Teraz jest 01 wrz 2025, 10:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona
CEIDG 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA27 sty 2014, 12:46

POSTY        85
Post Re: CEIDG
Nie jestem wdrożona w temat działalności gospodarczej więc czy ktoś mógłby pomóc? otóz podobno agroturystyki nie trzeba zgłaszać w urzędzie jako działalności gospodarczej a czy jeśli w tej agroturystyce zatrudnia się kucharza, kelnerów itp to osoby te właściciel agroturystyki powinien zgłosić do ZUS-u i odprowadzać im składki?

29 kwi 2015, 12:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71
zakrecona                    

Nie jestem wdrożona w temat działalności gospodarczej więc czy ktoś mógłby pomóc? otóz podobno agroturystyki nie trzeba zgłaszać w urzędzie jako działalności gospodarczej a czy jeśli w tej agroturystyce zatrudnia się kucharza, kelnerów itp to osoby te właściciel agroturystyki powinien zgłosić do ZUS-u i odprowadzać im składki?

Z tym pytaniem nie na ten portal, może na www.zusowcy.pl o ile taki istnieje?
A co do wpisu agroturystyki do CEIDG to trzeba na www.gminowcy,pl, bo co gmina to obyczaj...

29 kwi 2015, 15:33
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Dziś Pan Staniszewski napisał łaskawie, że w związku z AWARIĄ przesuwają termin rozpatrzenia wniosków. Jak zobaczymy ZEGARY to możemy się nie przejmować ale zająć się wnioskami jak najszybciej. Od poniedziałku nic nie mamy, jak zacznie działać to podejrzewam, że aktualizacji będzie 200-300, a rozpoczęć kilkadziesiąt. ŻYĆ NIE UMIERAĆ!

29 kwi 2015, 19:38
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Myślę, że przeszkód nie ma.

01 maja 2015, 06:04
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
W CEIDG "wisi" jakieś 17 tys. wniosków dot. aktualizacji danych (nie wiem ile dot. wpisu do CEIDG).  Kilkanaście prób zalogowania się do tego "cudu myśli informatycznej" mnie wykończyło ... poddaję się  :mur:

04 maja 2015, 12:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2009, 09:17

POSTY        25
roxette                    

Dziś Pan Staniszewski napisał łaskawie, że w związku z AWARIĄ przesuwają termin rozpatrzenia wniosków. Jak zobaczymy ZEGARY to możemy się nie przejmować ale zająć się wnioskami jak najszybciej. Od poniedziałku nic nie mamy, jak zacznie działać to podejrzewam, że aktualizacji będzie 200-300, a rozpoczęć kilkadziesiąt. ŻYĆ NIE UMIERAĆ!

ROXETT skoro operujesz nazwiskami to może swoje też ujawnisz a nie działasz pod przykrywką.

05 maja 2015, 14:34
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
NIe znam człowieka... Ale czy Tolduś80 jak ktoś napisze, że Tusk, Kopacz albo inny Komorowski coś zrobił to koniecznie ma się podpisywać nazwiskiem? A z jakiego powodu?

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

05 maja 2015, 15:59
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Toldus80                    

roxette                    

Dziś Pan Staniszewski napisał łaskawie, że w związku z AWARIĄ przesuwają termin rozpatrzenia wniosków. !

ROXETT skoro operujesz nazwiskami to może swoje też ujawnisz a nie działasz pod przykrywką.

No tak , przecież mógł się podszyć pod Staniszewskiego i pod jego nieobecność posłać takie śmieciowe maile , że rzekomo przedłuża terminy.  A jak to on szaraczek mógł to zrobić bez zgody MINISTRA ? To rzeczywiście podejrzana sprawa. Bardzo podobna do tej  sprzed roku gdy ADMIN e-Deklaracji przedłużył o tydzień termin składania deklaracji VAT-7 i PIT-28. Jakoś żaden dyrektor IS nie potwierdził autentyczności tych maili. Sprawa dla CERT, CBA, CBŚ ...

05 maja 2015, 22:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2013, 19:12

POSTY        71

No tak , przecież mógł się podszyć pod Staniszewskiego i pod jego nieobecność posłać takie śmieciowe maile , że rzekomo przedłuża terminy.  A jak to on szaraczek mógł to zrobić bez zgody MINISTRA ? To rzeczywiście podejrzana sprawa. Bardzo podobna do tej  sprzed roku gdy ADMIN e-Deklaracji przedłużył o tydzień termin składania deklaracji VAT-7 i PIT-28. Jakoś żaden dyrektor IS nie potwierdził autentyczności tych maili. Sprawa dla CERT, CBA, CBŚ ...

Mój Derektor już potwierdził, przyszło dziś pismo z IS identycznej treści.

06 maja 2015, 15:20
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
taxofficer                    

Mój Derektor już potwierdził, przyszło dziś pismo z IS identycznej treści.

Potwierdził ale czy działał zgodnie z prawem? Może admin takiej aplikacji jak ePUAP znanej również zDzienników Ustaw powinien mieć prawo do zmiany terminu z uzasadnionych powodów technicznych  ?

30 maja 2015, 09:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2011, 06:40

POSTY        1
Mam pytanie czy można zrobić raport wniosków, które wpłynęły do CEIDG w danym dniu do US, zatwierdziłam wniosek, który mi się nie wydrukował i nie wiem jak go odnaleźć?

29 lip 2015, 18:34
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Są raporty, na górze z lewej. Wybierasz swój urząd i zakres dat. Najpierw drukują Ci się rozpoczęcie, potem aktualizacje. Wybierz raport rozszerzony.

29 lip 2015, 20:12
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Ciekawostki na temat stron internetowych:
https://webcookies.org/cookies/testwww. ... pl/2845477
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze ... idg.gov.pl
https://webcookies.org/cookies/ems.ms.gov.pl/2845519
http://www.cyberdefence24.pl/373529,str ... e-na-ataki

21 maja 2016, 12:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2011, 19:16

POSTY        15
Mam pytanie czy jak piszecie do Ministerstwa Rozwoju o wykreślenie wpisu z CEIDG bo wiecie, że podatnik tam nie ma działalności (lub z innych powodów) to wysyłacie to w formie papierowej "tradycyjną pocztą" czy elektronicznie przez stronę CEIDG w zakładce "przeglądanie wpisów" a potem "wykreślenie" bo nie wiem czy to zakładka tylko dla urzędów gmin/miast czy również dla urzędu skarbowego?

08 lut 2017, 14:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona