Cześć ! Chciałbym się dowiedziedzieć jak najszybciej ustalić miejsce pobytu osoby, która się wymeldowała z jednego miejsca zamieszkania i nie zameldowała się, natomiast wiadomo, że pracuje i mieszka w innym województwie. Pozdrawiam
09 gru 2007, 18:15
szef1
Cześć ! Chciałbym się dowiedziedzieć jak najszybciej ustalić miejsce pobytu osoby, która się wymeldowała z jednego miejsca zamieszkania i nie zameldowała się, natomiast wiadomo, że pracuje i mieszka w innym województwie. Pozdrawiam
Zadzwoń do niej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
09 gru 2007, 18:27
Wstrzymaj się z dzwonieniem, może nie odebrać. Przypadkiem mam namiary. Notuj: Wrocław, most Grunwaldzki, filar zachodni.
Ty to masz szczęście, ale mówia że szczęscie ma tylko...
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
09 gru 2007, 18:44
zielonka
Wstrzymaj się z dzwonieniem, może nie odebrać. Przypadkiem mam namiary. Notuj: Wrocław, most Grunwaldzki, filar zachodni.
Ty to masz szczęście, ale mówia że szczęscie ma tylko...
Zielonka, przypadkiem most Grunwaldzki ma filary północne i południowe. Spójrz na mapę...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
09 gru 2007, 18:54
szef1
Cześć ! Chciałbym się dowiedzieć...
Nie dziw się pierwszym komentarzom. Dopóki ta osoba sama nie zgłosi takich zmian to niewiele można zrobić. Przecież także pracodawcy nie musi podać aktualnego adresu zamieszkania, tak więc i PIT-11 pójdzie w 2008r. do dotychczasowego US. <_<
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
09 gru 2007, 19:09
Drago
Zielonka, przypadkiem most Grunwaldzki ma filary północne i południowe. Spójrz na mapę...
Musiał przestawić, by go Szef nie znalazł…
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
09 gru 2007, 19:28
wjawor
<!--quoteo(post=20319:date=09. 12. 2007 g. 18:15:name=szef1)--><div class='quotetop'>(szef1 @ 09. 12. 2007 g. 18:15) [snapback]20319[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Cześć ! Chciałbym się dowiedzieć...
Nie dziw się pierwszym komentarzom. Dopóki ta osoba sama nie zgłosi takich zmian to niewiele można zrobić. Przecież także pracodawcy nie musi podać aktualnego adresu zamieszkania, tak więc i PIT-11 pójdzie w 2008r. do dotychczasowego US. <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
US ma dużo możliwości.. Ale tylko w ramach prowadzonych czynności. Jeśli nie zostawiła Ci namiarów, to prawdopodobnie znaczy że nie chciała kontaktu.
09 gru 2007, 19:45
Drago
US ma dużo możliwości.. Ale tylko w ramach prowadzonych czynności.
A jakież to możliwości ma US by ustalić miejsce pobytu osoby, która się wymeldowała z jednego miejsca zamieszkania i się nie zameldowała. Jakaś wróżkę masz na etacie, czy po browarku jaja sobie robisz z Szefa?
09 gru 2007, 20:00
zielonka
...czy po browarku jaja sobie robisz z Szefa?
Z Szefa ? Kto by się ośmielił. Toż to kryminał
09 gru 2007, 20:09
zielonka
A jakież to możliwości ma US by ustalić miejsce pobytu osoby
Zielonka, świat idzie do przodu. Skarbówka też.
09 gru 2007, 20:12
Drago
<!--quoteo(post=20340:date=09. 12. 2007 g. 20:00:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 09. 12. 2007 g. 20:00) [snapback]20340[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A jakież to możliwości ma US by ustalić miejsce pobytu osoby
Zielonka, świat idzie do przodu. Skarbówka też. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja doszedłem do mostu Grunwaldzkiego za tym delikwentem (wydaje mi się że nie cofam się zbytnio), a Ty jak tak szybko idziesz do przodu wraz ze skarbówką to gdzie za nim doszedłeś? Znałem takich co tak szybko szli do przodu, mieli potem problemy, bo ich z tyłu zabrakło.
Słuchamy, jak ta Twoja przednia Skarbówka poradzi sobie z tym przypadkiem?
09 gru 2007, 20:33
Czytając po kolei wypowiedzi ha.., ha. Ale sie uśmiałem. Szefie 1 nic nie zrobisz. Twoje poszukiwania nawet pod mostem Grunwaldzkim na nic sie zdadzą. Tak ustawodawca chciał! I Ty sie nie wychylaj, bo ci co się wychylali-już wypadli. A tak nawiasem mówiąc mam miłe wspomnienia spod tego mostu, wiosna, zapach kwiatów....
Zielonka, pomyliłeś zawód. Może zaczniesz dorabiać pisząc tu i ówdzie, a nawet książki. Dobrze Ci to idzie.
09 gru 2007, 21:59
Myślałem, że zadałem poważne pytanie i liczyłem na taką odpowiedź. Wiem, że jest to forum ludzi inteligentnych i myśę, że ktoś taki, jesli spotkał się z taką sytuacją, pomoże mi i skieruje do własciwych organów
10 gru 2007, 08:05
szef1
Myślałem, że zadałem poważne pytanie i liczyłem na taką odpowiedź. Wiem, że jest to forum ludzi inteligentnych i myśę, że ktoś taki, jesli spotkał się z taką sytuacją, pomoże mi i skieruje do własciwych organów
I w bardziej lub mniej poważnej formie otrzymaleś odpowiedź. Ale parafrazując Twoją wypowiedź, żeby zrozumieć, trzeba być inteligentnym.