Jak w temacie. RATUNKU !!!!!!!! Czy to będzie tak na zawsze ??????? RATUNKU !!!!!!!! Od trzech dni - loguję się, pracuję, przechodzę na WORDA, przesłuchuję itp itd, LOGUJĘ SIĘ !! pracuję, wychodzę do pokoju obok, LOGUJĘ się........ RATUNKU !!!!
29 kwi 2011, 09:01
Re: POLTAX patch 12 ratunku!
Chyba wszędzie jest to samo :(
29 kwi 2011, 09:57
Już przyszła informacja o poprawce na 90 minut.
29 kwi 2011, 11:38
Aktualizacjia sprzed dwóch dni wprowadziła niezły syf... ciekawi mnie czy ktoś z MF pomyślał o osobach przyjmujących zeznania podatkowe w ostatnie dni ich składania i na bieżąco je odnotowywujących....
____________________________________ "Każda przeszkoda ustępuje przed silną determinacji" Leonadro Da Vinci
"Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło." Oscar Wilde
29 kwi 2011, 12:06
Barbarka
Jak w temacie. RATUNKU !!!!!!!! Czy to będzie tak na zawsze ??????? RATUNKU !!!!!!!! Od trzech dni - loguję się, pracuję, przechodzę na WORDA, przesłuchuję itp itd, LOGUJĘ SIĘ !! pracuję, wychodzę do pokoju obok, LOGUJĘ się........ RATUNKU !!!!
Niech zgadnę, oskarżyciel skarbowy ? Wyrazy współczucia. Ktoś kto zatwierdził ten pomysł, jeśli od strony oskarżycieli skarbowych usłyszy, no nieważne co usłyszy to nie powinien nawet miauknąć
29 kwi 2011, 17:05
AdamEA
... ciekawi mnie czy ktoś z MF pomyślał...
Nie sądzę.
30 kwi 2011, 10:42
Ale przy okazji tej wpadki warto podkreślić konsolidacje pracowników informatyki, którzy wspólnie zarzucili HD zgłoszeniami i żądaniem wycofania tej zmiany. Chyba to pierwszego rodzaju tego typu akcja wobec głupich pomysłów odnośnie "nowych funkcjonalności" w naszych aplikacjach. I jak okazuje się skuteczna, gdyż pierwsze odpowiedzi HD były w stylu " tak zrobiliśmy i tak ma być".
30 kwi 2011, 13:58
Za chwilę jeszcze będzie instalacja wygaszaczy ekranu... i znów hasła
30 kwi 2011, 20:12
chrish
Za chwilę jeszcze będzie instalacja wygaszaczy ekranu... i znów hasła :mur:
Sory, ale wygaszacz ekranu to standartowy element polityki bezpieczeństwa i jako taki jest standartowo dostępny. Dlatego tego typu zabezpieczenie uważam wręcz za naturalne, a nie za jakieś udziwnione...
30 kwi 2011, 22:31
Uważam, ze po 5 minutach nieaktywności na kompie winno nam się wszystko wyłączać i blokować, by nikt nie wszedł i nie podejrzał danych osobowych.
Od razu też bylibyśmy bardziej przyjaźni dla podatników. Przez pół roku wklepywalibyśmy zeznania, później resztę dokumentów, działy kontroli możnaby zlikwidować (są UKS-y, świetnie działają i wykrywają największe przekręty, a w US-ach i tak nie ma czasu na dokładną pracę z prawdziwymi oszustami), ludzie nie marudziliby na niewłaściwe decyzje, mierniki prawidłowości decyzji byłyby identyczne w całej Polsce i w ogóle wszystkim nam pracowałoby się spokojniej.
04 cze 2011, 08:45
gazrik
Uważam, ze po 5 minutach nieaktywności na kompie winno nam się wszystko wyłączać i blokować, by nikt nie wszedł i nie podejrzał danych osobowych.
Od razu też bylibyśmy bardziej przyjaźni dla podatników. Przez pół roku wklepywalibyśmy zeznania, później resztę dokumentów, działy kontroli można by zlikwidować (są UKS-y, świetnie działają i wykrywają największe przekręty, a w US-ach i tak nie ma czasu na dokładną pracę z prawdziwymi oszustami), ludzie nie marudziliby na niewłaściwe decyzje, mierniki prawidłowości decyzji byłyby identyczne w całej Polsce i w ogóle wszystkim nam pracowałoby się spokojniej.
GAZRIK kpisz z zabezpieczeń czy jak wyczuwam "tak ogólnie" masz dosyć różnych mierników i ograniczeń ? Jak dotąd to o zabezpieczenia głównie dbają informatycy + ABI a reszta to za bardzo nie czuje powołania do takich działań. I to o nich pisał TEROZKI , że bezwzględnie powinni mieć zainstalowany screenserver ,który wymusza jakieś podstawowe zabezpieczenie.
I do czego zmierzamy wdrażając tzw ład korporacyjny ? W korporacji w której pracuje mój znajomy to użytkownik musi tłumaczyć się z każdego wyłączenia kompa w czasie swojej pracy ( bo w tym czasie mógłby przyjąć nadchodzące zlecenie) nie mówiąc o rejestrowaniu każdej przeglądanej strony www. Użytkownik a nie informatyk odpowiada za upgrade każdego z systemów zainstalowanych na jego kompie tzn musi je zaakceptować i by wykonały się w określonych godzinach.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 cze 2011, 20:56
Na dodatek jego robota zapewne ma sens. Kto wie, może aplikacja(-e), którą(-e) powinien mieć włączoną(-e) i używaną(-e) pod groźbą tłumaczenia się z braku jego w niej(-ich) aktywności, też ma(-ją) sens. Ciekawym jest w ilu korporacjach tolerowana byłaby aplikacja podobna do BA.
I na dodatek, dobrze mu za nią płacą. Za tę jego pracę. Marudzę?
04 cze 2011, 22:05
tranqilo
gazrik
jak wyczuwam "tak ogólnie" masz dosyć różnych mierników i ograniczeń ?
Dobrze wyczuwasz. Moje uwagi do mierników zostały olane, więc jestem zdegustowany - albo będę mniej skutecznie pracował, albo zaniżał mierniki.
Wkurza mnie też POLTAX i POLTAX 2B - z chęcią zamieniłbym wszystkim w Ministerstwie systemy operacyjne na DOS-owe, arkusze i Wordy na oprogramowanie przedmyszkowe i na takich kazał pracować tak z rok. Może wtedy zrozumieliby, dlaczego twierdzę, że taki POLTAX to wytwór Cthulhu.
05 cze 2011, 10:38
gazrik
Dobrze wyczuwasz. Moje uwagi do mierników zostały olane, więc jestem zdegustowany - albo będę mniej skutecznie pracował, albo zaniżał mierniki.
Wkurza mnie też POLTAX i POLTAX 2B - z chęcią zamieniłbym wszystkim w Ministerstwie systemy operacyjne na DOS-owe, arkusze i Wordy na oprogramowanie przedmyszkowe i na takich kazał pracować tak z rok. Może wtedy zrozumieliby, dlaczego twierdzę, że taki POLTAX to wytwór Cthulhu.
Masz perfidne pomysły. Myślę, że lepiej gdybyś miał taki sprzęt i oprogramowanie jak ci w MF.
A co konkretnie masz do POLTAXU. Bo tak jakoś się migasz i rzucasz ogólnikami jak dziennikarz z FAKTu a nie "zdegustowany" pracownik US. Może tu nie chodzi o program a o procedurę w US w związku ze zmianami od 2011 ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit