Ja zrozumiałem z tej gmatwaniny myśli, że raporty dostajemy tylko po to, żeby sobie popatrzeć i w razie czego wiedzieć, czemu jakiegoś podatnika nie ma w SeRCu. Al im więcej razy to pismo czytam, tym więcej mam wątpliwości, bo po jaką cholerę wypisują algorytmy poprawek do DP, DI, JI, ZI i II, skoro i tak w Poltaxie nie da się nic zdziałać?
A raporty u mnie tłuste!!!
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
12 paź 2011, 07:24
Re: SeRCe ruszyło
u mnie drukuje się już drugi dzień ...oszczędności w US-ach ...hahahaha
12 paź 2011, 07:30
Nie no... czytam i czytam to pismo i słabnę.
Najpierw każą odbierać raporty w terminach jakby świat się miał zawalić, gdyby ktoś nie zdążył. Potem piszą, żeby nic z tym nie robić, bo coś wymyślą. W następnych słowach nakazują szczególny nadzór nad wykonaniem zadań... (jakich???) Potem znowu piszą, że w przypadku istnienia zapisów uznawanych przez SCW za nieprawidłowe (a przecież parę zdań wcześniej informują o przesłaniu raportów???) mogą podjąć działania zmierzające do modyfikacji tych zapisów bez udziału USów.
Czyli skoro ewidentnie wystąpiły, to m o g ą je zmodyfikować. Ale czy to zrobią???
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
Ostatnio edytowano 12 paź 2011, 08:15 przez oen, łącznie edytowano 1 raz
12 paź 2011, 08:14
U mnie dwa raporty i w sumie 700 stron
12 paź 2011, 08:33
Czy raporty z datą lipcową nie są już nieco nieświeże ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
12 paź 2011, 08:50
tranqilo
Czy raporty z datą lipcową nie są już nieco nieświeże ?
Czy tym u góry kiedykolwiek to przeszkadzało?
12 paź 2011, 09:41
U nas drukuje się dopiero pierwszy raport i ma 5000 stron ,tak nie pomyliłam się słownie pięć tysięcy stron błędów . I co wy na to??? Ciekawe,kto,gdzie i kiedy ma te błędy poprawić
12 paź 2011, 11:18
Jest info z MF ,żeby nie drukować tych raportów a jedynie zachować zgodnie z procedura w US. Pisma co z nimi zrobić nadejdą wkrótce .. po świętach.
12 paź 2011, 12:01
w nas wyszło prawie 2,5 tys. str. ale nie drukujemy i też już przestałyśmy wgłębiać się w to pismo, bo osoba, która je napisała chyba też nie wie o co w nim chodzi. Wracając do cudwnej aplikacji SRC nie chodzi od ok 12 , nie wiem czy notować w zeszyciku, wrazie kolejnego zapytania z Izby
12 paź 2011, 13:20
ena2001
Wracając do cudwnej aplikacji SRC nie chodzi od ok 12 :mur: , nie wiem czy notować w zeszyciku, wrazie kolejnego zapytania z Izby :unsure:
problem z "niechodzeniem" aplikacji można rozwiązać w następujący sposob: reset komputera i ponowne zalogowanie sie do protektora
12 paź 2011, 14:13
nin15
ena2001
Wracając do cudwnej aplikacji SRC nie chodzi od ok 12 :mur: , nie wiem czy notować w zeszyciku, wrazie kolejnego zapytania z Izby :unsure:
problem z "niechodzeniem" aplikacji można rozwiązać w następujący sposob: reset komputera i ponowne zalogowanie sie do protektora
około 15 zaczeło płynnie chodzić i bez restartu, ale przy kolejnym ZWOLNIENIU sprawdzę
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
12 paź 2011, 14:21
nin15
ena2001
To nie jest rozwiązanie. Ja tak nie robię, ale inne dziewczyny tak. Rezultat: i tu i tu
My mamy jeden raport na ponad 3,5 tys. stron i ma nadejść kolejny.
Z zapisywaniem kiedy ten debilny program nie działa to niegłupi pomysł, zaległości tragicznie rosną i jak ktoś kiedyś coś zarzuci to można pokazać kajecik już wkrótce wielkości książki telefonicznej pt "serce nie działało ..."
12 paź 2011, 17:15
kay
Z zapisywaniem kiedy ten debilny program nie działa to niegłupi pomysł, zaległości tragicznie rosną i jak ktoś kiedyś coś zarzuci to można pokazać kajecik już wkrótce wielkości książki telefonicznej pt "serce nie działało ..."
Najlepiej zostawić te notatki w spokoju. Po prostu wysłać za każdym razem HELPDESk i zachować sobie automatyczne potwierdzenie. Sadząc po lawinowym wzroście ilości helpdesków to część usów już tak robi.
Dziś do obciążenia łączy dołożyły się i poprawki z Microsoftu i być może jacyś niepoprawni informatycy ściągający olbrzymią dawkę oprogramowanie do POLTAXu by go w tym tygodniu zainstalować. Gdybam tylko , żeby nie było, że to jedynie z powodu, że coś w SERCu nie działało jak trzeba. Sam jestem ciekaw jak jutro zadziała POLTAX po zainstalowaniu zmian. O ile się pogorszy ?
12 paź 2011, 22:27
Czy u Was też tak długo się czeka na uprawnienia do SeRCa? Ja już czekam 2 miesiące i nie wiem kiedy będę miała? Ile u Was ludzie czekali i czy wogóle się doczekali?