Czy PESEL zastąpi NIP - projekt zmian ustawy o NIP na 2011 rok
Autor
Treść postu
Re: Czy PESEL zastąpi NIP - projekt zmian ustawy o NIP na 20
A przepraszam, że tak naiwnie zapytam: to macie jakieś skrypty do wyszukania podmiotów bez PESEL, REGON czy dowodu osobistego? Bo mnie to mają się objawić chyba, oczywiście bez żadnego "wspomagania"
13 lip 2011, 12:15
Przypuszczam, że w wiekszości US-ów skrypty do wydruków piszą informatycy.
13 lip 2011, 14:02
Asioka
A przepraszam, że tak naiwnie zapytam: to macie jakieś skrypty do wyszukania podmiotów bez PESEL, REGON czy dowodu osobistego? Bo mnie to mają się objawić chyba, oczywiście bez żadnego "wspomagania"
MF miało przysłać do każdego US skrypty. Popytaj informatyków czy przypadkiem nie dostali
13 lip 2011, 15:42
kay
MF miało przysłać do każdego US skrypty. Popytaj informatyków czy przypadkiem nie dostali
Miało.........................
No chyba, że wysłali komuś "przez przypadek"
13 lip 2011, 16:17
Ludzie zostawcie to uzupełnianie, bo i tak nie dacie rady wszystkiego uzupełnić. Lepiej się wziąć za weryfikację kont OPP, bo termin w piśmie jest na 06.08.2011, ale przecież baza będzie zamknięta
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
14 lip 2011, 07:19
Asioka
Po co ci skrypty i tak nie ma czasu żeby to pouzupełniać Chyba że będziemy jak żabki - czynne 24h
14 lip 2011, 09:15
Cytuję słowa naczelnika: "kazali, ma być zrobione!"
14 lip 2011, 09:19
pingwinka
Cytuję słowa naczelnika: "kazali, ma być zrobione!"
My dowiedzieliśmy się że przecież i tak nie mamy co robić bo już nipów nie nadajecie a jak nie dajemy rady to on to sam zrobi
14 lip 2011, 09:25
FAFIK
bo już nipów nie nadajecie
Ciekawe, ciekawe....
To wszystko świadczy o wiedzy naszych przełożonych. Tragedia.
14 lip 2011, 09:35
pingwinka
FAFIK
bo już nipów nie nadajecie
Ciekawe, ciekawe....
To wszystko świadczy o wiedzy naszych przełożonych. Tragedia.
No jak zawsze wszechwiedza to ich druga natura A czy dostał ktoś z was wytyczne odnośnie " prawdopodobnego nadawania NIP i wprowadzania VIES podczas wyłączenia Poltaxu ????
14 lip 2011, 09:44
FAFIK
No jak zawsze wszechwiedza to ich druga natura A czy dostał ktoś z was wytyczne odnośnie " prawdopodobnego nadawania NIP i wprowadzania VIES podczas wyłączenia Poltaxu ????
Ja nie dostałam, ale może wysłali "przez przypadek" do innych US-ów
14 lip 2011, 09:59
Jest uruchomiona specjalna strona dot. wdrażania SeRCa (wytyczne i najczęściej zadawane pytania). Właśnie ukazał się plan wdrożenia!
Informatycy w każdym urzędzie powinni otrzymać stosowną informację z adresem serwera na której jest ta strona.
14 lip 2011, 10:02
tutti
Jest uruchomiona specjalna strona dot. wdrażania SeRCa (wytyczne i najczęściej zadawane pytania). Właśnie ukazał się plan wdrożenia!
Informatycy w każdym urzędzie powinni otrzymać stosowną informację z adresem serwera na której jest ta strona.
Jaka stronka i gdzie jeśli mogę zapytać ?
14 lip 2011, 10:19