Teraz jest 07 wrz 2025, 20:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2009, 19:39

POSTY        3
Post Re: SeRCe ruszyło
tranqilo                    

To prościej się już nie da ?

A jak się ktoś pomyli ?  Są tego konsekwencje ?

Prościej to (logiczniej):
-unieważnić najpierw wersję 1 aktywności
-następnie utworzyć wersję 2, np. kopiując wersję 1, uzupełniając dodatkowo powód kończ='T' i odpowiednią datę końca.

PS. Usunąc można tylko aktywność ze statusem 'Do weryfikacji'. Unieważnić można każdą aktywność.
Sposób opisany przez 'US_NIP' chyba nie działa. Chyba nie można utworzyć wersji 2 jeśli wersja 1 jest nieunieważniona. Przynajmniej tak było z miesiąc temu. Może też inaczej działa weryfikacja aktywności(czyli zmiana statusu weryfikacji na inny) gdy następuje zmiana US.
Pozdrawiam!

Ostatnio edytowano 04 gru 2011, 15:50 przez igrek, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2011, 15:48
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
igrek                    

Sposób opisany przez 'US_NIP' chyba nie działa. Chyba nie można utworzyć wersji 2 jeśli wersja 1 jest nieunieważniona. Przynajmniej tak było z miesiąc temu. Może też inaczej działa weryfikacja aktywności(czyli zmiana statusu weryfikacji na inny) gdy następuje zmiana US.
Pozdrawiam!

W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2???
W tej sprawie była ostatnio informacja z MF - nie można unieważniać najpierw wersji 1.
Jeżeli kogoś to interesuje to mogę poszukać w pracy tego @ z MF.

04 gru 2011, 16:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lut 2008, 20:32

POSTY        98
Wydaje mi sie że cała dyskusja w tym wątku świadczy o złym działaniu HelpDesku.
A to serce od początku ma stan "przedzawałowy", pomysł ok, ale realizacja "jak zawsze"

04 gru 2011, 17:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 19:27

POSTY        28
Us_nip                    

W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2??
W tej sprawie była ostatnio informacja z MF - nie można unieważniać najpierw wersji 1.

Jeśli możesz podeślij jutro.

04 gru 2011, 18:08
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Oki, wrzuć mi tylko na PW swojego @ służbowego to jutro z rana wyślę.

04 gru 2011, 19:02
Zaawansowany

REJESTRACJA17 lis 2009, 13:30

POSTY        31
Co się znowu dzieje z sercem?! Codziennie po 13 nie mogę się już połączyć i robota znów stoi. A było już tak pięknie, nawet pozbyłam się tych czekających na zamknięcie VAT. Teraz zbieram kolejną stertę. :zly1:

06 gru 2011, 14:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2009, 17:39

POSTY        67
Us_nip                    

igrek                    

Pozdrawiam!

W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2??

US_NIP ma rację, najpierw wersja 2 potem unieważnienie wersji 1. Odwrotna kolejność nie jest dobrym rozwiązaniem.

06 gru 2011, 14:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2009, 17:39

POSTY        67
ena2001                    

Co się znowu dzieje z sercem?! Codziennie po 13 nie mogę się już połączyć i robota znów stoi. A było już tak pięknie, nawet pozbyłam się tych czekających na zamknięcie VAT. Teraz zbieram kolejną stertę. :zly1:

U nas dzisiaj juz nie pracujemy od 11. A wczoraj od 13.40

06 gru 2011, 14:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
nipomanka                    

ena2001                    

U nas dzisiaj juz nie pracujemy od 11. A wczoraj od 13.40

Ciekawe co na to Minister Administracji i Cyfryzacji :) , gdyż MF raczej ten fakt nie interesuje. Zero informacji na drogowskazie itd.

06 gru 2011, 16:00

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
ena2001                    

Pewnie starym opatentowanym przez PRL zwyczajem po 13:00 SERCE idzie na  pije-===[

Łza się w oku kręci. I komu to przeszkadzało ?

06 gru 2011, 21:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Może zmienić tytuł tematu na "SeRce ma zawał"

07 gru 2011, 07:44
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Z aplikacją SERCE jest wciąż problem bo nie ma czasu na jej poprawianie i testowanie poprawek. praktycznie wciąż ktoś w niej siedzi od 7 do 20. Może warto na okres grudnia ustanowic np w środe dzień techniczny gdzie aplikacja by działała tylko od 7 do 12. Łatwiej wtedy coś zaplanować a nie nadziewać się na kolejne przerwy techniczne codziennie.

Zaległości są spore i dotyczą jeszcze lipca.  Może ktoś wie kiedy SERCE ma swoje HAPPY HOURS , gdy wszystko działa jak w zegarku ?

07 gru 2011, 11:06
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
Mam pytanko z innej beczki.
Nie chcę zakładac nowego tematu, bo pytanie jest, mam nadzieję, jednorazowe.

W jaki sposób wyszukac w TERYT prawidłową nzwę ulicy np. Skłodowskiej?

07 gru 2011, 11:45
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
pingwinka                    

Mam pytanko z innej beczki.
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo pytanie jest, mam nadzieję, jednorazowe.

W jaki sposób wyszukać w TERYT prawidłową nazwę ulicy np. Skłodowskiej?

Akurat Skłodowska to specyficzna nazwa ulicy.  prawidłowo powinno być  Marii Skłodowskiej -Curie ale rzeczywistości i TERYT będą też nazwy Curie-Skłodowskiej tak jak zatwierdzono nazwę ulicy w danej miejscowości.  Zobacz jak to jest w WM Zielonki - zawiera najnowszy TERYT w wersji  1.7.0/2011.

07 gru 2011, 12:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 89  Następna strona