Prościej to (logiczniej): -unieważnić najpierw wersję 1 aktywności -następnie utworzyć wersję 2, np. kopiując wersję 1, uzupełniając dodatkowo powód kończ='T' i odpowiednią datę końca.
PS. Usunąc można tylko aktywność ze statusem 'Do weryfikacji'. Unieważnić można każdą aktywność. Sposób opisany przez 'US_NIP' chyba nie działa. Chyba nie można utworzyć wersji 2 jeśli wersja 1 jest nieunieważniona. Przynajmniej tak było z miesiąc temu. Może też inaczej działa weryfikacja aktywności(czyli zmiana statusu weryfikacji na inny) gdy następuje zmiana US. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 04 gru 2011, 15:50 przez igrek, łącznie edytowano 1 raz
04 gru 2011, 15:48
Re: SeRCe ruszyło
igrek
Sposób opisany przez 'US_NIP' chyba nie działa. Chyba nie można utworzyć wersji 2 jeśli wersja 1 jest nieunieważniona. Przynajmniej tak było z miesiąc temu. Może też inaczej działa weryfikacja aktywności(czyli zmiana statusu weryfikacji na inny) gdy następuje zmiana US. Pozdrawiam!
W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2??? W tej sprawie była ostatnio informacja z MF - nie można unieważniać najpierw wersji 1. Jeżeli kogoś to interesuje to mogę poszukać w pracy tego @ z MF.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
04 gru 2011, 16:38
Wydaje mi sie że cała dyskusja w tym wątku świadczy o złym działaniu HelpDesku. A to serce od początku ma stan "przedzawałowy", pomysł ok, ale realizacja "jak zawsze"
04 gru 2011, 17:32
Us_nip
W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2?? W tej sprawie była ostatnio informacja z MF - nie można unieważniać najpierw wersji 1. Jeżeli kogoś to interesuje to mogę poszukać w pracy tego @ z MF.
Jeśli możesz podeślij jutro.
04 gru 2011, 18:08
Oki, wrzuć mi tylko na PW swojego @ służbowego to jutro z rana wyślę.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
04 gru 2011, 19:02
Co się znowu dzieje z sercem?! Codziennie po 13 nie mogę się już połączyć i robota znów stoi. A było już tak pięknie, nawet pozbyłam się tych czekających na zamknięcie VAT. Teraz zbieram kolejną stertę.
06 gru 2011, 14:35
Us_nip
igrek
Sposób opisany przez 'US_NIP' chyba nie działa. Chyba nie można utworzyć wersji 2 jeśli wersja 1 jest nieunieważniona. Przynajmniej tak było z miesiąc temu. Może też inaczej działa weryfikacja aktywności(czyli zmiana statusu weryfikacji na inny) gdy następuje zmiana US. Pozdrawiam!
W którym miejscu napisałem, że najpierw unieważniamy wersję 1, a następnie tworzymy 2?? W tej sprawie była ostatnio informacja z MF - nie można unieważniać najpierw wersji 1. Jeżeli kogoś to interesuje to mogę poszukać w pracy tego @ z MF.
US_NIP ma rację, najpierw wersja 2 potem unieważnienie wersji 1. Odwrotna kolejność nie jest dobrym rozwiązaniem.
06 gru 2011, 14:36
ena2001
Co się znowu dzieje z sercem?! Codziennie po 13 nie mogę się już połączyć i robota znów stoi. A było już tak pięknie, nawet pozbyłam się tych czekających na zamknięcie VAT. Teraz zbieram kolejną stertę.
U nas dzisiaj juz nie pracujemy od 11. A wczoraj od 13.40
06 gru 2011, 14:38
nipomanka
ena2001
U nas dzisiaj juz nie pracujemy od 11. A wczoraj od 13.40
Ciekawe co na to Minister Administracji i Cyfryzacji , gdyż MF raczej ten fakt nie interesuje. Zero informacji na drogowskazie itd.
06 gru 2011, 16:00
ena2001
Pewnie starym opatentowanym przez PRL zwyczajem po 13:00 SERCE idzie na
Łza się w oku kręci. I komu to przeszkadzało ?
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
06 gru 2011, 21:35
Może zmienić tytuł tematu na "SeRce ma zawał"
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 gru 2011, 07:44
Z aplikacją SERCE jest wciąż problem bo nie ma czasu na jej poprawianie i testowanie poprawek. praktycznie wciąż ktoś w niej siedzi od 7 do 20. Może warto na okres grudnia ustanowic np w środe dzień techniczny gdzie aplikacja by działała tylko od 7 do 12. Łatwiej wtedy coś zaplanować a nie nadziewać się na kolejne przerwy techniczne codziennie.
Zaległości są spore i dotyczą jeszcze lipca. Może ktoś wie kiedy SERCE ma swoje HAPPY HOURS , gdy wszystko działa jak w zegarku ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
07 gru 2011, 11:06
Mam pytanko z innej beczki. Nie chcę zakładac nowego tematu, bo pytanie jest, mam nadzieję, jednorazowe.
W jaki sposób wyszukac w TERYT prawidłową nzwę ulicy np. Skłodowskiej?
07 gru 2011, 11:45
pingwinka
Mam pytanko z innej beczki. Nie chcę zakładać nowego tematu, bo pytanie jest, mam nadzieję, jednorazowe.
W jaki sposób wyszukać w TERYT prawidłową nazwę ulicy np. Skłodowskiej?
Akurat Skłodowska to specyficzna nazwa ulicy. prawidłowo powinno być Marii Skłodowskiej -Curie ale rzeczywistości i TERYT będą też nazwy Curie-Skłodowskiej tak jak zatwierdzono nazwę ulicy w danej miejscowości. Zobacz jak to jest w WM Zielonki - zawiera najnowszy TERYT w wersji 1.7.0/2011.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit