A może ktoś z tych najlepszych merytorycznie fachowców z Ministerstwa Finansów jak pisze JVR/siedmioletni Jaś-ha,ha/ wytłumaczy zwykłym ludzikom co to znaczy skrót PIT albo CIT. Nic tylko prawo Lyncha dać jeszcze w ramach szybkiego PITa w ręce szybkiego Jasia.Dawno się nie uśmiałem jak norka. Zwykła smarkateria,pewnie jakiś młodzian chciał błysnąć PIAREM ,ale doskoczył do poziomu FAKTU.
20 mar 2009, 00:12
kindziol
Czy będzie tegoroczna edycja "młota skarbowego" ? Jeżeli tak, to zgłaszam kandydaturę "szybkiego"
Cholera, jakoś nie pamiętam rozstrzygnięcia poprzedniej/-ich edycji... pamiętacie kto wygrał ?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 07:37 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2009, 07:36
elsinore
<!--quoteo(post=44363:date=16. 03. 2009 g. 21:35:name=Niania Ogg)--><div class='quotetop'>(Niania Ogg @ 16. 03. 2009 g. 21:35) [snapback]44363[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Hm.. im dłużej patrzę na te "grafiki" przedstawiające Szybkiego Pit-a tym bardziej mnie zastanawia co On takiego bierze?? Macha łapami jak opętany, ma bardzo małe źrenice, ciągle jest przesadnie uśmiechnięty, choć jak wynika z opisu często popada w nostalgię stwierdzając, że kiedyś w końcu przyjdzie jakiś tam kuzyn i zrobi porządek(?!?) To przypomina cyklofrenię - psychozę maniakalno-depresyjną.. Za dużo neurotycznych przeżyć i stresu mogło wywołać w tym biedaku takie frustracje, że zaczął "poprawiać" sobie humor zażywając speed. Stąd wziął się przydomek, dziwny strój (obcisłe gacie, przyduży kapelusz itd.), szaleństwo ale i ten błagalny krzyk o pomoc przebijający z tej, jakże przygnębiającej twarzy.. ;->
Dawno się nie uśmiałem jak norka. Zwykła smarkateria, pewnie jakiś młodzian chciał błysnąć PIAREM ,ale doskoczył do poziomu FAKTU.
Też trafna diagnoza. Ja jeszcze się śmieję :rotfl:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
20 mar 2009, 22:09
Nadir
Ja jeszcze się śmieję :rotfl:
Ja również, ale przez łzy <_<
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
20 mar 2009, 22:11
aga764
<!--quoteo(post=44738:date=20. 03. 2009 g. 22:09:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 20. 03. 2009 g. 22:09) [snapback]44738[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ja jeszcze się śmieję :rotfl:
Ja również, ale przez łzy <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Daj spokój Aga, zorganizowanie akcji PIT a'la Dziki Zachód ma z pewnością same plusy, jeno my maluczcy nie potrafimy ich dostrzec i skromnym swym pojmowaniem ogarnąć
20 mar 2009, 22:26
elsinore
Daj spokój Aga, zorganizowanie akcji PIT a'la Dziki Zachód ma z pewnością same plusy, jeno my maluczcy nie potrafimy ich dostrzec i skromnym swym pojmowaniem ogarnąć
Gdybym mogła wybierać, zamiast cowboya postawiłabym na Czarnego Rycerza. Najlepiej tego z filmu "Monty Python i święty Graal". Przynajmniej kojarzyłoby się to z tym, co się dzieje w US-ach, tj czarną rozpaczą.
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
20 mar 2009, 22:33
aga764
<!--quoteo(post=44741:date=20. 03. 2009 g. 22:26:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 20. 03. 2009 g. 22:26) [snapback]44741[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Daj spokój Aga, zorganizowanie akcji PIT a'la Dziki Zachód ma z pewnością same plusy, jeno my maluczcy nie potrafimy ich dostrzec i skromnym swym pojmowaniem ogarnąć
Gdybym mogła wybierać, zamiast cowboya postawiłabym na Czarnego Rycerza. Najlepiej tego z filmu "Monty Python i święty Graal". Przynajmniej kojarzyłoby się to z tym, co się dzieje w US-ach, tj czarną rozpaczą. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Oj tak, scena walki z czarnym Rycerzem to jedna z moich ulubionych... podobnie jak Rycerze Ni
20 mar 2009, 22:42
elsinore
Oj tak, scena walki z czarnym Rycerzem to jedna z moich ulubionych... podobnie jak Rycerze Ni
Rycerze Ni to mogliby udzielać informacji na przykład w okienkach
20 mar 2009, 22:47
aga764
<!--quoteo(post=44748:date=20. 03. 2009 g. 22:42:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 20. 03. 2009 g. 22:42) [snapback]44748[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Rycerze Ni to mogliby udzielać informacji na przykład w okienkach <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Tak będzie, zwłaszcza w tym jednym po 31 marca
20 mar 2009, 22:48
aga764
<!--quoteo(post=44748:date=20. 03. 2009 g. 22:42:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 20. 03. 2009 g. 22:42) [snapback]44748[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Rycerze Ni to mogliby udzielać informacji na przykład w okienkach <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wariacja na ten temat ;->
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) Rycerze Ni przynieśliśmy wam żywopłot. Czy możemy już złożyć ten NIP z rachunkiem???
RYCERZ NI To dobry żywopłot, szczególnie elegancko wykończony, ale mamy pewien problem.
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) Jaki?
RYCERZ NI Nie jesteśmy już Rycerzami, Którzy Mówią Ni. Jesteśmy teraz Rycerzami, Którzy Mówią Trelefere Kukuryku Cip-cip-cip. Musimy poddać was próbie.
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) O jaką próbę wam chodzi Rycerze, Którzy Do Niedawna Mówiliście Ni?
RYCERZ NI Najpierw musicie znaleźć... jeszcze jeden żywopłot.
(dramatyczny akord)
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) Tylko nie następny żywopłot!
RYCERZ NI A potem gdy już znajdziecie żywopłot, musicie ustawić go tutaj obok tego żywopłotu, ale troszkę wyżej, żeby stały w dwóch poziomach, a po środku było przejście. A wtedy gdy już będą tu żywopłoty, musicie ściąć najpotężniejsze drzewo w tym lesie za pomocą... śledzia.
(dramatyczny akord)
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) Ani nam się śni!
RYCERZ NI To zwrot będzie w kasie urzędu!! Tzn. byłby gdyby nie to, że zwrot poszedł już pocztą, a iść będzie 3 miesiące a wracać się będzie cztery razy i za każdym powrotem pobierana będzie opłata manipulacyjna!!
PODATNIK/KLIENT (WG. ISO) Nieeeee!! (Krzyczy wniebogłosy, rzuca się na ziemię, piana sączy się z Jego martwych ust) (Reszta PODATNIKOW dyskretnie się ulatnia)
____________________________________ [legend=Światło]wierzy,że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.[/legend]
Ostatnio edytowano 21 mar 2009, 12:19 przez Niania1ogg, łącznie edytowano 1 raz
21 mar 2009, 12:10
To nie jest do końca ten sam temat, ale a propos oszczędności - W sumie Artur też zamiast konia miał giermka obijającego orzechy kokosowe o siebie coby mu za koński tupot służyły...
Ps. <a href="http://www.youtube.com/watch?v=2CLwxObfaNE&feature=related" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2CLwxObfaNE...feature=related</a> Nie mogłem się oprzeć..
____________________________________ [legend=Światło]wierzy,że przemieszcza się szybciej od wszystkiego, ale się myli. Nieważne, jak szybko pędzi, zawsze odkrywa, że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.[/legend]
Ostatnio edytowano 21 mar 2009, 12:58 przez Niania1ogg, łącznie edytowano 1 raz
21 mar 2009, 12:54
Domagam się lustracji "Szybkiego PITA" i jego rodziny. Może ma powiązania z prominentnymi politykami, Ochotniczą Strażą Pożarną, może ktoś z jego najbliższych realizuje kontrakty państwowe
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
Ostatnio edytowano 22 mar 2009, 14:20 przez Tadeo74, łącznie edytowano 1 raz
22 mar 2009, 14:20
Tadeo74
Domagam się lustracji "Szybkiego PITA" i jego rodziny. Może ma powiązania z prominentnymi politykami, Ochotniczą Strażą Pożarną, może ktoś z jego najbliższych realizuje kontrakty państwowe
Kto wie, może ma układ w samym MF? :stop:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
22 mar 2009, 18:56
A ja się zastanawiam, kiedy ruszy inna akcja i jakie będzie miała poparcie. Bo skoro jest szeryf, to muszą być i czarne charaktery... Tylko że tak mi wychodzi, kiedy czytam większość postów na tym forum, że najwięksi desperados to my... Mam rację?