Ja się zastanawiałem, żeby z modułu "pisma urzędowe" drukować/ewidencjonować standardowe postanowienia, np. siedmiodniówki, przedłużenia postępowań itp., tyle że nie mogę sobie poradzić z prawidłową numeracją wg zasad naszego US. Takie postanowienie powinno mieć numer sprawy plus kolejny numer pisma w tej sprawie.
Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 20:44 przez ziko, łącznie edytowano 1 raz
02 lut 2007, 19:10
Witam, a u nas, niestety, BA jest wprowadzana. Czy ktoś mnie może poinformować, czy IS Gdańsk robi jakieś szkolenia, jak wystartować? Ostatnio podobno było jakieś szkolenie - niektórzy chcieli jechać - ale dostaliśmy odpowiedź "tanie państwo". Czy warto jechać na takie szkolenia?
Ostatnio edytowano 09 lut 2007, 07:38 przez Wtu, łącznie edytowano 1 raz
08 lut 2007, 22:26
THOR
Mam pytanie: zaczęliśmy wdrażanie BA 1 stycznia 2007. Mimo, że jesteśmy dużym urzędem ok. 200 osób, to działa sprawnie i większego oporu nie ma . Przepuszczamy przez nią całą korespondencję wychodzącą (bez wyjątków) i przychodzącą (przy założeniu, że nie jest rejestrowana w innym systemie). Czy ktoś używa modułu Pisma urzędowe do innych pism, niż tylko wezwania?
Używamy do innych pism także np. INF-1, wszędzie tam, gdzie przyspieszy to prace i pismo da się "zszablonować", nawet pisma o przesłanie zgodnie z właściwością miejscową.
Ostatnio edytowano 12 lut 2007, 08:44 przez Aga, łącznie edytowano 1 raz
11 lut 2007, 21:43
No właśnie. Ten moduł jest elastyczny. Można nim obsłużyć wszystkie pisma, które się często powielają ze względu na treść lub wymagają niewielkiej tylko modyfikacji. Używam tego do postanowień 7-dniowych, decyzji umarzających postępowanie na wniosek strony (art.208 par. 2 Op), pism do innych US o potwierdzenie złożenia zeznania itp.
Ostatnio edytowano 13 lut 2007, 13:04 przez wowo, łącznie edytowano 1 raz
12 lut 2007, 20:21
Właśnie, pomocy!!! Mam pytanie: jak poradziliście sobie w Waszych US z niechęcią ludzi do wszystkiego, co nowe. Bo ja nie daję rady. :mur:
Ostatnio edytowano 13 lut 2007, 13:06 przez Wtu, łącznie edytowano 1 raz
12 lut 2007, 22:14
To jesteś bardzo słabym przewodnikiem stada!!! Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 13 lut 2007, 13:06 przez gryzli, łącznie edytowano 1 raz
12 lut 2007, 22:27
Hmm, ten program nie jest wcale taki trudny, tylko trzeba chwilkę nad nim usiąść i najlepiej, żeby ktoś pokazał, bo ta instukcja obsługi jest troszkę trudnym językiem napisana i nie zawiera podstawowych wiadomosći typu, że zatwierdza się np. klawiszem F9... Jeśli ktoś pracował w Poltaxie, to w BA używa się podobnych klawiszy w tym samym celu...
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:07 przez Fraktal, łącznie edytowano 1 raz
17 lut 2007, 00:56
Program nie jest trudny - jak każdy - najtrudniejsza jest instrukcja - wobec tego nie polecam jej czytać.
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:07 przez Holahola, łącznie edytowano 1 raz
17 lut 2007, 21:52
THOR
Mam pytanie: zaczęliśmy wdrażanie BA 1 stycznia 2007. Mimo, że jesteśmy dużym urzędem ok. 200 osób, to działa sprawnie i większego oporu nie ma . Przepuszczamy przez nią całą korespondencję wychodzącą (bez wyjątków) i przychodzącą (przy założeniu, że nie jest rejestrowana w innym systemie). Czy ktoś używa modułu Pisma urzędowe do innych pism, niż tylko wezwania?
Ja w swoim referacie używam modułu "Pisma urzędowe" do wszystkich pism wychodzących. Został mi praktycznie jeden dokument, którego nie da rady na razie przepuścić przez BA. Poza tym wszystkie wezwania, zawiadomienia, informacje, postanowienia i decyzje idą przez BA. Problem tylko jest taki, że do każdego rodzaju dokumentu trzeba założyć osobny rejestr. Ale i tak idzie to lepiej, niż przez rejestry ręczne.
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:09 przez Taxator, łącznie edytowano 1 raz
18 lut 2007, 18:40
WTU
Właśnie, pomocy!!! Mam pytanie: jak poradziliście sobie w Waszych US z niechęcią ludzi do wszystkiego, co nowe. Bo ja nie daję rady. :mur:
Mogę polecić sprawdzony sposób. Zrób sobie harmonogram wdrożenia wyznaczjąc codziennie inną komórkę. Oczywiście najlepiej uzgodnic to z naczelnikiem, ale tylko wtedy, gdy masz do czynienia z tzw. betonem, co teraz rzadko sie zdarza. Zrealizuj szkolenie zaczynając od kierowników komórek a potem z każdym pracownikiem indywidualnie przeprowadź praktyczne wprowadzenie dokumentu do BA. Skup się na podstawowych zadaniach dla danej komórki. Po szkoleniu każdy przeszkolony podpisuje się na liście zaznajomionych z działaniem aplikacji BA.
Przeczytałem wyżej takie wprowadzajace w błąd uwagi odnośnie instrukcji do programu: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->program nie jest trudny - jak każdy - najtrudniejsza jest instrukcja - wobec tego nie polecam jej czytać <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Hmm, ten program nie jest wcale taki trudny, tylko trzeba chwilkę nad nim usiąść i najlepiej, żeby ktoś pokazał, bo ta instukcja obsługi jest troszkę trudnym językiem napisana i nie zawiera podstawowych wiadomosći typu, że zatwierdza się np. klawiszem F9...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Otóż twórcy BA starali się bardzo o atrakcyjną formę szkolenia, jakiej nie ma prawie żaden inny program, jaki wdrażałem w US. Są to filmiki demonstrujące praktyczne zastosowanie programu... krok po kroku. Wystarczy je ściągnąć ze strony BA, włączyć głośniki i puścić film. Za chwilę wszystko będzie jasne, jak słońce.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:12 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
18 lut 2007, 20:20
tranqilo
Wystarczy je ściągnąć ze strony BA,
A gdzie jest to cudo?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:12 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
18 lut 2007, 20:58
Drago
A gdzie jest to cudo?
Chyba będzie <a href="http://10.4.0.185/ba/" target="_blank">tutaj </a>. Oczywiście jak będziesz już w urzędzie.
Ostatnio edytowano 19 lut 2007, 01:13 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
18 lut 2007, 21:07
Czy ktoś jeszcze nie wdrożył BA w urzędzie ?
10 sty 2008, 21:47
tranqilo
Są to filmiki demonstrujące praktyczne zastosowanie programu... krok po kroku. Wystarczy je ściągnąć ze strony BA, włączyć głośniki i puścić film...
Jak wyglądają te głośniki ?
tranqilo
Czy ktoś jeszcze nie wdrożył BA w urzędzie ?
Ja Na szczęście jako pracownik, a nie wdrażający :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.