Wiem, że zgodnie z regulaminem "Forum nie jest miejscem na reklamę", ale nie zamierzam tu niczego reklamować, a jedynie dowiedzieć się czegoś. Jeżeli jednak post zostanie uznany za reklamę to proszę go usunąć...
Mam pytanko. Chcę sie trochę szarpnąć - bo na jednostkę nie liczę - i kupić sobie pomoc dydaktyczną, a mianowicie Ordynację Podatkową na 2008 r. Może ktoś z Was ma już jakąś w rękach. Ciekaw jestem Waszej opinii, która z nich jest warta tych pieniędzy. Dotąd miałem do czynienia z Wydawnictwem Beck i z Unimexem...
25 sty 2008, 09:56
widow
...Mam pytanko. Chcę sie trochę szarpnąć - bo na jednostkę nie liczę - i kupić sobie pomoc dydaktyczną, a mianowicie Ordynację Podatkową na 2008 r. Może ktoś z Was ma już jakąś w rękach. Ciekaw jestem Waszej opinii, która z nich jest warta tych pieniędzy. Dotąd miałem do czynienia z Wydawnictwem Beck i z Unimexem...
Jeśli faktycznie chcesz się szarpnąć to pozostałbym przy Becku. A może byś zaszalał i wykupił sobie licencję ich Legalisa.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 10:33 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
25 sty 2008, 10:33
Komentarz Beck'a nie jest najdroższy (Unimex, choć jeszcze nie wyszedł jest droższy, może dlatego, że oprawa twarda, ale też znajduje większe zastosowanie - narzędzie obronne). Co do Legalisa, no to chyba musiałbym oszaleć, np. gdyby MF zatwierdziło podwyżki - po 1.500 na główkę.
Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 11:11 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
25 sty 2008, 11:10
widow
Komentarz Beck'a nie jest najdroższy (Unimex, choć jeszcze nie wyszedł jest droższy, może dlatego, że oprawa twarda, ale też znajduje większe zastosowanie - narzędzie obronne)...
Faktycznie komentarz Unimexu będzie droższy ( i to relatywnie sporo ).
Może wybierz komentarz Becka + Leksykon Unimexu ( zamiast komentarza ).
W Unimexie nie przepadam za stylem Zubrzyckiego, imponuje mi za to wiedza i poziom Mastalskiego.
W Becku lubię Kulickiego i Dzownkowskiego, ale autorów komentarza jest troszkę za dużo ( zastanawiałem się nawet czy rozdziałów starczy ).
Trudny wybór
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 12:06 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
25 sty 2008, 12:06
A może jest jeszcze coś poza reczonymi...? Mnie w szczególności interesują sprawy udzielania ulg w spłacie zobowiązań podatkowych itp.
Ostatnio edytowano 25 sty 2008, 12:28 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
25 sty 2008, 12:27
Jest też komentarz OP ( wyd. 2007, może będzie nowe wydanie ) bodajże Kosikowskiego, Etela i ... Może o ulgach coś Nykiela, ale na gorąco nie powiem czy jest coś świeżego.
25 sty 2008, 12:56
Dzieki za pomoc. Później zrobię rekonesans...
25 sty 2008, 14:19
A ja myślałem, że tematem tego posta będzie...dofinansowanie z zakładów pracy do zakupu leksykonów dla pracowników skarbowości, jak narazie to ja kupuje za swoje pieniądze leksykony i inne potrzebne rzeczy, nawet kiedyś przynosiłem własne koszulki na dokumenty...
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
26 sty 2008, 22:43
Ja przestałem juz liczyc na firmę, skoro już o papier do drukarek trzeba skamlec...
26 sty 2008, 22:51
widow
A może jest jeszcze coś poza reczonymi...? Mnie w szczególności interesują sprawy udzielania ulg w spłacie zobowiązań podatkowych itp.
"Procedury podatkowe" Dzwonkowski, Zgierski
Wydawnictwo Difin.
Droga, ale przydatna dla prowadzących postępowanie podatkowe.
28 sty 2008, 09:30
widow
Ja przestałem juz liczyc na firmę, skoro już o papier do drukarek trzeba skamlec...
28 sty 2008, 18:42
A co polecicie, jeśli chodzi o VAT? Trochę pozycji z końcówką 2008 ostatnio się na rynku pojawiło...