Zaraz tam zwolnić. Można by było ich zagonić do jakiejś produktywniejszej roboty. A odpowiedzi z Helpa to spoko mógłby Laskowik generować, podobnie jak udzielał informacji w "sklepie warzywnym": nie ma, nie ma, nie ma ...
02 lis 2011, 14:12
Re: SeRCe ruszyło
Zna ktoś datę wgrania tego patcha, który umożliwi poprawne otwieranie/ zamykanie VIESU?
02 lis 2011, 17:26
losos2010
Zna ktoś datę wgrania tego patcha, który umożliwi poprawne otwieranie/ zamykanie VIESU?
na początku listopada
03 lis 2011, 08:45
Urzędy skarbowe dostały dodatkowe limity dostepu do SeRCe. Czy moglibyście się pochwalić jakie działy w US mają dostęp.
03 lis 2011, 13:15
apasko
Urzędy skarbowe dostały dodatkowe limity dostepu do SeRCe. Czy moglibyście się pochwalić jakie działy w US mają dostęp.
AP, EA, może jeszcze ktoś ale się nie chwali.
03 lis 2011, 13:40
hej !! możecie pomóc : jak robicie powiązania w spółkach jawnych jak nie przeniosły się z poltax do serca a teraz nastąpiła zmiana wspólników
03 lis 2011, 14:02
Nie robimy. Odkładamy na KUPĘ.
04 lis 2011, 13:34
Mam inny problem i przypuszczam,że nie tylko ja.Mianowicie interesuje mnie jak postępujecie w przypadku,gdy macie nie wyrejestrowaną działalność,a podatnik został już zarejestrowany w innym US z NIP-3 i aktualizować dane może tylko US w którym jest aktualne źródło informacji??Który US zamyka działalność i adresy i w jaki sposób,czy poprzedni przesyła EDK i decyzję o wykreśleniu do obecnego,czy zmienia u siebie źródło informacji na EDK co jest bzdurą,bo stanie się ostatnim właściwym US,choć adres zamieszkania wskazuje już na inny organ podatkowy??
04 lis 2011, 17:40
Na szkoleniach mówili, że urząd niewłaściwy nic nie zamyka bo... jest niewłaściwy ale wyrejestrowuje po otrzymaniu INF-1.
04 lis 2011, 19:13
hilton
Na szkoleniach mówili, że urząd niewłaściwy nic nie zamyka bo... jest niewłaściwy ale wyrejestrowuje po otrzymaniu INF-1.
Widocznie ja byłam na jakimś innym szkoleniu,bo u mnie na temat wyrejestrowania działalności z powodu zakończenia czy zmiany US nie było mowy,poza tym po otrzymaniu INF można tylko zamknąć obowiązki podatkowe,a ja pytam o adresy DAD,KAD,wyrejestrowanie DGOS,zamknięcie powiązań,a co z kontami firmowymi-zamykać czy nie???
04 lis 2011, 20:14
mador66
Mam inny problem i przypuszczam,że nie tylko ja.Mianowicie interesuje mnie jak postępujecie w przypadku,gdy macie nie wyrejestrowaną działalność,a podatnik został już zarejestrowany w innym US z NIP-3 i aktualizować dane może tylko US w którym jest aktualne źródło informacji??Który US zamyka działalność i adresy i w jaki sposób,czy poprzedni przesyła EDK i decyzję o wykreśleniu do obecnego,czy zmienia u siebie źródło informacji na EDK co jest bzdurą,bo stanie się ostatnim właściwym US,choć adres zamieszkania wskazuje już na inny organ podatkowy??
Jeżeli masz decyzję o wykreśleniu, a nie zostala jeszcze zrobiona to najlepiej zadzwonić do "nowego" urzędu żeby unieważnili na chwilę źródło informacji, pozamykać co trzeba wpisując ewentualnie w polu uwagi co sie zmieniło. Absolutnie nie zmieniać źródła! Jeśli nie ma żadnej decyzji o wykreśleniu i podatnik sobie zlożył NIP3 i zmienił właściwośc us, ale nie na CEIDG1, bo przypadkiem zapomniał, że ma dzialalność to wysyłasz info do "nowego" us że jest działalność, "nowy" wzywa podatnika do wyjaśnień najczęściej ma się zaktualizować w urzedzie gminy i ten "nowy" wszystko zamyka i wysyla kolejne info żeby ten "stary" mógł zamknąc obowiązki. My akurat tak sobie radzimy z wesołą twórczością tych na górze
04 lis 2011, 21:59
Witam, próbował ktoś instalować SeRCe na wirtualnej maszynie (XP na win7) ? U mnie przy próbie wejścia na stronę Serca, IE się zawiesza i wykorzystanie procesora na max. Wchodząc np do Viesu na WM jest ok, a z Sercem lipa... Da się to jakoś obejść?
23 lis 2011, 09:10
po wczorajszych poprawkach nie da się nic zatwierdzić
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
23 lis 2011, 09:31
Od dwóch dni nie mogę zarejestrować nowego przedsiębiorcy rozpoczynającego dgos z datą z przyszłości. Klient rozpoczyna dgos od 01-12-2011 a CEIDG-1 złożył 21-11-2011 i tą datę przyjmuję jako datę rejestracji w SRC a za datę "ważne od" przy dgosie 01-12-2011. Przy próbie zatwierdzenia wyskakuje błąd: E_SERCE_WAZNE_DO_DZIAL_GOSP . A co mnie obchodzą jakieś algorytmy? Klient rejestruje się 21-11-2011 że od 01-12-2011 rozpoczyna dgos i tak ma być. A tu .