Teraz jest 07 wrz 2025, 18:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
art. 130 op 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Realia: Mały US tak c.33 osoby z czego jedna w NIPach. (chyba powinienem napisać "Koszmaria:")
Pytanie brzmi:
1. Czy pracownik nadający NIP podlega wyłączeniu z tytułu ar. 130 op przy wydawaniu NIP swojemu dziecku?
2. Czy może zarejestrować swego rodzica jako VAT-mana zgodnie z art 96 ustawy VAT?
3. Kto ma za niego napisać pismo w sprawie odwołania od decyzji nadającej NIP?
4. Czy sam sobie może wydać NIP-5?

11 cze 2007, 09:45
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
A czy stosowanie 130-ki jest w jakikolwiek sposób uzależnione od wewnętrznej organizacji US ? Bez przesady Krychu, bez przesady...

11 cze 2007, 10:03
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

A czy stosowanie 130-ki jest w jakikolwiek sposób uzależnione od wewnętrznej organizacji US ? Bez przesady Krychu, bez przesady...

Może, nie mam zbyt wiele rozumku (co widać na załączonym obrazku :) ) ale dostałem papier na podst. 130 par. 4 wyznaczający mnie do "wykonywania czynności sprawdzających w sprawach zobowiązań podatkowych ciążących na n/w pracownikach i osobach wymienionych przez nich w oświadczeniu o przynależności członków rodzin do US" no i teraz to dopiero zgłupiałem. Zrozumiałbym gdyby taki papier dostał kier. PIT, CIT, VAT ale NIP ?(chyba idzie się zorientować więc wielkiej tajemnicy nie zdradzam). "Poeta" zapytany o wyjawienie sensu utworu puścił banieczki.

Ostatnio edytowano 11 cze 2007, 10:32 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

11 cze 2007, 10:32
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=11163:date=11. 06. 2007 g. 10:03:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 11. 06. 2007 g. 10:03) [snapback]11163[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Może, nie mam zbyt wiele rozumku (co widać na załączonym obrazku :) ) ale dostałem papier na podst. 130 par. 4 wyznaczający mnie do "wykonywania [b][...]<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

... znaczy Cię doceniło jako człeka z poza układu... :D

11 cze 2007, 13:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]