Re: Ankieta e-deklaracje studia
Nieprzemyślane, ależ galant z szanownego Pana.
Mnie dobiła odpowiedź 4 na 12 pytanie.
Każdemu kto zaznaczyłby tę odpowiedź, monitor powinien wybuchnąć w twarz.
Wypełniłem jednak tę ankietę i w nagrodę dowiedziałem się, że na 87 osób które ją wypełniły, stan w chwili gdy pisze te słowa, 7 zaznaczyło tę odpowiedź i jak dla mnie są kandydatami do przymusowej eutanazji.
Śmiem twierdzić, że z uwagi na cechy które sama Pani wskazuje, oraz te których istnienia Pani nie podejrzewa, jesteśmy nieodpowiednimi osobami do udzielania odpowiedzi na niektóre z tych pytań i uczestnictwa w tej ankiecie. Proszę wziąć pod uwagę chociażby takie okoliczności:
- prawdopodobnie żadnemu z userów na tym forum złożenie zeznania w urzędzie skarbowym nie sprawiłoby problemu, nie stalibyśmy w kolejce, nie zetknęlibyśmy się z nieuprzejmymi urzędnikami, kto wie może w wielu przypadkach sami sobie przyjęlibyśmy zeznanie, no może z wyjątkiem takich sytuacji gdy urząd w którym pracujemy jest innym niż ten w którym się rozliczamy, co w większych miastach pewnie często się zdarza;
- prawdopodobnie większość userów mających do czynienia z e-deklaracjami ma z nimi do czynienia niejako z drugiej strony, jako osoby obsługujące dokumenty przesyłane przez ten system i ocena zjawiska e-deklaracji jest siłą rzeczy zniekształcona przez tę perspektywę;
- prawdopodobnie liczba userów składających zeznania podatkowe za pomocą elektronicznej formy przesyłu jest znaczna z tendencją do zbliżania się do 100%, z uwagi na stawiane nam tego rodzaju wymogi w miejscu pracy, a spośród userów, którzy nie pracują w urzędach skarbowych prawdopodobnie także większość korzysta z e-deklaracji, ostatecznie, choć nie zawsze stosowane jest oprogramowanie MF;