Czy ktoś może podac jakieś mniej lub bardziej oficjalne informacje o aktualizacji danych w Aplikacji SeRCe. Ostatnia miała miejsce 01.01.2009 r. i z plotek które do mnie doszły nie będzie już aktualizacji danych w Aplikacji SeRCe. Może to ktoś potwierdzić lub zdementować?
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
10 wrz 2009, 13:20
Aplikacja SeRCe
Na warsztatach dla pracowników izb i urzędów skarbowych (nipowców), które odbyły się w czerwcu br. w Jastrzębiej Górze, poinformowano, że "zaprzestano prac nad rozwojem aplikacji SeRCe". Amen!
10 wrz 2009, 14:02
Aplikacja SeRCe
Onegdaj, na spotkaniu w Izbie, w czasie nerwowych ruchawek wywołanych wprowadzeniem "jedynego okienka", oznajmiono nam mimochodem, że projekt SeRCe został zarzucony. Idzie do piachu. Swoją drogą gratulacje dla osób odpowiedzialnych za sensowność kolejnych decyzji w temacie SeRCe. Oczywiście za dwa latka wymyślą nowy projekt : ŻOŁĄDEK albo ODBYTNICA, i znowu będziemy mogli zająć się naszym ulubionym zajęciem czyli wyjaśnianiem niewyjaśnialnego w kolejnych paroksyzmach weryfikacji.
Ostatnio, miesiąc temu mniej więcej, przez parę godzin było nieczynne i pojawiał się komunikat o aktualizacji danych PESEL. Natomiast jesli chodzi o dane KEP to najprawdopodobniej nie będa aktualizowane. Z każdym dniem są coraz bardziej nieaktualne i dlatego też polecono nam poinformowanie reszty urzędu że jak ktoś dostęp do serca ma to niech sobie korzysta na własny rachunek ale niech nie traktuje zawartych tam informacji za miarodajne. I tako prawię innym w usie.
10 wrz 2009, 14:04
Aplikacja SeRCe
Czyli w Polsce nie ma żadnej bazy podatników? - Aż dziw, że brakło tylko 52 mld.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 wrz 2009, 14:15
Aplikacja SeRCe
Czyli wróciły czasy "Hulaj dusza, urząd mnie nie rusza."
A dla nas zaczną sie czasy pisania tysięcy pism do Izb z prośbami o sprawdzenie czy na ich terenie nie zarejestrował się poszukiwany delikwent. Będą wielkie oszczędności papieru, kopert i znaczków pocztowych, o to przecież chodziło.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
11 wrz 2009, 07:31
Aplikacja SeRCe
Słoniu
Czy ktoś może podac jakieś mniej lub bardziej oficjalne informacje o aktualizacji danych w Aplikacji SeRCe. Ostatnia miała miejsce 01.01.2009 r. i z plotek które do mnie doszły nie będzie już aktualizacji danych w Aplikacji SeRCe. Może to ktoś potwierdzić lub zdementować?
Zadzwoniłem do MF i popytałem, wychodzi na to że co niektórzy pracownicy z ministerstwa sami chcieliby wiedzieć w jakim kierunku to pójdzie; nie mniej jednak coś jest na rzeczy. Czy zamiast SeRCa będzie e-rejestracja o której czytamy an stronie IT Portalu?
11 wrz 2009, 15:09
Aplikacja SeRCe
Słoniu
Czyli wróciły czasy "Hulaj dusza, urząd mnie nie rusza."
A pierwszy milion trzeba ukraść.
Wybierzmy na prezydĘta Tuska ! Pułtuska.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
12 wrz 2009, 09:06
Aplikacja SeRCe
supersaper
Czyli w Polsce nie ma żadnej bazy podatników? - Aż dziw, że brakło tylko 52 mld.
remdat.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
13 wrz 2009, 19:06
Aplikacja SeRCe
Drago
remdat
Ale do niego mają dostęp chyba tylko UKSy? Jak jest z aktualnością danych?
14 wrz 2009, 09:50
Aplikacja SeRCe
Gratulacje, kolejny świetny pomysł. Może ktoś wie w wyniku czego urodziła się ta jakże "słuszna" decyzja?
Gratulacje, kolejny świetny pomysł. Może ktoś wie w wyniku czego urodziła się ta jakże "słuszna" decyzja?
W wyniku aktywnego promowania Przyjaznego Państwa. Brak informacji o podatniku = brak podatnika i żyje się lepiej
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 wrz 2009, 18:43
Aplikacja SeRCe
Drago
supersaper
remdat.
Można prosić więcej informacji o REMDACIE
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
14 wrz 2009, 21:02
Aplikacja SeRCe
Us_nip
RemDat. Tja, też jestem ciekaw. To pewnie ta aplikacja podsysająca dla UKS-ów dane między innymi z POLTAX. Biorąc pod uwagę treść pytań, zadawanych przez telefonujących w poszukiwaniach jakiegoś Kowalskiego, uksików , to albo ta aplikacja jest diabła warta albo używają jej totalni dyletanci.
14 wrz 2009, 23:42
Aplikacja SeRCe
rychu
Us_nip
RemDat. Tja, też jestem ciekaw. To pewnie ta aplikacja podsysająca dla UKS-ów dane między innymi z POLTAX. Biorąc pod uwagę treść pytań, zadawanych przez telefonujących w poszukiwaniach jakiegoś Kowalskiego, uksików , to albo ta aplikacja jest diabła warta albo używają jej totalni dyletanci.
Raczej to pierwsze. No może bez przesady lecz nie jest to ani SeRCe ani KEP i z pewnością tych baz nie zastępuje.