Teraz jest 05 wrz 2025, 23:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Tuning mierników 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Tuning mierników
togos19                    

Mam pytanie odnośnie miernika wszczynania postępowań podatkowych po przeprowadzonej kontroli. Zgodnie z przepisami podatnicy mają prawo do złożenia korekty. Prawie w 100% z tego korzystają. Czy podjęto jakieś decyzje ( np. w formie zarządzeń NUS ) żeby wszczynać postępowania np po miesiącu  albo dwóch od dnia zakończenia kontroli. Czyli żeby wyprzedzić podatnika ! No i żeby miernik był super!!!!!

wręcz prosi się podatnika o złożenie korekt; w dobie, gdzie wymiarowcy wprowadzają zeznania roczne - kto ma czas na postępowania? Czy u Was tez jest szał zeznań? Jak u Was rozwiązano fakt wprowadzania zeznań? Także robią to prawie wszyscy? Bo przeciez mierniki...

26 kwi 2010, 16:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:23

POSTY        34
Post Tuning mierników
U nas zeznania wprowadza tylko i wyłącznie komórka wprowadzania danych. Na czas zeznań utworzono dodatkowe miejsca na sali obsługi. Wprowadzamy zeznania przy podatniku.

26 kwi 2010, 20:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 cze 2009, 12:59

POSTY        8
Post Tuning mierników
W zeszłym roku mierniki dotyczyły podatków stanowiących dochód budżetu państwa. Jak jest w tym roku? Czy podatek spadkowy i pcc też sa objęte miernikami?

28 kwi 2010, 12:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2010, 04:09

POSTY        9
Post Tuning mierników
Do "MORTITURUSA". Proszę, pomóż mi znaleźć ta stonę z miernikami.

30 kwi 2010, 09:22
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 18:36

POSTY        48
Post Tuning mierników
http://www.mf.gov.pl/index.php?const=27 ... &sub=sub12

30 kwi 2010, 10:33
Znawca

REJESTRACJA24 sie 2007, 09:05

POSTY        142

LOKALIZACJASto(L)yca
Post Tuning mierników
Czy ktoś zna datę ostatecznego pobrania danych do mierników i datę opublikowania mierników za I kw 2010r.?
Na Mazowszu nasza kochana IS kazała do 12 maja wytłumaczyć się z mierników a ich jak nie ma tak nie ma. :mur:

30 kwi 2010, 10:49
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Post Tuning mierników
Ta strona dot. mierników jest zaczarowana; wychodzi mi brak struktury :mur:

30 kwi 2010, 11:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Post Tuning mierników
Strony IT Portalu i WHTAX są dostępne tylko w intranecie MF, zatem dostęp do nich jest tylko z pracy.

30 kwi 2010, 19:02
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Post Tuning mierników
pawelek                    

Ta strona dot. mierników jest zaczarowana; wychodzi mi brak struktury :mur:

Otwórz ją w pracy

30 kwi 2010, 19:03
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Post Tuning mierników
Ok, dziękuję :piwo:

01 maja 2010, 05:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 cze 2009, 12:59

POSTY        8
Post Tuning mierników
Pozwolę sobie powtórzyć moje pytanie:

rambo7                    

W zeszłym roku mierniki dotyczyły podatków stanowiących dochód budżetu państwa. Jak jest w tym roku? Czy podatek spadkowy i pcc też sa objęte miernikami?

13 maja 2010, 07:40
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Tuning mierników
rambo7                    

Pozwolę sobie powtórzyć moje pytanie:

rambo7                    

Tak . W zakresie obciążenia pracą i szybkością wprowadzania dokumentów. Napewno.

13 maja 2010, 08:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 18:11

POSTY        39
Post Tuning mierników
Cieszę się, że wreszcie doczekaliśmy się odpowiedzi, chociaż jej treść już tak bardzo mnie nie cieszy :zly1:
A co z innymi miernikami, jak czas trwania postępowań podatkowych, czy wskaźnik bazujący na liczbie uchylonych decyzji (nie pamiętam w tej chwili dokładnie jego nazwy) - czy one również dotyczą podatków SD i PCC?
Moje wątpliwości budzi zwłaszcza wskaźnik czasu trwania postępowań podatkowych, gdzie wśród zliczanych formularzy decyzji poltaxowskich wymieniony jest SD-P wykorzystywany do wprowadzania decyzji ustalających wysokość zobowiązania podatkowego w SD, przy czym wskazuje się, że decyzja musi być związana z ZOB-W, a tych zasadniczo w podatku SD nie wystawiamy (no chyba, że wszczynamy jakieś postępowanie z urzędu w celu "domiaru" podatku od darowizny). Czy ktoś wie, czy było to zamierzone, czy może jest to tylko przeoczenie? :wacko:
A czy zaczęliście już wprowadzać do POLTAX-u decyzje w zakresie SD, z których nie wynika podatek, czyli około 60% wszystkich decyzji? <_<

13 maja 2010, 18:08
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Tuning mierników
vaciak                    

A czy zaczęliście już wprowadzać do POLTAX-u decyzje w zakresie SD, z których nie wynika podatek, czyli około 60% wszystkich decyzji? <_<

WOO! To może być 80% decyzji w Urzędzie !!!!

14 maja 2010, 19:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 142 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona