uprzednio jego kopię, o ile kiedykolwiek były używane i zapisane w programie jakiekolwiek filtry), następnie w programie KARTA wykorzystać opcję w menu Selekcja -> Odczyt warunku z dysku i wybrać kolejno odpowiednie miejscowości z listy: Siedlce, Płock, Radom, Ciechanów, Warszawa.

Na marginesie także pragniemy zwrócić uwagę Panu Dyrektorowi, że na przykład w Radomiu nie ma problemów z pozyskaniem dobrych informatyków za wynagrodzenia, które oferuje UKS Warszawa. Tak się przy tym składa, że informatycy nie muszą fizycznie świadczyć pracy w Warszawie, aby być w pełni użytecznymi pracownikami w swojej dziedzinie. Szkoda zatem, że nie pomyślał Pan o tym (lub nie wiedział), zanim zlikwidował Wydział Zamiejscowy w Radomiu. A wystarczyło tylko dotrzymać danej wcześniej kilka razy obietnicy i z nami porozmawiać na temat likwidacji…

15 lis 2011, 22:32
Zobacz profil WWW
Site Admin

POSTY        2059

Jak się chce - można. Oto jak szybko zatwierdzono nowy regulamin organizacyjny UKS Warszawa (dla przypomnienia: wniosek z 14.10. zatwierdzenie 14.10 i zarządzenie o zmianie: 14.10):
Załącznik:
Przechwytywanie.PNG

16 lis 2011, 18:46
Zobacz profil WWW
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Praktyka wprowadzania w ciągu jednego dnia zmian na które zgodnie z przepisami powinno się przeznaczyć 3-7 dni jest normą w II US Radom.  Od czasu gdy w ramach zarządzania jakością wprowadzono możliwość opiniowania projektów - to następna/poprzednia ekipa robi wszystko, żeby nie było możliwości opiniowania projektów. Tzn ktoś zgłasza potrzebę wydania dokumentu np. zarządzenia. Pełnomocnik ds SZJ akceptuje potrzebę po 5 minutach! Natychmiast znajduje się pracownik, który zupełnym przypadkiem MA GOTOWY WŁAŚNIE TAKI PROJEKT!!! czytaj=--=== Pełnomocnik przyjmuje.  :brawa: Radca prawny szybciuteńko akceptuje.  :czytaj: Naczelnik zatwierdza.  :brawa:  :piwo: Pełnomocnik SZJ publikuje...  :dokuczacz: Każdy z nich teoretycznie ma 3 dni na wykonanie swojej pracy i przeanalizowanie projektu. Ale są tak szybcy - że nikt poza nimi nie zdąży nawet go przeczytać! :mur:  No czasami Przewodniczący ZZ Solidarność coś napisze w opinii - co jest pomijane milczeniem. :wysmiewacz:  I się kręci.  Po co im merytoryczne uwagi i ewentualne poprawki tak wspaniale i błyskawicznie - po prostu bezbłędnie przygotowanych wewnętrznych aktów prawnych? Są nieomylni... (w razie chęci skierowania sprawy mojego wpisu do rzecznika dyscyplinarnego - w sprawie naruszenia KESC - składam wyjaśnienie - nie ma tu jednego słowa krytyki wobec mojego ulubionego urzędu skarbowego - polecam go wszystkim podatnikom!!!)  3mmsie--

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

16 lis 2011, 19:08
Zawodowiec

POSTY        3465
inspektor                    

KM/72/11                                                                  Radom, dnia  2011-11-12

Pan
Aleksy Oszmiańczuk
Dyrektor
w Warszawie

przypuszczamy, że został Pan Dyrektor w tej sprawie wprowadzony w błąd przez osobę nie mającą prawdopodobnie żadnej wiedzy o możliwościach pozyskiwania danych z programu KARTA lub celowo opóźnia Pan przekazanie danych pod prymitywnym wykrętem, że „udostępnienie wymaga podjęcia dodatkowych czynności polegających na konieczności sięgnięcia do dokumentacji źródłowej, dokonania stosownych analiz, obliczeń, zestawień statystycznych, wytworzeniu nowych zestawień”.

Otóż uprzejmie informujemy, że uzyskanie tych danych nie wymaga żadnych skomplikowanych czynności i ogranicza się do założenia banalnych filtrów na dane zgromadzone w programie KARTA, a następnie wykonania raportów z menu Wydruki -> Informacja o wynikach od 2003. Ponieważ jednak sam Pan Dyrektor ostatnio stwierdził, że pozyskanie dobrego informatyka w Warszawie jest trudne – rozumiemy powstałe trudności w realizacji tego prostego zadania. Służymy zatem uprzejmie podpowiedzią, jak to zrobić.

Każdorazowo należy użyć opcji z menu Selekcja -> Nowy warunek selekcji, a w okienku, jakie się pojawi wybrać odpowiednio:
.......

W celu dalszego ułatwienia tego – jak się okazało – zbyt skomplikowanego zadania uzyskania odpowiednich danych, wymagającego „zaangażowania w ich pozyskanie określonych środków osobowych i finansowych”, w załączeniu do pisma przesyłam nieodpłatnie plik „selekcja.dbf” zawierający gotowe, przedstawione powyżej filtry. W celu ich wykorzystania należy podmienić w folderze DANE programu KARTA plik „selekcja.dbf” (sporządzając oczywiście uprzednio jego kopię, o ile kiedykolwiek były używane i zapisane w programie jakiekolwiek filtry), następnie w programie KARTA wykorzystać opcję w menu Selekcja -> Odczyt warunku z dysku i wybrać kolejno odpowiednie miejscowości z listy: Siedlce, Płock, Radom, Ciechanów, Warszawa.

Ale jaja!!
I to tak na poważne???  :zeby:  

Toż ten dyrektor to zawału dostanie jak to przeczyta. I do emerytury nie doczeka.

A Ludwinski to chyba po nocach mu się śni   :mur:

16 lis 2011, 19:15
Znawca

REJESTRACJA28 sty 2010, 21:00

POSTY        101
A ja się dziwię Panu Dyrektorowi, że dał się Generałowi wprowadzić na minę jaką jest likwidacja WZ Radom. Ale to nie ma żadnego znaczenia, że ktoś mnie kazał :nonono: bo jak będzie potrzebny kozioł ofiarny to na pewno nim będzie Pan Dyrektor ( góra tego na siebie nie weźmie). Ponadto ten smród będzie się ciągnął za Dyrektorem nawet jak odejdzie z branży... A w tedy będzie już samiusieńki ... znikąd pomocy ... Kurcze zaraz szkoda mi się zrobi gościa... :wacko:

16 lis 2011, 21:08
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Harakiri                    

(....) (w razie chęci skierowania sprawy mojego wpisu do rzecznika dyscyplinarnego - w sprawie naruszenia KESC - składam wyjaśnienie - nie ma tu jednego słowa krytyki wobec mojego ulubionego urzędu skarbowego - polecam go wszystkim podatnikom!!!)  3mmsie--  

Spokojnie chłopie!  :piwo:

"...Rozliczalność i odpowiedzialność Członków Korpusu Służby Cywilnej jest pojęciem o charakterze prawnym
i etycznym, przy zaznaczeniu specyfiki i charakteru etyki.
Regulacje prawne określają katalog obowiązków, mniej lub bardziej skomplikowane procedury ich przestrzegania
lub ścigania nadużyć.
Natomiast regulacje etyczne określają tylko i wyłącznie zakres obowiązków w postaci zakazów i nakazów
- etyka nigdy nie będzie sankcjonowała.

- Kodeks etyki wskazuje katalog obowiązków, ale kar za ich naruszenie nie przewiduje norma moralna,
wskazuje powinne zachowania jako jego wzorce.

Czasami kodeksy zawierają odesłanie do regulacji postępowania dyscyplinarnego lub przepisów prawa pracy...".

To fragment materiału ze szkolenia, który zacząłem zamieszczać w topiku "Nowe zasady etyczne w służbie cywilnej".

16 lis 2011, 21:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona