Teraz jest 04 wrz 2025, 07:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Rok 2014 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Post Re: Rok 2014
No i mamy rok 2014...mam nadzieję, że jednak informatycy (ci naprawdę pomocni) jednak będą pomocni w US-ach...i mimo centralizacji - kiedykolwiek by ona nie nastąpiła, Wy pozostaniecie niewzruszeni, bo wiem (co prawda nie z mojego lokalnego podwórka, ale z sąsiedniego) ile Ci Informatycy z prawdziwego zdarzenia potrafią zdziałać właśnie na polu lokalnym, w kwestii pisania różnych ułatwiających nam "komórkowcom" pracę skryptów itp...
Tak więc z okazji nastania Nowego Roku TYMŻE życzę, by moje życzenie - dostrzeżenia Waszej pracy i przydatności - zostało spełnione.
Egoistycznie trochę, ale życzę sobie i Wam tegoż, z całego serca.

02 sty 2014, 00:52
Zaawansowany

REJESTRACJA25 mar 2010, 12:42

POSTY        33
urzedaska                    

Tak więc z okazji nastania Nowego Roku TYMŻE życzę, by moje życzenie - dostrzeżenia Waszej pracy i przydatności - zostało spełnione.
Egoistycznie trochę, ale życzę sobie i Wam tegoż, z całego serca.

Oczywiście "bezkosztowo"  :dokuczacz:

zatem - wzajemnie:
 Sumiennej pracy i dążenia do osiągniecia najlepszych rezultatów w twórczym i aktywnym wykonywaniu powierzonych zadań; silnych nerwów przy dotrzymywaniu zobowiązań i odpowiedzialnym przyjmowaniu krytyki; lojalności podwładnych i współpracowników; dyspozycyjności i gotowości a także dbałości przy gospodarowaniu i racjonalności przy dysponowaniu; powściągliwości, zrozumienia i aprobaty różnych faktów a szczególnie w sprawach zawodowych; rozwoju obiektywnej jakości merytorycznej i życzliwości w napiętych stosunkach międzyludzkich; jawności ale i nie demonstrowania oraz wystrzegania i nie dopuszczania takoż i nie przyjmowania ogólnie zdystansowania, nie manifestowania, nie uczestniczenia i nie angażowania oraz nie zakłócania; reasumując- wzorowej służby i rzetelnego przedkładania dobra publicznego nad interes własny i swoich bliskich.

krótko i jasno mówiąc:
                                 Najlepszego 2014-ego  pije-===[

02 sty 2014, 10:21
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Microsoft postanowił nieco ulżyć posiadaczom WINDOWS XP i wspaniałomyśnie przedłużył wsparcie dla XP na polu programu antywirusowego.

Po 8 kwietnia 2014 , gdy kończy się wsparcie dla Windows XP, można liczyć na przedłużenie ochrony oprogramowania Microsoft Security Essentials dla użytkowników prywatnych oraz System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection i Windows Intune i to aż do 14 lipca 2015r.

27 sty 2014, 21:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 22:08

POSTY        46
Mamy 2014. Komputer Lenovo w 95 % rozstawione na stanowiskach. Pracownicy w 82 % zadowoleni, nóżka i błyszcząca matryca raczej nie jest problemem , choć wzbudza pewne wątpliwości. Win 8.1 32 spełnia oczekiwania. Na dzień dzisiejszy sprzęt powitał XXI wiek. :) Standaryzacja sprzętu pozwoli MF na redukcję zatrudnienia wśród informatyków ( Lenovo się zepsuje, Lenovo wyciągamy z kartonu i jest OK). Także 2014 jest pierwszym z ostatnich lat w resorcie. Dano sprzęt, zapomniano o wsparciu co do platformy systemowej. Ale czy na pewno ? Chcecie zmiany, pomóżcie sobie sami. Bezkosztowo - jak zwykle. Pozytywy - w TV zapowiadają ocieplenie. Pozdrowienia dla wszystkich zatrudnionych w obrębie procesów pomocniczych.

29 sty 2014, 22:33
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
warzywko                    

Mamy 2014. Komputer Lenovo w 95 % rozstawione na stanowiskach. Pracownicy w 82 % zadowoleni, nóżka i błyszcząca matryca raczej nie jest problemem , choć wzbudza pewne wątpliwości. Win 8.1 32 spełnia oczekiwania. Na dzień dzisiejszy sprzęt powitał XXI wiek. :. Dano sprzęt, zapomniano o wsparciu co do platformy systemowej. Ale czy na pewno ? Chcecie zmiany, pomóżcie sobie sami. Bezkosztowo - jak zwykle. .

I dlatego niektórzy zostaną przy swoim wysłużonym WIN XP niewiadomo jak długo jeszcze bo ich aplikacja nie znalazła się na liście do przeniesienia na nową platformę.  A jeszcze lepiej gdy to jest aplikacja zewnętrzna jak KCIK - to już chyba w ogóle jest niereformowalne.

30 sty 2014, 23:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Oj ja tam jednak marzę co noc i co dzień o nowym Win-ie. Bo inaczej - zgodnie z twierdzeniem moich informerów (rówek raczej) nie mam szans na...exela, a gdybym onego miała...ech...by się wyeliminowało kilka niepotrzebnych bazgrołek ręcznych.
Skrypty już gotowe - jedynie narzędzi BRAK i BRAK widoków na pojawienie się onych.

31 sty 2014, 23:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
urzedaska                    

Oj ja tam jednak marzę co noc i co dzień o nowym Win-ie. Bo inaczej - zgodnie z twierdzeniem moich informerów (rówek raczej) nie mam szans na...exela, a gdybym onego miała...ech...by się wyeliminowało kilka niepotrzebnych bazgrołek ręcznych.
Skrypty już gotowe - jedynie narzędzi BRAK i BRAK widoków na pojawienie się onych.

A co ma "nowy" sprzęt/Win na AiO do Excela?
Przecież on był kupiony bez oprogramowania MS Office, a LibreOffice można zainstalować nawet teraz, praktycznie na każdym sprzęcie...

01 lut 2014, 09:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Grzecho                    

urzedaska                    

A co ma "nowy" sprzęt/Win na AiO do Excela?
Przecież on był kupiony bez oprogramowania MS Office, a LibreOffice można zainstalować nawet teraz, praktycznie na każdym sprzęcie...

IS nie toleruje sprawozdań z LibreOffice, OpenOffice, ApachOffice zapisanych w Excelu. Część komputerów miała kupowany Microsoft Excel OEM (np w EA) . Miejmy nadzieję że MF i IS będą miały wszystkie sprawozdania online np w SEWISIE (autorstwa IS Kraków) i wtedy zapomnimy o Excelu.

01 lut 2014, 11:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Ja wiem, że nie toleruje ale nowy sprzęt nie był kupiony z MS Office...
Licencji OEM nie możesz przenieść, bo były kupowane do konkretnego komputera...
A komputery z XP lada moment musisz wyrzucić...

01 lut 2014, 15:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 22:08

POSTY        46
Apache ... zapisuj to co zrobiłeś w xls... i siu do IS.

04 lut 2014, 21:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2010, 10:08

POSTY        22
czy nowy sprzęt AiO może być wykorzystany do podglądania i podsłuchiwania pracowników  :wub:

06 lut 2014, 07:49
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
kasper64                    

czy nowy sprzęt AiO może być wykorzystany do podglądania i podsłuchiwania pracowników  :wub:

Po zaklejeniu kamery, to okrągłe oczko na środku pod górną krawędzią, gumą do żucia nic nie będzie widać, a po włożeniu złamanej wykałaczki w te dwa otworki po bokach tego oczka, nic nie będzie słychać.
Nawet jeśli by ktoś próbował podglądać i podsłuchiwać.

06 lut 2014, 09:06
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2010, 10:08

POSTY        22
rychu                    

Po zaklejeniu kamery, to okrągłe oczko na środku pod górną krawędzią, gumą do żucia nic nie będzie widać, a po włożeniu złamanej wykałaczki w te dwa otworki po bokach tego oczka, nic nie będzie słychać.
Nawet jeśli by ktoś próbował podglądać i podsłuchiwać.

jest zakaz naklejania czegokolwiek na obudowę

06 lut 2014, 11:43
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Nie wszyscy maja te nowoczesne AIO z 21" monitorem i  mozliwością brania udziału w szkoleniach internetowych.

06 lut 2014, 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 89 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona