Teraz jest 04 wrz 2025, 07:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 167 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
"Szybki PIT" 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
To jest dopiero wymysł naszego MF , polecam wszystkim którzy chcą się pośmiać .
<a href="http://www.szybkipit.pl/" target="_blank">Zobaczcie sami </a>

09 mar 2009, 15:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

09 mar 2009, 17:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 19:20

POSTY        54

09 mar 2009, 17:27
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
W związku z pojawiającymi się wątpliwościami dotyczącymi konstrukcji załącznika PIT/O za 2008 r., Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje. więcej>>>
<!--coloro:#6600CC--><span style="color:#6600CC"><!--/coloro-->Znaczy: czytają nas!<!--colorc--></span><!--/colorc-->
:brawa:

Określając wzory formularzy Minister Finansów bierze pod uwagę przede wszystkim obowiązujące przepisy podatkowe, ale również stara się aby ich konstrukcja miała charakter uniwersalny, tak aby mogły one służyć podatnikom przez kilka lat.
<!--coloro:#6633FF--><span style="color:#6633FF"><!--/coloro-->Pożyjemy, zobaczymy... :rolleyes:<!--colorc--></span><!--/colorc-->

Dni otwarte w urzędach skarbowych w całej Polsce – najbliższy już 28 marca (ostatnia sobota marca).
<!--coloro:#CC33CC--><span style="color:#CC33CC"><!--/coloro-->Nie mogę się już doczekać <!--colorc--></span><!--/colorc-->   :wub:

Ostatnio edytowano 09 mar 2009, 17:37 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

09 mar 2009, 17:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2009, 19:38

POSTY        8
Z tego oszczędzania "warszawce" całkiem odbiło.
W ramach następnych edycji proponuję:
1. kontrolującyPIT
2. miłosiernyPIT,
3. współczującyPIT,
4. wesołyPIT,
5. jajcarskiPIT,
6. abolicyjnyPIT

Ostatnio edytowano 09 mar 2009, 18:28 przez Juras, łącznie edytowano 1 raz

09 mar 2009, 18:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 lip 2007, 15:07

POSTY        25

Kim jest „Szybki PIT”?

SZYBKI PIT to symbol przyjaznego urzędu, który chce pomóc podatnikom w zawiłościach przepisów podatkowych. Postać ma nawiązywać do westernowej konwencji pozytywnego bohatera – szeryfa. SZYBKI PIT rozlicza się najszybciej i bez problemów. Rozliczenie się z PITu to dla Niego żaden problem. Jest prawdziwym zawodowcem. Gdy miał 7 lat rozliczył matkę i ojca. Później co roku pobijał rekord w prędkości rozliczenia i ilości PITów, które składał. Jego celem jest pomoc w rozliczeniu się z PIT wszystkim Polakom. Zastanawia się czy nie zacząć rozliczać PITów w innych krajach. Jego bracia to NISKI VAT i MAŁY CIT. Legendą rodziny jest też kuzyn – JOHN LINIOWY. SZYBKI PIT nie raz mówi z nostalgią, że kiedyś przyjdzie JOHN i zrobi porządek.

Psy - Władysław Pasikowski <a href="http://pl.wikiquote.org/wiki/Psy" target="_blank">Cytaty z filmu</a>:

Franz: Masz jakiś dom, rodzinę?
Angela: Mówią, że mam ojca księdza. A ty?
Franz: Żonę mam, w Ameryce. Zostawiła mnie.
Angela: Głupia c...
Franz: Zabrała mojego syna. Mam jeszcze brata w Auckland, w Nowej Zelandii.
Angela: To co tu robisz?
Franz: Pytasz o brata czy żonę?
Angela: O synka.
Franz: Porządek tu robię.
Angela: Fajny masz ten samochód.
Franz: Żony.
Angela: No ja myślę, że nie z pensji psa. Co ci jeszcze zostawiła?
Franz: Nic. Wszystko mi zabrała.
Angela: Dlaczego odeszła?
Franz: Normalnie, bo to zła kobieta była...
Angela: A ty jesteś bez winy.
Franz: Ja jestem święty.

Cała ta akcja ma chyba ukryty sens, posłuchajcie SZYBKIEGO PITA, bo zajmie się wami JOHN LINIOWY i zrobi porządek, w stylu Franza Maurera z Psów  :rotfl:  Sam przyjazny SZYBKI PIT z nostalgią wspomina JOHNA :)

Ostatnio edytowano 09 mar 2009, 19:01 przez wojtek11, łącznie edytowano 1 raz

09 mar 2009, 18:56
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
PITy rozlicza teraz sam JVR? To możemy już zamknąć urzędy?

09 mar 2009, 19:08
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Ja czekam na te obiecane rozliczenie elektroniczne bez podpisu. Tam mogą być dopiero jaja.

09 mar 2009, 19:20
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570

Zabawny tytuł, chwytliwy. Może się udać.

Ja czekam na te obiecane rozliczenie elektroniczne bez podpisu. Tam mogą być dopiero jaja.

<a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=6&dzial=634&id=165738&typ=news" target="_blank">http://mf.gov.pl/dokument.php?const=6&...38&typ=news</a>

09 mar 2009, 19:38
Początkujący

REJESTRACJA04 sty 2009, 09:25

POSTY        5
Ale w tym roku mają być dni otwarte 2 razy- ostatnia sobota marca i kwietnia! (Żródło Telegazeta TVP1 str. 141 tytuł-szybki pit) Tak że wymagania coraz większe a wypłaty coraz mniwjsze-tradycyjnie!

09 mar 2009, 20:15

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
No i zgodnie z tradycją najbardziej zainteresowani dowiadują się z mediów...
Czyżby nasz pracodawca dążył do tego, by tylko w ten sposób się z nami kontaktować?!

09 mar 2009, 20:19
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=43855:date=09. 03. 2009 g. 19:20:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 09. 03. 2009 g. 19:20) [snapback]43855[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zabawny tytuł, chwytliwy. Może się udać.

<a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=6&dzial=634&id=165738&typ=news" target="_blank">http://mf.gov.pl/dokument.php?const=6&...38&typ=news</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Mówisz, masz :) Trzeba uważać z tymi życzeniami  :piwo:

09 mar 2009, 20:41

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Mi najbardziej podoba się sposób przeprowadzenia konsultacji społecznych:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->II. Konsultacje społeczne
W celu przeprowadzenia konsultacji społecznych projekt rozporządzenia zostanie przekazany do zaopiniowania przez Krajową Radę Doradców Podatkowych oraz Stowarzyszenie Internet Society Polska w Warszawie.
Ponadto tekst projektu rozporządzenia zostanie zamieszczony w Biuletynie Informacji Publicznej, zgodnie z art. 5 ustawy z dnia 7 lipca 2005 r. o działalności lobbingowej wn procesie stanowienia prawa (Dz. U. Nr 169, poz. 1414).<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dane identyfikujące podatnika  zwane "podpisem elektronicznym nieweryfikowanym" są bardzo łatwe do uzyskania przez biura i "inne podmioty", które w zeszłym roku rozliczyły podatnika. Jak je zdradził i w tym roku nie skorzysta z ich usług, bardzo łatwo mogą mu zrobić kuku. Trzeba tylko dla bezpieczeństwa kupić jakiegoś laptopa na rynku, a do internetu zalogować z jakiegoś darmowego punktu dostępu bezprzewodowego. Niedługo to nie bedzie żaden problem - rząd przecież juz na dniach rozpocznie realizację...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->...W ramach projektu Cyfrowa Polska firma, która wygra przetarg, zobowiązana będzie do pokrycia całego kraju siecią przekaźników umożliwiających każdemu użytkownikowi bezprzewodowe podłączenie swojego komputera do Internetu... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->.

:mur:

Z samą ideą kontaktu wirtualnego z US się w 100% zgadzam, ale trzeba to zrobić dobrze, a nie wyłącznie dla pijarowskiego efektu.

Ostatnio edytowano 09 mar 2009, 20:51 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

09 mar 2009, 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 167 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona