Jestem ciekaw czy w jakimś urzędzie zapadły już jakieś konkretne decyzje o sposobie redukcji zatrudnienia? Jakie rozwiązania zaproponował wasz przełożony?
31 mar 2010, 16:30
Redukcja etatów w urzędach skarbowych!
A tak w zasadzie o co Ci chodzi? O jakiej redukcji piszesz? Dlaczego krzyczysz wołami w tytule? Czyżby jakieś nowe zakusy na pracowników skarbowości, o których nie wiem? Czy to zwykła prowokacja - aby policzyć ile osób się złapie na taki tytuł? Wypadałoby coś napisać jeżeli masz jakieś niedostępne dla wszystkich informacje w tak czarującym temacie. Poza tym wszystkim - NUS'owie mają w ...... pracowników - jeżeli będą robić redukcję to zainteresowani dowiedzą się o tym - gdy decyzje już zapadną i będą mieli się zgłosić do bidy po zasiłek lub do pracy do innego US oddalonego od miejsca zamieszkania o 200 km.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
31 mar 2010, 16:45
Nie wiem skąd masz te informacje bo wobec ciągłego powszechnego niedoetatyzowania US-ów wątpie by ktokolwiek strzelał sobie w kolano... Raz że w roku wyborczym, dwa że wobec tak olbrzymiej dziury budżetowej...
31 mar 2010, 18:30
Nie ma żadnych informacji. Nie karmić trolla!
31 mar 2010, 18:59
A jednak temat jest i niech wypowiedzą się US ze Śląska, bo to Katowicka Izba Skarbowa po powołaniu odpowiedniego zespołu, "wnikliwej" analizie zgromadzonych danych, a także na podstawie odpowiednich metod badawczych, ustaliła w części urzędów przeetatyzowanie ... badaniu nie zostały poddane specjalistyczne US i IS ...jak to się ma w innych IS ?
31 mar 2010, 22:24
Konkrety! W których urzędach jest za dużo ludzi?? U mnie nic nie słychać.
01 kwi 2010, 06:22
Barbarka
Konkrety! W których urzędach jest za dużo ludzi?? U mnie nic nie słychać.
Konkrety - z którego jesteś województwa?
01 kwi 2010, 06:56
Grzecho
niedoetatyzowania US-ów
dwa że wobec tak olbrzymiej dziury budżetowej...
MF w końcu zauważy że stanowiska kierownicze są niedoetatyzowane
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
01 kwi 2010, 09:21
Na Śląsku była komisja i wytypowała kilka urzędów gdzie etatów jest za mało no i oczywiście kilka gdzie etatów jest za dużo. Nie wiem jakie będą konsekwencje prac tej komisji, ale jej wyniki były już jakiś czas temu.
01 kwi 2010, 09:52
W woj. łódzkim redukcje. W moim US 6 etatów do oddania, kilka osób przeniosło się do innych US gdzie było za mało etatów i dzięki temu nikt nie wyleciał, jedynie zmienił urząd. Został chyba jeszcze jeden etat do oddania. Redukcje są na podstawie mierników, nasz US widocznie był mało obciążony.
01 kwi 2010, 11:48
To są jakieś lokalne decyzje, brawo dla dyrektorów , że potrafią analizować!!!!!! U nas niestety nic nie dzieje się w tym temacie. A jeszcze jedno największą obsadę to mają wyspecjalizowane US, zupełnie bez sensu. Może pora skończyć z tą paranoją. Może ktos odważy się sprawdzić efektywność w tych Urzędach i obsadę etatową.
Ostatnio edytowano 02 kwi 2010, 13:47 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
01 kwi 2010, 23:19
Jeśli można spytać, to w jakich śłąskich US jest za mało etatów? Pytam, bo w moim (Zachodniopomorskie) jest za dużo a chcę się przenieść... Z góry dzieki za odp.
02 kwi 2010, 06:26
Z zasłyszanych wieści to prawdopodobnie w małych urzędach do 60 pracowników mają być likwidowane etaty zastępcy naczelnika. Uważam, że byłaby to słuszna decyzja. Osoby w roli zastępcy NUS w tak małych urzędach są nie potrzebne. Zbyt wysokie pieniądze a roboty nie zbyt wiele. Byłby to dobry ruch ze strony MF, a w to miejsce można zatrudnić 1,2, a może nawet 3 ludzi lub dać podwyżkę i to nie małą już pracującym.