Teraz jest 06 wrz 2025, 09:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Post Re: SeRCe ruszyło
Wie ktoś kiedy to badziwie zimportuje dane do Poltaxu i Viesu? Chodzi mi o podatników - przejścia z innych US.

09 wrz 2011, 13:31
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Us_nip                    

kakw1                    

Nie nie miałam ale inny.

Jak wyszukuje po NIP krzyczy że NIP jest niepoprawny? Obok koleżanka normalnie go wprowadziła sprawdzałyśmy po cyferce., także u jednego jest a u drugiego niepoprawny. LOTTO

Trzeba się wylogować z SERCA i POZAMYKAĆ WSZYSTKIE OKNA przeglądarki internetowej.
Zalogować się ponownie i ....... działa już wyszukiwanie :zly1:

P prostu MAGIA KOMPUTERA :)

09 wrz 2011, 13:32
Zaawansowany

REJESTRACJA22 cze 2011, 21:05

POSTY        42
I ile czasu tracimy na sprawdzanie. Teraz mam gościa ze go nie ma po peselu ani umnie w Poltax ani w Sercu. Szukam "weryfikacja w pesel i jest" no i sie wylogowuje czy oby napewno go nie ma w sercu. Tak to ma wyglądać? Szał  :brawa:
Upewniam sie czy to nie magia.

09 wrz 2011, 13:35
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
kakw1                    

I ile czasu tracimy na sprawdzanie. Teraz mam gościa ze go nie ma po peselu ani umnie w Poltax ani w Sercu. Szukam "weryfikacja w pesel i jest" no i sie wylogowuje czy oby napewno go nie ma w sercu. Tak to ma wyglądać? Szał  :brawa:
Upewniam sie czy to nie magia.

Z tego wynika, że jest w rejestrze PESEL, a w SeRCu trzeba zarejestrowac.

09 wrz 2011, 13:40
Zaawansowany

POSTY        42
losos2010                    

Wie ktoś kiedy to badziwie zimportuje dane do Poltaxu i Viesu? Chodzi mi o podatników - przejścia z innych US.

Też chciałabym to wiedzieć czekam od 23 sierpnia i nadal . Np nie można wydać decyzji dla księdza bo go nie w Poltax, wydrukować infa itp, itd .  :zly1:

Ostatnio edytowano 09 wrz 2011, 21:08 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

literówka

09 wrz 2011, 13:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
Us_nip                    

biedroneczka33                    

A dlaczego u mnie działa? Nie widzę powiązania WSP (jest puste pole), chociaż w Poltax i na przeglądaniu w SeRcu powiązanie jest?

1. Tego niestety nie umiem wyjaśnić, ale też takie przypadki zauważyłem. Nowe s.c., którym nadawano NIP już w SERCu widać. Może ktoś wysłał już help deska?

2. Może mi ktoś pomóc zrozumieć zasady "propagowania" powiązań do innych US? W "Uwagi dotyczące obsługi podmiotów w systemie SeRCe", które przekazało MF na str. 7 i 8 jest to tak opisane, że doprowadza mnie to do  szału :zly1:

Mój kierownik zrobił super rozpiskę dotyczącą powiązań, lecz nie pozwala udostępniać innym :(

10 wrz 2011, 20:59
Specjalista
Własny awatar

POSTY        303
rudeboys                    

Mój kierownik zrobił super rozpiskę dotyczącą powiązań, lecz nie pozwala udostępniać innym :(

to nie wiem po co o tym piszesz tutaj. Żałosne.

11 wrz 2011, 16:04
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
losos2010                    

Tego nie wie nawet samo MF boje--==

11 wrz 2011, 16:51
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        86
losos2010                    

rudeboys                    

to nie wiem po co o tym piszesz tutaj. Żałosne.

Piszę to po to by tacy żałośni jak Ty zabrali się do roboty... poczytali o powiązaniach i napisali innym.

11 wrz 2011, 20:40
Specjalista
Własny awatar

POSTY        303
rudeboys                    

Piszę to po to by tacy żałośni jak Ty zabrali się do roboty... poczytali o powiązaniach i napisali innym.

Poziom rozmowy z Tobą pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie wiesz w jakim dziale pracuję. Jak masz taką świetną instrukcję to z niej korzystaj. Mniej podniety, więcej pokory.

12 wrz 2011, 07:20
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        86
losos2010                    

rudeboys                    

Poziom rozmowy z Tobą pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie wiesz w jakim dziale pracuję. Jak masz taką świetną instrukcję to z niej korzystaj. Mniej podniety, więcej pokory.

Właśnie więcej pokory (tylko wobec kogo?Ciebie?). Przypomnę kto pierwszy rozpoczął używanie słów, których znaczenia nie znasz [żałosne]. Zajmij się pracą i zejdź ze mnie.

12 wrz 2011, 08:04
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Rudeboys i Losos2010  :nonono:
Wiem, że SeRCe źle wpływa na nerwy. Rozumiem zdenerwowanie ale mimo wszystko proszę o dyskusję wyłącznie merytoryczną (choć nie jest to łatwe). Zawał tuż tuż  :blush:

12 wrz 2011, 08:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sie 2011, 09:46

POSTY        13
oen                    

Extra zagadką jest też taka sytuacja:
Podatnik na początku swej podatniczej drogi był nasz. Dostał NIP i poszedł potem w świat. Przewinął się przez parę US a teraz trafiła mu się sprawa w naszym US np. SD, VZM itp.
Deklaracji nie można wprowadzić, bo nie zgadza się RAD. W Poltax go nie zmienię. Po przechwyceniu w SeRCu nic się w Poltaxie nie zmienia.
A deklaracje  leżą.

SeRCe 2.0  :wub:  :wub: 2.0 tylko dla kogo?

Ale jak przechwycić? Podatnik został przywrócony i co teraz? Wystąpienia z powodem DEKL, INNY nie mogę zrobić bo jest komunikat "wystąpił błąd, istnieje ważne, formalne źródlo informacji, nie można wprowadzić poźniejszego źródła nieformalnego" Potrzebuję aktualnego RAD...  HELP!

12 wrz 2011, 09:57
Zaawansowany

POSTY        42
Jak wprowadzić w nazwisku znak specjalny ( nazwisko węgierskie). Może miał ktoś taką sytuaję. HELP.!!!!! :mur:

12 wrz 2011, 11:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 89  Następna strona