Nie orientuje się ktoś, czy nie nastąpiły jakieś zmiany filtrowania w sieci. Ostatnio nie można zalogować się na większość for internetowych- a czasami się przydają jako źródło informacji. Właściwie to można się zalogować, ale automatycznie wylogowuje... Czy tak jest u wszystkich?
Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl. A filtrów w sieci nie brakuje. Przekonałem się gdy próbowałem wczoraj ściągnąć JAVE w odpowiedniej wersji. Co link to blokada.
Nasza sieć WAN jest obecnie za słaba w stosunku do generowanego ruchu i spowolnienie jest widoczne. W najbliższym czasie przyspieszy POLTAX i programy okołopoltaxowe, po portingu.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 gru 2010, 22:50
Nowości w informatyzacji MinFin
tranqilo
Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl.
Na stanowisku np. referenta oczywiście nie jest to dobrym pomysłem, ale na stanowisku informatyka, choćby us.it-administrator.org , elektroda.pl, czy kilka innych czasami się przydaje. I nie chodzi tu o sam filtr na forum, a coś w rodzaju filtra ubijającego sesję. Niestety czasami, aby coś znaleźć lub pobrać, trzeba być zalogowanym. P.S. Ostatnio fora znów zaczęły działać jak dawniej...
06 gru 2010, 08:52
tranqilo
Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl. A filtrów w sieci nie brakuje. Przekonałem się gdy próbowałem wczoraj ściągnąć JAVE w odpowiedniej wersji. Co link to blokada.
Nasza sieć WAN jest obecnie za słaba w stosunku do generowanego ruchu i spowolnienie jest widoczne. W najbliższym czasie przyspieszy POLTAX i programy okołopoltaxowe, po portingu.
Masz racje z JAVA, to przesada. Być może tak zadałem pytanie, że w podpowiedzi dostawałem linki z kategorii zabronione.
06 gru 2010, 11:17
Czy komuś coś wiadomo o aktualizacji RemDatu w związku ze zmianami w POLTAX? Obecnie podaje tylko niektóre informacje i to przekłamane
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 gru 2010, 21:05
Kochani, a jak Wam się sprawuje nowy POLTAX?
13 gru 2010, 21:40
supersaper
Czy komuś coś wiadomo o aktualizacji RemDatu w związku ze zmianami w POLTAX? Obecnie podaje tylko niektóre informacje i to przekłamane
Dzisiaj był dedline ale nic nie przyszło. A mówili, że my mamy takie proste małe bazy...
13 gru 2010, 22:27
Adaneta
Kochani, a jak Wam się sprawuje nowy POLTAX?
Poltax w zasadzie bez zarzutu. Wręcz śmiga na nowym sprzęcie. Aż przyjemnie pracować ale inne kolce są ...
13 gru 2010, 22:30
Ja tylko za dużo piwa wypiłem...
16 gru 2010, 00:20
Całość działa w miare ok. jak zobaczyłem raporty np. te co robiły sie około 1h teraz robią się około 10 min. Ale pytanie czy u kogoś występują problemy z nadawaniem numerów w BA (długotrwałe blokady)?
16 gru 2010, 08:01
występowały , ale od momentu zaastosowania nap 19 (zwiększenie otwartych kursorów na 150 ) mam wrażenie ,że jest lepiej
16 gru 2010, 11:46
Dzisiaj na SAP ma się pojawić patch 10 do BA 3.9.0.
16 gru 2010, 13:32
elkaz1
występowały , ale od momentu zaastosowania nap 19 (zwiększenie otwartych kursorów na 150 ) mam wrażenie ,że jest lepiej
To już od razu było zrobione. Zobaczymy jutro jak zadziała BA 3.9.10.
16 gru 2010, 16:04
Grzecho
To już od razu było zrobione. Zobaczymy jutro jak zadziała BA 3.9.10.