Teraz jest 04 wrz 2025, 07:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona
Program wspomagający pracę poborców 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2007, 08:45

POSTY        7
Jakiś czas temu mignęła mi przed oczami informacja nt. programu wspomagającego rozliczanie służb poborców.

Czy ktoś używa takiego programu? Jeśli tak, będę wdzięczny za opinie na temat pracy z nim.

Ewentualnie proszę o namiary: skąd ściągnąć jakieś demo i od kogo program można kupić.

30 kwi 2007, 13:44
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Czy chodzi Tobie o program do obliczania odsetek, rozliczania wpłat częściowych, opłaty itp.?

To możesz sam sobie zrobić lub przy pomocy informatyka na arkuszu kalkulacyjnym umieszczonym na poręcznym palmtopie lub bardziej inteligentnym organizerze.

Jeśli chcesz zakupić to możesz skorzystać z oferty firmy www.rewucki.pl (<a href="http://www.rewucki.pl/KalPob.htm" target="_blank">http://www.rewucki.pl/KalPob.htm</a> - kalkulator poborcy) - jedynej osoby, która próbowała coś takiego zareklamować na tym forum. Niestety nie miałem możliwości pobawić się jego produktami więc trudno tu coś polecić. Ale może jakiś forumowicz wyrazi tu swoja opinię?

Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 22:45 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

30 kwi 2007, 19:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192
To ten człowiek od TAXI. Kalkulator odsetkowy jest super, różne odsetki w tym połówki, pobrania na tytuły wielopozycyjne, obliczanie kosztów egzekucyjnych i wiele innych fajnych funkcji polecam, teraz nawet w palmtopach.

Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 22:46 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

30 kwi 2007, 19:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:07

POSTY        10
Używam polmtopa z oprogramowaniem z firmy REWUCKI.PL od ponad półtora roku. Świetna sprawa szczególnie dla poborców w terenie. Liczy praktycznie wszystko co potrzebujesz, szybko i bez problemów. Obsługę tego programu można opanować w ciągu 2-3 dni, chociaż na początku wydaje się dość skomplikowana, w rzeczywistości jest niezwykle prosta. Wydatnie skraca czas potrzebny do obliczania należności, szczególnie jeżeli chodzi o tytuły wielopozycyjne i przerwy w odsetkach. Polecem wszystkim.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 22:46 przez sernikbig, łącznie edytowano 1 raz

01 maja 2007, 08:17
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Witam.
Używam polmtopa z oprogramowaniem z firmy REWUCKI.PL od ponad półtora roku. Świetna sprawa szczególnie dla poborców w terenie. Liczy praktycznie wszystko co potrzebujesz, szybko i bez problemów. Obsługę tego programu można opanować w ciągu 2-3 dni, chociaż na początku wydaje się dość skomplikowana, w rzeczywistości jest niezwykle prosta. Wydatnie skraca czas potrzebny do obliczania należności, szczególnie jeżeli chodzi o tytuły wielopozycyjne i przerwy w odsetkach. Polecem wszystkim.
Pozdrawiam.

Trochę to przerażające, że potrzeba aż 2-3 dni by go opanować. :(

Czy zmiana odsetek, jak ostatnio, wymaga dodania własnoręcznego informacji - taka prosta czynność. Czy też trzeba wymienić oprogramoweanie na nowe obejmujące te odsetki? Ile to kosztuje?

Ostatnio edytowano 02 maja 2007, 16:27 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

01 maja 2007, 08:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:07

POSTY        10

2-3 dni można opanować w stopniu bardzo dobrym. Przepraszam Cię, że nie wyraziłem się bardziej precyzyjnie. Jeżeli chodzi o odsetki, to dopisywanie nowych jest również proste jak w TI 83 a może i jeszcze mniej skomplikowane. :D

Ostatnio edytowano 01 maja 2007, 22:48 przez sernikbig, łącznie edytowano 1 raz

01 maja 2007, 20:55
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Palmtop TX z programem KalWin zawiera szereg arkuszy. Opis do części jest zdawkowy i czy poza podstawowymi trzema te pozostałe to wodotryski czy mają jakąś wartość praktyczną ?

Brakuje mi bliższego powiązania z Egapoltaxem by można było drukować kwity ( niemożliwe w obecnym stanie prawnym z rozliczanymi kwitariuszami)  i szybko rozliczać służby.

04 lis 2007, 19:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:35

POSTY        10
Tranqilo nie do końca zrozumiałem Twoje wątpliwości.
Jeśli mógłbyś je sprecyzować to chętnie odpowiem.

06 lis 2007, 09:51
Zobacz profil WWW
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Miałem wątpliwości co do tego co można w arkuszach wyliczać. Ale skoro poborcy się przyzwyczaili do tego układu i już im pasuje to nie będę się na ten temat wypowiadał.

11 sty 2008, 23:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina
Poborcom nic nie pomoże, zbyt duża rotacja w zatrudnieniu wyklucza wprowadzenie nowoczesnych metod, zresztą poborcy są jedną z grup skarbowców którzy posiadają najorsze wykształcenie w skarbowości i nie znają się na prawie podatkowym

11 sty 2008, 23:36
Amator

REJESTRACJA18 lis 2007, 10:27

POSTY        11
zenekzenek                    

Poborcom nic nie pomoże, zbyt duża rotacja w zatrudnieniu wyklucza wprowadzenie nowoczesnych metod, zresztą poborcy są jedną z grup skarbowców którzy posiadają najorsze wykształcenie w skarbowości i nie znają się na prawie podatkowym

szybko oceniasz ludzi-a może masz na myśli własne podwórko

12 sty 2008, 13:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=17782:date=06. 11. 2007 g. 09:51:name=Grzegorz Rewucki)--><div class='quotetop'>(Grzegorz Rewucki @ 06. 11. 2007 g. 09:51) [snapback]17782[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Miałem wątpliwości co do tego co można w arkuszach wyliczać. Ale skoro poborcy się przyzwyczaili do tego układu i już im pasuje to nie będę się na ten temat wypowiadał.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

No Tranqilo, bardzo długo się zastanawiałeś. Mnie się wydaje, mam nawet pewność, że każdy program którego autorem jest G.Rewucki jest bardzo przydatny egzekucji - TAXI, kalwin. Czy ktokolwiek inny wymyślił coś lepszego - nie.
Znam osobiście Grzegorza i uważam że to łebski facet i wie jak pomóc egzekucji.

12 sty 2008, 13:58

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Zenekzenek, czy miałeś na myśli najgorsze?  Może masz rację, lecz trudno mi uwierzyć w to, co piszesz. Na czym opierasz swoje przekonania? Chciałbym dowiedzieć się, skąd czerpałeś swoje informacje?

" Przekonania są bardziej niebezpiecznymi wrogami prawdy, niż kłamstwa ".
                                                                                                   Friedrich Wilhelm Nietzsche

Ostatnio edytowano 12 sty 2008, 16:03 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

12 sty 2008, 16:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4  Następna strona