Teraz jest 07 wrz 2025, 18:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Pouczenie w decyzji 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
Post Pouczenie w decyzji
Witam. Mam problemik w następującym stanie faktycznym: Spółka złożyła korekty deklaracji VAT-7 z wnioskami o stwierdzenie nadpłaty w związku z Maoogą (odliczenie VAT od samochodów i paliwa). Jednocześnie z wyjaśnień wynikało jaka kwota z osobówek, jaka kwota z samochodów z kratką. Zwróciliśmy nadpłaty tylko w części dotyczącej samochodów z kratką. Wszczęto postępowanie podatkowe, wezwano o faktury, włączono do akt postępowania akta z nadpłaty, art. 200 itp, itd. Czy w pouczeniu decyzji wymiarowej pisać art. 210 par. 2a i 239a, skoro nie oddaliśmy kasiory? Wydaje się, że tak, ale z drugiej strony to powinniśmy im oddać całą nadpłatę, natomiast z trzeciej strony wiedzieliśmy, że nadpłata budzi nasze wątpliwości  :blink: . Dajcie znaka, może ktoś miał już podobne przypadki?

08 lip 2009, 09:52

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
Post pouczenie w decyzji
Ja nie miałem, może dlatego, że nie zajmuję się VATem :dokuczacz:

08 lip 2009, 14:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2007, 11:17

POSTY        94

LOKALIZACJAPyrlandia
Post Pouczenie w decyzji
A mnie się wydaje, że powołane w pierwszym poście przepisy odnoszą się do wykonania decyzji w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Jak to ma się do nadpłaty? Kompletnie nie mam pojecia. Ale może coś przeoczyłem?

09 lip 2009, 12:47
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Post Pouczenie w decyzji
Najpierw Grisza00 może wyjaśnij, co zamierzacie ustalić/określić w sentencji " decyzji wymiarowej ", którą zamierzacie wydać - ponieważ jak do tej pory nie wiem " co zamierzacie zrobić ".

10 lip 2009, 14:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]