Teraz jest 07 wrz 2025, 06:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 866 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 62  Następna strona
Nowości w informatyzacji MinFin 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Nowości w informatyzacji MinFin
mcteusz                    

Nie orientuje się ktoś, czy nie nastąpiły jakieś zmiany filtrowania w sieci. Ostatnio nie można zalogować się na większość for internetowych- a czasami się przydają jako źródło informacji.
Właściwie to można się zalogować, ale automatycznie wylogowuje... Czy tak jest u wszystkich?

Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl.  A filtrów w sieci nie brakuje. Przekonałem się gdy próbowałem wczoraj ściągnąć JAVE w odpowiedniej wersji. Co link to blokada.

Nasza sieć WAN jest obecnie za słaba w stosunku do generowanego ruchu i spowolnienie jest widoczne.   W najbliższym czasie przyspieszy POLTAX i programy okołopoltaxowe, po portingu.

04 gru 2010, 22:50
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2010, 11:14

POSTY        2
tranqilo                    

Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl.

Na stanowisku np. referenta oczywiście nie jest to dobrym pomysłem, ale na stanowisku informatyka, choćby us.it-administrator.org , elektroda.pl, czy kilka innych czasami się przydaje. I nie chodzi tu o sam filtr na forum, a coś w rodzaju filtra ubijającego sesję. Niestety czasami, aby coś znaleźć lub pobrać, trzeba być zalogowanym.
P.S. Ostatnio fora znów zaczęły działać jak dawniej...

06 gru 2010, 08:52
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 18:05

POSTY        128
tranqilo                    

Nie piszesz jakie fora uważasz za cenne , nie do zablokowania. Fora to rzeczywiście nie najlepszy pomysł w pracy, no może oprócz SKARBOWCY.pl.  A filtrów w sieci nie brakuje. Przekonałem się gdy próbowałem wczoraj ściągnąć JAVE w odpowiedniej wersji. Co link to blokada.

Nasza sieć WAN jest obecnie za słaba w stosunku do generowanego ruchu i spowolnienie jest widoczne.   W najbliższym czasie przyspieszy POLTAX i programy okołopoltaxowe, po portingu.

Z javą przesadzasz sprawdziłem 1-szy link z brzegu http://www.oldapps.com/java.php
i poszło.

W listopadzie były jakieś testy filtrów sieci http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const ... 9&typ=news

06 gru 2010, 09:02
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
tommek                    

tranqilo                    

Z javą przesadzasz sprawdziłem 1-szy link z brzegu http://www.oldapps.com/java.php
i poszło.

W listopadzie były jakieś testy filtrów sieci http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const ... 9&typ=news

Masz racje z JAVA, to przesada. Być może tak zadałem pytanie, że w podpowiedzi dostawałem linki z kategorii zabronione.

06 gru 2010, 11:17
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Czy komuś coś wiadomo o aktualizacji RemDatu w związku ze zmianami w POLTAX? Obecnie podaje tylko niektóre informacje i to przekłamane  :mur:

13 gru 2010, 21:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Kochani,  a jak Wam się sprawuje nowy POLTAX?

13 gru 2010, 21:40
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
supersaper                    

Czy komuś coś wiadomo o aktualizacji RemDatu w związku ze zmianami w POLTAX? Obecnie podaje tylko niektóre informacje i to przekłamane  :mur:

Dzisiaj był dedline ale nic nie przyszło. A mówili, że my mamy takie proste małe bazy...

13 gru 2010, 22:27
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Adaneta                    

Kochani,  a jak Wam się sprawuje nowy POLTAX?

Poltax w zasadzie bez zarzutu. Wręcz śmiga na nowym sprzęcie. Aż przyjemnie pracować ale inne kolce są ...

13 gru 2010, 22:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 09:59

POSTY        17
Ja tylko za dużo piwa wypiłem...

16 gru 2010, 00:20
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Całość działa w miare ok. jak zobaczyłem raporty np. te co robiły sie około 1h teraz robią się około 10 min.
Ale pytanie czy u kogoś występują problemy z nadawaniem numerów w BA (długotrwałe blokady)?

16 gru 2010, 08:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 lip 2007, 12:34

POSTY        21
występowały , ale od momentu zaastosowania nap 19 (zwiększenie otwartych kursorów na 150 ) mam wrażenie ,że jest lepiej

16 gru 2010, 11:46
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 18:05

POSTY        128
Dzisiaj na SAP ma się pojawić patch 10 do BA 3.9.0.

16 gru 2010, 13:32
Specjalista
Własny awatar

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
elkaz1                    

występowały , ale od momentu zaastosowania nap 19 (zwiększenie otwartych kursorów na 150 ) mam wrażenie ,że jest lepiej

To już od razu było zrobione. Zobaczymy jutro jak zadziała BA 3.9.10.

16 gru 2010, 16:04
Specjalista
Własny awatar

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Grzecho                    

To już od razu było zrobione. Zobaczymy jutro jak zadziała BA 3.9.10.

W BA 3.9.10 jest już ok.

17 gru 2010, 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 866 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 62  Następna strona