Re: Profil zaufany może częściowo zastąpić podpis kwalifikow
warzywko
Plakaty powieszone, pracownicy zapoznani, operatorzy z uprawnieniami, upoważnienia wystawione teraz tylko polować na OBYWATELI.
A u nas cisza, że aż boli
09 cze 2011, 06:56
Samo wylogowanie z ePuap trwało parę minut! A potem wyświetlił się i tak błąd. Po zalogowaniu zaś też otwierało się wszystko tak szybko że na kawę można iść. No to możemy obwieścić kolejny sukces rządu.
Ostatnio edytowano 09 cze 2011, 07:18 przez Moriturus, łącznie edytowano 1 raz
09 cze 2011, 07:11
Moriturus
Samowylogowanie z ePuap trwało parę minut! A potem wyświetlił się i tak błąd. Po zalogowaniu zas też otwierało się wszytsko że na kawę można iśc. No to możemy obwieścić kolejny sukces rządu.
Teraz w ogóle nie da się wejść na stronę epuap. Coś mi się zdaje że (o dziwo! przecież byliśmy tak dobrze do tego przygotowani!) serwery nie wytrzymały obciążenia Zatem oficjalnie ogłaszam wraz z Moriturusem : Sukces Sukces Nad Sukcesy! (w tle dźwięki otwieranego szampana, echo gromkiego UUUUUuuurrrrraaaaaaaaa!, płacz, niedowierzanie, zawały serca z podekscytowania itp itd).
____________________________________ Gram heavy metal od prawie 30 lat. A jedyny satanista, którego spotkałem, był księgowym. — Bruce Dickinson
09 cze 2011, 07:16
ePUAP na stronach MSWiA nie działa - czyli jak zwykle
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
09 cze 2011, 07:17
Podczas rozmowy telefonicznej z Help Desk w MSWiA wynika, że mają awarię (padł serwer).
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
09 cze 2011, 07:33
Czyli operacja się udała - pacjent zmarł.
09 cze 2011, 07:37
No i kolejna kompromitacja ...
09 cze 2011, 07:37
oen
[ Ja nadal uważam, że to nie wypali... - A tam nie! W mediach się powie, że mamy kolejny sukces, że rusza nowa nomen omen platforma elektroniczna. Ludzie trochę pozakładaja profile, połażą po US-ach a potem z czasem wszystko ucichnie. Ale sukces pozostanie! - A jak ktoś rzeczywiście będzie chciał coś załatwić? - To się powie, że na razie nie wszystko działa albo że to wina leniwych urzędników.
Prorocze słowa oen'a się spełniły
____________________________________ Gram heavy metal od prawie 30 lat. A jedyny satanista, którego spotkałem, był księgowym. — Bruce Dickinson
09 cze 2011, 07:41
jacys sami tu pesymisci. A może tak - "chwilowo nie działa", albo inaczej "działa w spoób niedoskanały" albo też może być: "są rzeczy do poprawienia"...
09 cze 2011, 08:00
zyzia
jacys sami tu pesymisci. A może tak - "chwilowo nie działa", albo inaczej "działa w spoób niedoskanały" albo też może być: "są rzeczy do poprawienia"...
My mamy być zwarci i gotowi na otwarcie epuapu, niech epuap będzie zwarty i gotowy na swoje otwarcie
09 cze 2011, 08:08
Może dziś nikt nie przyjdzie Bo procedura wymaga by wpierw złożył wniosek na e-PUAP a tam taka awaria, że nikt sie nie zaloguje. Podobnie jak my czekamy na info o osunięciu awarii. Awaria podobna do wpadki PKW z wyborów przed 4 laty.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
09 cze 2011, 09:56
Us_nip
Podczas rozmowy telefonicznej z Help Desk w MSWiA wynika, że mają awarię (padł serwer).
To długo nie pożył
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
09 cze 2011, 10:42
Nadir
dzidek12
Jestem dość zaskoczony zainteresowaniem "Obywateli" - w ciągu ostatnich kilku dni przynajmniej kilkanaście osób dopytywało się o możliwość założenia sobie PZ, a dzisiaj to nawet jedna Pani nalegała, że chciałaby dopełnić formalności właśnie już teraz od ręki i zapowiedziała, że 9-go czerwca to będzie z samego rana. Chyba będzie trzeba przyjść trochę wcześniej do pracy za tydzień i samemu przećwiczyć na sobie, żeby nie było blamażu.
To dobrze, że odłożyliśmy zamieszczenie informacji o PZ na urzędowej stronie internetowej do 9 czerwca, bo w przeciwnym wypadku wyobrażam sobie co mogłoby się dziać od poniedziałku.
dzidek12
Oby tylko MSWiA nie zawiodło to na naszym szczeblu będzie OK.
Módlmy się o to.
Załącznik:
modlitwa.jpg
Bo jak MSWiA zawiedzie, to "owoce" będzie zbierała "skarbówka".
Przejściowe opóźnienia w działaniu ePUAP 2011-06-09 W związku z dużym zainteresowaniem Profilem Zaufanym 9 czerwca br. mogą występować przejściowe opóźnienia w działaniu systemu ePUAP. Służby techniczne ePUAP monitorują sytuację i będą reagować w przypadku pojawienia się jakichkolwiek niedogodności w korzystaniu z systemu. W przypadku jakichkolwiek pytań oraz uwag do działania systemu prosimy o kontakt z Service Desk ePUAP, tel. (22) 544 13 90, e-mail: epuap@mswia.gov.pl
Ja się modliłem...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
09 cze 2011, 11:15
a ja właśnie złożyłem wniosek czyli jednak wszystko działa (przynajmniej od strony podatnika)