____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 paź 2011, 17:36
Re: SeRCe ruszyło
biedroneczka33
Czy u Was też tak długo się czeka na uprawnienia do SeRCa? Ja już czekam 2 miesiące i nie wiem kiedy będę miała? Ile u Was ludzie czekali i czy wogóle się doczekali?
Spokojnie masz jeszcze dużo czasu, uzbrój się w cierpliwość. Ja na swoje hasło jako przeglądacz czekałem ponad rok. Wniosek złożony w okolicach 2007 został pomyślnie załatwiony po telefonach do Ministerstwa Finansów w 2008 roku. Koleżanka otrzymała hasło i login po około 15 miesiącach. Po uruchomieniu SeRCa z modułem rejestracja nowi przeglądacze w naszym US dostali hasła wczoraj, a wnioski składali zaraz po starcie. Tak więc bywa różnie. Cierpliwości bo niczego innego nie wypada życzyć.
13 paź 2011, 18:51
Hallowed
biedroneczka33
Czy u Was też tak długo się czeka na uprawnienia do SeRCa? Ja już czekam 2 miesiące i nie wiem kiedy będę miała? Ile u Was ludzie czekali i czy wogóle się doczekali?
Spokojnie masz jeszcze dużo czasu, uzbrój się w cierpliwość. Ja na swoje hasło jako przeglądacz czekałem ponad rok. :lol: Wniosek złożony w okolicach 2007 został pomyślnie załatwiony po telefonach do Ministerstwa Finansów w 2008 roku. Koleżanka otrzymała hasło i login po około 15 miesiącach. Po uruchomieniu SeRCa z modułem rejestracja nowi przeglądacze w naszym US dostali hasła wczoraj, a wnioski składali zaraz po starcie. Tak więc bywa różnie. Cierpliwości bo niczego innego nie wypada życzyć.
Dzięki
13 paź 2011, 19:00
SeRCe nie chodzi mi od wczoraj. Nie pomaga przeładowanie komputera. Koleżankom chodzi. wrrrrrrrrrrrr CEIDG nie chodzi, albo problem z outlookiem. wrrrrrrrrrr Zaraz będzie trzeba się tłumaczyc. Drukarka kupiona systemem oszczędnościowym (czyt.: tania) drukuje jak żółw wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
A oni nam fundują wydruki po 3000 stron, wykonane na podstawie błędnego skryptu. Dostepu do SeRCa nie ma dla niektórych po kilka miesięcy - czy to naprawdę musi tak długo trwac??????
wrrrrrrrrrrrrr
14 paź 2011, 09:21
Poproś swojego informatyka, żeby Ci pomógł... Powodzenia
14 paź 2011, 09:40
bebe28
Bardzo śmieszne
I ten informatyk ma mi pomóc?
Dzięki, ale aplikacja "powodzenie" OBECNIE NIEDOSTĘPNA
14 paź 2011, 09:59
Zdarzyło się może komuś, że jak chce zmienić nazwę działalnośći podatnika to wyskakuje komunikat: taka rejestracja zewnętrzna już istnieje. A podatnik nie miał nigdy innej działalności, i niezrozumiałe dla mnie jest to że innym podatnikom bez problemu zmieniłam nazwę działalności a do tego jednego serce się przyczepiło. Głowa boli już od tego serca:) A co do uprawnień ja czekałam miesiąc i dopiero po telefonie kierownika dostałam uprawnienia następnewgo dnia; grunt to mieć gadane:)
14 paź 2011, 10:15
pingwinka
bebe28
Bardzo śmieszne :brawa:
Jeżeli koleżanka z pokoju może pracować na innym komputerze, to nie problem warszawy ale twojego sprzętu
14 paź 2011, 11:36
Agus84
Zdarzyło się może komuś, że jak chce zmienić nazwę działalnośći podatnika to wyskakuje komunikat: taka rejestracja zewnętrzna już istnieje. A podatnik nie miał nigdy innej działalności, i niezrozumiałe dla mnie jest to że innym podatnikom bez problemu zmieniłam nazwę działalności a do tego jednego serce się przyczepiło. Głowa boli już od tego serca:) A co do uprawnień ja czekałam miesiąc i dopiero po telefonie kierownika dostałam uprawnienia następnewgo dnia; grunt to mieć gadane:)
Po prostu zapewne jest ktoś odnotowany z tym numerem wpisu do EDG. Mozna to sprawdzić w informacje dodatkowe o podmiotach=>działalność gospodarcza osoby fizycznej i wyszukać po danych z rejestracji prawnej.
14 paź 2011, 11:44
bebe28
pingwinka
Bardzo śmieszne :brawa:
Jeżeli koleżanka z pokoju może pracować na innym komputerze, to nie problem warszawy ale twojego sprzętu
Jeżeli tak, to poproszę o nowy komputer Informatyk twierdzi, że mój jest O.K.
SeRCe chwilowo ruszyło po trzecim restarcie. Ale jazda!!!!
14 paź 2011, 13:06
rudeboys
Agus84
Po prostu zapewne jest ktoś odnotowany z tym numerem wpisu do EDG. Mozna to sprawdzić w informacje dodatkowe o podmiotach=>działalność gospodarcza osoby fizycznej i wyszukać po danych z rejestracji prawnej.
To raczej niemożliwe. Po nowemu (po 1 lipca) wpisujemy jako numer wpisu NIP, a te są niepowtarzalne. Po staremu w użyciu są numery zaświadczeń każdej gminy. Nie chce mi się wierzyć, że system odrzuca konkretny numer bo gdzieś w Polsce już był użyty (to byłoby Haysel), bo przecież w tej samej gminie zastosowanie go po raz kolejny nie jest możliwe. To jakiś chochlik.
14 paź 2011, 20:50
Mam już serdecznie dość tego bajzlu,całego zamieszania z tym SERCEM.Miało być tak pięknie,a wyszło jak zwykle.W czasie gdy działał POLTAX byliśmy na bieżąco z rejestracją i aktualizacjami a teraz są 2 miesięczne zaległości w NIP-3,CEIDG,a 4 w wyrejestrowaniach przez brak uprawnień i ciągłe przerwy w działalności systemu.Zabrano uprawnienia wszystkim,którzy przedtem mieli przeglądanie i cały urząd wali do NIP po wydruki i informacje o podatnikach,tak się nie da pracować.Nie mówiąc już o tym,że sterty dokumentów wysypują się z biblioteki i szaf,a my mamy coraz większy problem by coś odszukać,zwłaszcza jak jest do wydania jakieś zaświadczenie,VAT-24,do zapłacenia podatek od spadków czy zwrot z zeznania.Ja dalej czekam na uprawnienia,wyrejestrowania działalności i zgony nie są robione od 4 miesięcy i co dalej????Ręce opadają i nie tylko.Zbieramy tylko od podatników opier.....,że nieroby z urzędu,mamy burdel itd itp,musimy świecić oczami za nie swoje winy,bo ktoś wymyślił coś,jak zwykle bez konsultacji z osobami,które mają na tym pracować,błędy,błędy,błędy!!!! My pracownicy NIP-ów krzyczymy HELP,bo niedługo utoniemy w masie papierów i jak zwykle wina i pretensje za zaległości spadną na nas
15 paź 2011, 09:20
mador66
Mam już serdecznie dość tego bajzlu,całego zamieszania z tym SERCEM.Miało być tak pięknie,a wyszło jak zwykle.W czasie gdy działał POLTAX byliśmy na bieżąco z rejestracją i aktualizacjami a teraz są 2 miesięczne zaległości w NIP-3,CEIDG,a 4 w wyrejestrowaniach przez brak uprawnień i ciągłe przerwy w działalności systemu.:
Święta prawda, jakbym czytał opis tego co dzieje się u nas.
SeRCe albo chodzi jakby miało mieć "zawał" a często "ma zawał". O tak zwanej funkcjonalności i przyjazności w użytkowaniu nie wspomnę. CEIDG też się potrafi wykrzaczyć co jakiś czas. Wysyłamy monity, e-maile i tyle naszego. A robota leży ale grunt że mamy nowe logo Administracji Skarbowej i dzięki temu czujemy się bardziej profesjonalni.
Jak to pisało MF - " konsekwentne stosowanie spójnej i jednolitej identyfikacji pozwoli nie tylko na postrzeganie Ministerstwa jako organizacji profesjonalnej ..."
15 paź 2011, 19:21
mador66
Mam już serdecznie dość tego bajzlu,całego zamieszania z tym SERCEM.Miało być tak pięknie,a wyszło jak zwykle.W czasie gdy działał POLTAX byliśmy na bieżąco z rejestracją i aktualizacjami a teraz są 2 miesięczne zaległości w NIP-3,CEIDG,a 4 w wyrejestrowaniach przez brak uprawnień i ciągłe przerwy w działalności systemu.Zabrano uprawnienia wszystkim,którzy przedtem mieli przeglądanie i cały urząd wali do NIP po wydruki i informacje o podatnikach,tak się nie da pracować.Nie mówiąc już o tym,że sterty dokumentów wysypują się z biblioteki i szaf,a my mamy coraz większy problem by coś odszukać,zwłaszcza jak jest do wydania jakieś zaświadczenie,VAT-24,do zapłacenia podatek od spadków czy zwrot z zeznania.Ja dalej czekam na uprawnienia,wyrejestrowania działalności i zgony nie są robione od 4 miesięcy i co dalej????Ręce opadają i nie tylko.Zbieramy tylko od podatników opier.....,że nieroby z urzędu,mamy burdel itd itp,musimy świecić oczami za nie swoje winy,bo ktoś wymyślił coś,jak zwykle bez konsultacji z osobami,które mają na tym pracować,błędy,błędy,błędy!!!! My pracownicy NIP-ów krzyczymy HELP,bo niedługo utoniemy w masie papierów i jak zwykle wina i pretensje za zaległości spadną na nas
Bajzel owszem jest u nas, lecz tylko tam gdzie z winy nowego pięknego SERCA nie można dokonać czynności np. zamknięcie obowiązku VAT w Poltax czy zamknięcie powiązań wspólnikom a Help Desk ma nas w ... . Reszta jest robiona na bieżąco, co wynika z poświęcenia dodatkowego czasu w nadrobieniu zaległości. Szkoda, że kolejne kompilacje Serca uwzględniają prośby pracowników tylko w małej części. Osobna sprawa to migracja danych z Serca do Poltax. Mało kto już potrafi coś zrozumieć spoglądając tylko do Poltaxu [daty z kosmosu, zamykanie/otwieranie kont, brak danych dot. podmiotu prowadzącego dokumentację rachunkową itd.].