Teraz jest 04 wrz 2025, 09:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Rok 2014 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Re: Rok 2014
"Oj potrzebujemy tego planu migracji ...  i kasy na migrację."
Przecież u nas wszystko robi się bezkosztowo - kasy nie będzie. System Windows Serwer 2003 pozwolą użytkować do 2017 a może i dłużej, przecież ma wejść GENTAX i wówczas zero serwerów będzie potrzebnych w jednostkach administracji tylko końcówki łaczące się z serwerownią w Radomiu. A wszysko będzie tak sprawnie działało jak e-puap w okolicach 10 dnia każdego miesiąca gdy księgowość wysyła pliki do gmin !

12 paź 2014, 18:01
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
WEKSE - bardzo zmartwiłeś tych decydentów, którzy sądzili, że e-PUAP zaskoczy.  Niestety jak co miesiąc dnia dziesiątego e-PUAP zdechł.
Nie mam pojęcia czy kiedykolwiek będzie w tym terminie działał bez problemów.

To tak jak się systemy buduje bezkosztowo a ustawy są tworzone bez konsultacji z informatykami, bez dyskusji nad racjonalnością przyjętego rozwiązania informatycznego.

13 paź 2014, 17:25
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Zakończył się rok 2014 i panowanie Windows XP w US.  Szczęśliwie udało się wymienić XP na W7 i W8.  Jeżeli jeszcze funkcjonują jakieś niedobitki to na pewno wkrótce znikną podmienione na dopiero co zakupione nowsze systemy.

Kiedy zaczynałem ten wątek w 2011 roku nie liczyłem na takie ładne zakończenie. Tymczasem w nowy rok wchodzimy z bardzo unowocześnionym parkiem komputerowym. Kilka aplikacji tego nie wytrzymało ... ale nie ma co żałować.

02 sty 2015, 21:26

REJESTRACJA05 lis 2014, 22:16

POSTY        11
Gdzie ty pracujesz Tranquilo? U mnie nadal króluje w najlepsze Windows XP i to na komputerach tak starych, że muli przeokrutnie. Trzeci świat.

05 sty 2015, 00:10
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
pralina                    

Gdzie ty pracujesz Tranquilo? U mnie nadal króluje w najlepsze Windows XP i to na komputerach tak starych, że muli przeokrutnie. Trzeci świat.

U mnie jeszcze też się znajdzie kilka XP ale to już ich ostatnie dni. Wkrótce doczekają się upgrade pamieci RAM i nowego systemu Windows7 lub Windows 8.1. Jeszcze się nie zdecydowaliśmy ostatecznie co wybrać.
Do 1 kwietnia XP już nie zobaczysz.   Ale jeśli naczelnik przeznaczył kasę na fotel z masażerem zamiast na nowe PC i Nowe systemy operacyjne to będzie mulić aż padnie.

16 sty 2015, 20:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 89 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7