Teraz jest 06 wrz 2025, 00:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Nowelizacja pdof Art 20.3 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        47

Jeszcze jeden ciekawy link
isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20050250214&type=1&name=D20050214TK.pdf

Wracając do nieujawnionych , to można  założyć , że mimo wydania decyzji za konkretny rok ( wydatkowanie) to jednak nie da się określić czasu pochodzenia przychodów. Zobowiązanie powstaje w chwili wydania decyzji czyli pod obowiązywaniem nowej ustawy. :rolleyes:

Czy stosowanie zmiany po1 stycznia 2007 do wydatków przed tą datą, nie jest próbą stosowania działania prawa wstecz?

01 lut 2007, 15:01

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos
Sorki Wakantanko pewno muszę już do okulisty, może już mi w głowie Walentynki, a może jedno i drugie.
Również obstaję przy swoim, bardzo chciałbym "trafić"  adekwatne  do  przykładu orzeczenie, jeszcze raz przepraszam  :piwo:

01 lut 2007, 23:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 09:18

POSTY        78
Jeśli nawet uważasz to za nieuzasadnione, to przyjmij to za prawdę: rozlicza się ROK i nie uwzględnia chronologii! Daj sobie luz z dociekaniem, czy to ma sens - sam sobie poszukaj orzecznictwa, a jak nie chce Ci się to uznaj to jako aksjomat i nie produkuj się.

02 lut 2007, 01:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Nie no loozik drogi Kaktusie, pełny Wersal. :piwo:
Wracając do tematu, to w Lexie, pod treścią przepisu art.20 jest odnośnik do wyroków sądów. Bez problemu znajdziesz coś dla siebie.

02 lut 2007, 07:30

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos
Wakantanko, Rysiu OK macie mnie już wiadomo, że nie prowadzę tego rodzaju postępowań. Dotąd znałem naście orzeczeń w przedmiotowej sprawie teraz dziesiąt i  jak na razie nie trafiłem na orzeczenie " adekwatne do przykładu" , poza ogólnymi stwierdzeniami o dochodach zgromadzonych w roku podatkowym i latach poprzednich w zasadzie brak konkretów.
Mam prośbę do specjalistów przedmiotu - choć jedno orzeczenie z którego wynikałoby, iż środki pieniężne  uzyskane po dokonaniu wydatków, stanowią źródło jego finansowania.

Przy okazji Rysiu dałeś sobie luz bo znasz orzecznictwo?  czy bez jego  znajomości i "produkcji"uznałeś za aksjomat?

02 lut 2007, 13:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Kaktus, nie marnuj swego czasu szukając takiego orzeczenia, gdyż go po prostu nie znajdziesz! Aż o taki brak logiki nie podejrzewałbym sądów!

02 lut 2007, 14:05

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos
Jakiś problem z tym orzeczeniem ? Chyba Taxmna ma rację szkoda czasu Hej

05 lut 2007, 20:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:35

POSTY        74

Jak to u was wygląda?

U nas niestety jeszcze rejestr ręczny ale też CZM (opcja ewidecja PIT).

25 kwi 2007, 08:41
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2008, 11:32

POSTY        1

LOKALIZACJAPoznań
Ja ewidencjonuje w tabelce w Open oficceCalc-masakra, w XXI wieku!!!! A pozyskuje informacje z CzM: Informacje, Wydruki, Ewidencja Informacji; oraz te które przekazuje mi inne urzędy wg właściwośc-Ta robota ma jedno imie-pomyłka!!!! A co z informacjami sygnalnymi do UKS. Czy ktoś na forum się nimi zajmuje?

03 paź 2008, 06:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3