Teraz jest 04 wrz 2025, 09:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona
CEIDG 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Post Re: CEIDG
Dzisiaj znowu CEIDG tworzy bzdury. Mam wnioski z dzisiaj z godziny 7 z minutami i po zaakceptowaniu zmieniają się w załatwione po czasie. O ile pamiętam czas płynie od 8:00 to minęło raptem 2h z minutami.
Można ten raport o kant  :dupa: rozbić.
 <_<

04 cze 2013, 09:20
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
mam to samo - wniosek wpłynął 2 godz temu i jest juz "po terminie" :mur:
Co do raportów - przez IE nawet po kilkukrtotnym tworzeniem raportów - żadnego efektu; zmieniłam przeglądarkę na google chrome - moge tworzyć raporty i jakby ciut szybciej działa. A może to efekt placebo :)

04 cze 2013, 10:14
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Asioka                    

Rozumiem że chodzi o raporty online w ST CEIDG ... Ja nie mogę ich utworzyć; kontaktowałam się w MG i usłyszałam, że jak nie wychodzi to mam do nich pisać i wtedy prześlą mi raport. Tak się zastanawiam po co ta funkcja , jak nie działa, przynajmniej w moim US ... Czy ktoś ma też taki problem ?

No chyba, że ja coś źle robię z tymi raportami  :mur: ?

Sprawdziłem na IE 8. Aby wyłączyć blokowanie pobieranych plików należy w przeglądarce wybrać:
1. z paska przycisk Narzędzia, a następnie Opcje internetowe,
2. Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy,
3. Przewiń opcje listy do sekcji Pobieranie, a następnie w obszarze Automatyczne monitowanie dla pobrań plików kliknij przycisk Włącz.

Następnie potwierdzić zamiar wprowadzenia zmian - od tej chwili pobieranie raportu działa bez problemu.

04 cze 2013, 14:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2013, 19:59

POSTY        25
rychu                    

Dzisiaj znowu CEIDG tworzy bzdury. Mam wnioski z dzisiaj z godziny 7 z minutami i po zaakceptowaniu zmieniają się w załatwione po czasie. O ile pamiętam czas płynie od 8:00 to minęło raptem 2h z minutami.
Można ten raport o kant  :dupa: rozbić.

A Pan/Pani to jak widzę narzekaniem się zajmuje. Po co komu raporty. Widać za mało pracy.

04 cze 2013, 15:02
Specjalista

POSTY        788

usavatar                    

A Pan/Pani to jak widzę narzekaniem się zajmuje. Po co komu raporty. Widać za mało pracy.

A Pan/Pani to jak się domyślam niczym się nie zajmuje.
A już na pewno nie ściąganiem CEIDG-1.
Jeśli raport jest niepotrzebny, to dlaczego komuś przyszło do głowy żeby go udostępnić? Chciał mi zapewnić rozrywkę, zapewne.
A jeśli ktoś wyznacza czas na zaakceptowania wniosku, udostępnia raporty na których wskazywane są wnioski gdzie, rzekomo, ten czas został przekroczony, a ktoś inny każe mi tłumaczyć się z niedotrzymywania terminu, to takie dziwne, że próbuję znaleźć wytłumaczenie moich problemów?
I właśnie je znalazłem.
I chyba to zakłuło w oczka.
Mam mnóstwo roboty. A dzięki tym raportom, muszę jeszcze udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
Narzekam? Może troszkę. A mam powody do zadowolenia?

Wiesz co usavatar, nie komentuj moich postów, nawet ich nie czytaj. Nie marnuj swojego cennego czasu.

Ostatnio edytowano 04 cze 2013, 22:05 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2013, 22:04
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA06 sie 2009, 18:31

POSTY        37
Dzięki waszej pomocy technicznej udało i mi się stworzyć ten raport. Ale co to za głupoty wychodzą tam to masakra  strzel===]  Wniosek z dnia 04.06.2013r. z godz. 14:03:55 zaakceptowany następnego dnia o godz. 7.10 pokazuje jako zakończony po czasie!

05 cze 2013, 06:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Żeby się tylko nie okazało, że skrócono czas obsługi wniosku do 1 godz., ale zapomniano nam o tym powiedzieć :wacko:

05 cze 2013, 07:03
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2013, 08:08

POSTY        1
Witam,
informuje, iż problemy z raportem i przeterminowaniem się wniosków wynikają ze zmiany zakresu dnia roboczego na wniosek Ministerstwa Finansów, który został przestawiony w systemie CEIDG z godziny od 8 do 16 na zakres od 7 do 18.
Obecnie trwają konsultacje z MF odnośnie powyższych zmian jak i zmian w zakresie czasu na obsługę wniosków w module Informowanie, Weryfikacja oraz CEIDG-3.
O ustaleniach i zmianach zostaną Państwo poinformowani komunikatem wew. w CEIDG.

05 cze 2013, 11:56
Specjalista

POSTY        788

helper                    

Witam,
informuje, iż problemy z raportem i przeterminowaniem się wniosków wynikają ze zmiany zakresu dnia roboczego na wniosek Ministerstwa Finansów, który został przestawiony w systemie CEIDG z godziny od 8 do 16 na zakres od 7 do 18.
Obecnie trwają konsultacje z MF odnośnie powyższych zmian jak i zmian w zakresie czasu na obsługę wniosków w module Informowanie, Weryfikacja oraz CEIDG-3.
O ustaleniach i zmianach zostaną Państwo poinformowani komunikatem wew. w CEIDG.

No to komuś tu się należy mały  palka--== .
Swoją drogą to symptomatyczne w jaki sposób załatwiane są tego rodzaju sprawy i na jakim poziomie świadomości jesteśmy utrzymywani. MF postulowało CEIDG zmieniło a my nic nie wiemy bo i po co.
Zaczynam podejrzewać że komuś zależy na tym, żeby maksymalnie uprzykrzyć nam pracę.
No bo jak wszystkie rejestry wreszcie się zobaczą i dogadają się to i tak trzeba będzie nas posłać na zieloną trawkę.

Ten news nie zmienia faktu, że CEIDG-1 z 7:10 załatwione tego samego dnia o 10:20 nie powinno być "po czasie"

05 cze 2013, 13:05
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Jest pismo MF z 05.06.2013:
Czas roboczy to czas od 07:00 do 16:00
Czas obsługi wniosków:
a) zakładka MF-US Weryfikacja 1 dzień roboczy
b) zakładka MF-US Informowanie 3 dni robocze
c) wnioski CEIDG-3 - 3 dni robocze.

07 cze 2013, 06:44
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250

Sprawdziłem na IE 8. Aby wyłączyć blokowanie pobieranych plików należy w przeglądarce wybrać:
1. z paska przycisk Narzędzia, a następnie Opcje internetowe,
2. Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk Poziom niestandardowy,
3. Przewiń opcje listy do sekcji Pobieranie, a następnie w obszarze Automatyczne monitowanie dla pobrań plików kliknij przycisk Włącz.
Następnie potwierdzić zamiar wprowadzenia zmian - od tej chwili pobieranie raportu działa bez problemu.

Wielkie dzięki-zastosowałam się i działa  :brawa: . Niestety na IE chodzi jednak wolniej, niż na google chrome.

Wg raportu CEIDG w moim US w ogóle nie było wniosków "do weryfikacji"  :mur: Nie uwzględniło ich również jako "Informowanie". O co chodzi?

07 cze 2013, 07:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
U mnie po klepnięciu raportu od początku roku wyszły 3 wnioski :wacko:
A dlaczego akurat te?
Nie znalazłem w nich niczego, co by mogło je wyróżniać od innych.

07 cze 2013, 07:24
Specjalista

POSTY        788

Us_nip                    

Jest pismo MF z 05.06.2013:
Czas roboczy to czas od 07:00 do 16:00
Czas obsługi wniosków:
a) zakładka MF-US Weryfikacja 1 dzień roboczy
b) zakładka MF-US Informowanie 3 dni robocze
c) wnioski CEIDG-3 - 3 dni robocze.

:o  Cóż za zaskakująca wolta!
Jeszcze gdyby wycofano się z tyleż męczącego co bezsensownego potwierdzania "starych" NIP.

07 cze 2013, 08:14
Zobacz profil WWW
Amator

REJESTRACJA22 sie 2011, 19:55

POSTY        24
ciekawe gdzie jest drugie dno tej wiadomości ?
taki prezent na weekend - niesamowite! :brawa:

07 cze 2013, 09:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 462 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona