Teraz jest 04 wrz 2025, 07:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA22 cze 2011, 21:05

POSTY        42
Post Re: SeRCe ruszyło
Albo idziemy na zwolnienie i szefostwo niech robi bo tylko ponaglają. A tu miałobyć lepiej i nic - nie moge wydrukować infa bo nie migruje danych , ani nipu nadać kilka razy trzeba sprawdzać czy sa wszystkie dane aby dokończyć sprawe. Siedze w okienku i odsyłam ludzi bo np zmienie nazwisko w sercu do zaświadczenia a w lokalnym nie widać i po zaświadczeniu. Urzad Skarbowy PRZYJAZNY Podatnikowi.?

22 sie 2011, 12:36
Zaawansowany

POSTY        42
Znacie może np. kombinacje klawiszy aby wyszukiwało po kodach w adresie a nie całość wprowadzać z palca tak jak było w Poltax?

22 sie 2011, 13:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
MrMatrix                    

kakw1                    

Jak szybko migruja sie u Was dane do programu lokalnego , u mnie strasznie wolno albo tylko cząstkowe dane. Ps serce tez działa jak chce - chyba nie przewidzieli takiego przepełnienia.  Masakra

Dokładnie !

Dane wprowadzone nie pojawiaja się w bazie lokalnej. W SeRCu wszystko na przeglądaniu widać, że jest wprowadzone. Tak samo z odonotowaniem podatnika - raz sie uda drugi raz dane nie przechodzą :( Ciekawie czy jutro te dane sie pojawią!

U mnie od piątku niektóre konta się nie zmigrowały palka--==

22 sie 2011, 13:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 18:31

POSTY        37
kakw1                    

Jak szybko migruja sie u Was dane do programu lokalnego , u mnie strasznie wolno albo tylko cząstkowe dane. Ps serce tez działa jak chce - chyba nie przewidzieli takiego przepełnienia.  Masakra

U mnie w US dane migrują się w ciągu 2 minut, albo i nawet szybciej.

PS. Czy inf-y nadal wysyłamy do poprzednich US? Byłam pewna na 100% że nie, ale teraz już nie jestem tego taka pewna.

22 sie 2011, 13:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2007, 16:06

POSTY        35
Co mi wiadomo to INFA nadal obowiązują.
Przecież poprzedni US musi pozamykać obowiązki podatkowe w systemie.

22 sie 2011, 13:12
Zaawansowany

POSTY        42
U mnie w US nikt inf-ów nie odwołał. Są wysyłane.

Mam problem z płcią. Urodzeni po 2000 roku po migracji do serca laski sa facetami a faceci laskami - wprowadzam zwrotki decyzji NIP-4. Po wyszukiwaniu po nip jest komunikat zła płeć albo pesel i dalej nie puszcza aby poprawić. Sprawdzałam i pesele i płcie sa poprawnie wprowadzone w EL. Czarna magia - nie wiem co robić.

22 sie 2011, 13:31
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Moim szalonym zdaniem należałoby do czasu osiągniecia pełnoletności wstawiać "N".
A bo to wiadomo co z tego wyrośnie?

22 sie 2011, 13:50
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

POSTY        42
:P Tylko ze nigdzie nie znalazłam aby wpuściło żeby chociaz na N wstawić. Dzisiaj u mnie pogoda pije-===[ . Inaczej tego nie rozbiore

22 sie 2011, 13:56
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
rychu                    

Moim szalonym zdaniem należałoby do czasu osiągniecia pełnoletności wstawiać "N".
A bo to wiadomo co z tego wyrośnie?

:brawa:  :brawa:  :brawa:

I sam Helpdesk nie powstydziłby się takich rozwiązań  :D

22 sie 2011, 14:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Extra zagadką jest też taka sytuacja:
Podatnik na początku swej podatniczej drogi był nasz. Dostał NIP i poszedł potem w świat. Przewinął się przez parę US a teraz trafiła mu się sprawa w naszym US np. SD, VZM itp.
Deklaracji nie można wprowadzić, bo nie zgadza się RAD. W Poltax go nie zmienię. Po przechwyceniu w SeRCu nic się w Poltaxie nie zmienia.
A deklaracje  leżą.

SeRCe 2.0  :wub:  :wub: 2.0 tylko dla kogo?

22 sie 2011, 14:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 mar 2011, 20:55

POSTY        15
Całe to SERCE to jeden wielki niewypał.Jak patrze z boku na swoje koleżanki,które męczą się przez 3 godz by wprowadzić kilka wniosków,które przedtem robiło się w 15 minut, to krew mnie zalewa.Mam pytanie -ile osób w waszych US dostało uprawnienia do rejestracji w SERCU.Osobiście dotychczas zajmowałam się likwidacjami dział.,ale dostałam tylko uprawnienia do przeglądania-tak a propos-nie wiem po co,ponieważ nic nie mogę zrobić ze swojej działki,ani zamknąć adresów,ani powiązań,ani wyrejestrować dział. I JAK TU PRACOWAĆ???? Miało być szybciej,a jest spowolnienie takie,że zaległości z tego miesiąca będziemy wyprowadzać do BOŻEGO NARODZENIA albo o jeden dzień dłużej. :mur:

22 sie 2011, 14:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
Data zawieszenia działalności zmigrowana została do nowego serca jako 23.07.2011 r. mimo, iż faktycznie miał zawieszoną od 01.07.2011 r. Niech tylko jakiś US w przyszłości będzie chciał wydać zaświadczenie o okresie prowadzenia działalności :)
A rozpoczęcie okresu zawieszenia nie może być wcześniejsze od daty uruchomienia Serca tj. 23.07.2011 r.

22 sie 2011, 14:59
Zaawansowany

POSTY        42
Jedna Pani była nasza w US potem była warszawa i  wróciła do nas w 2005 roku. Po migracji nasz adres zamknięto z datą 22.07.2011 i otwarty ma stary adres Warszawa od 23.07.2011. I co teraz ? To wyłapałam a ile jest takich gdzie ma pootwierane stare adresy  - no i inna właściwość jednocześnie.

22 sie 2011, 15:09
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
oen                    

Extra zagadką jest też taka sytuacja:
Podatnik na początku swej podatniczej drogi był nasz. Dostał NIP i poszedł potem w świat. Przewinął się przez parę US a teraz trafiła mu się sprawa w naszym US np. SD, VZM itp.
Deklaracji nie można wprowadzić, bo nie zgadza się RAD. W Poltax go nie zmienię. Po przechwyceniu w SeRCu nic się w Poltaxie nie zmienia.
A deklaracje  leżą.

SeRCe 2.0  :wub:  :wub: 2.0 tylko dla kogo?

SeRCe ruszyło

A kiedy dostanie zawału?  :dokuczacz:

22 sie 2011, 15:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 89  Następna strona