Wie ktoś kiedy to badziwie zimportuje dane do Poltaxu i Viesu? Chodzi mi o podatników - przejścia z innych US.
09 wrz 2011, 13:31
Re: SeRCe ruszyło
Us_nip
kakw1
Nie nie miałam ale inny.
Jak wyszukuje po NIP krzyczy że NIP jest niepoprawny? Obok koleżanka normalnie go wprowadziła sprawdzałyśmy po cyferce., także u jednego jest a u drugiego niepoprawny. LOTTO
Trzeba się wylogować z SERCA i POZAMYKAĆ WSZYSTKIE OKNA przeglądarki internetowej. Zalogować się ponownie i ....... działa już wyszukiwanie
P prostu MAGIA KOMPUTERA
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
09 wrz 2011, 13:32
I ile czasu tracimy na sprawdzanie. Teraz mam gościa ze go nie ma po peselu ani umnie w Poltax ani w Sercu. Szukam "weryfikacja w pesel i jest" no i sie wylogowuje czy oby napewno go nie ma w sercu. Tak to ma wyglądać? Szał Upewniam sie czy to nie magia.
09 wrz 2011, 13:35
kakw1
I ile czasu tracimy na sprawdzanie. Teraz mam gościa ze go nie ma po peselu ani umnie w Poltax ani w Sercu. Szukam "weryfikacja w pesel i jest" no i sie wylogowuje czy oby napewno go nie ma w sercu. Tak to ma wyglądać? Szał :brawa: Upewniam sie czy to nie magia.
Z tego wynika, że jest w rejestrze PESEL, a w SeRCu trzeba zarejestrowac.
09 wrz 2011, 13:40
losos2010
Wie ktoś kiedy to badziwie zimportuje dane do Poltaxu i Viesu? Chodzi mi o podatników - przejścia z innych US.
Też chciałabym to wiedzieć czekam od 23 sierpnia i nadal . Np nie można wydać decyzji dla księdza bo go nie w Poltax, wydrukować infa itp, itd .
Ostatnio edytowano 09 wrz 2011, 21:08 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
literówka
09 wrz 2011, 13:45
Us_nip
biedroneczka33
A dlaczego u mnie działa? Nie widzę powiązania WSP (jest puste pole), chociaż w Poltax i na przeglądaniu w SeRcu powiązanie jest?
1. Tego niestety nie umiem wyjaśnić, ale też takie przypadki zauważyłem. Nowe s.c., którym nadawano NIP już w SERCu widać. Może ktoś wysłał już help deska?
2. Może mi ktoś pomóc zrozumieć zasady "propagowania" powiązań do innych US? W "Uwagi dotyczące obsługi podmiotów w systemie SeRCe", które przekazało MF na str. 7 i 8 jest to tak opisane, że doprowadza mnie to do szału
Mój kierownik zrobił super rozpiskę dotyczącą powiązań, lecz nie pozwala udostępniać innym
10 wrz 2011, 20:59
rudeboys
Mój kierownik zrobił super rozpiskę dotyczącą powiązań, lecz nie pozwala udostępniać innym
to nie wiem po co o tym piszesz tutaj. Żałosne.
11 wrz 2011, 16:04
losos2010
Tego nie wie nawet samo MF
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
11 wrz 2011, 16:51
losos2010
rudeboys
to nie wiem po co o tym piszesz tutaj. Żałosne.
Piszę to po to by tacy żałośni jak Ty zabrali się do roboty... poczytali o powiązaniach i napisali innym.
11 wrz 2011, 20:40
rudeboys
Piszę to po to by tacy żałośni jak Ty zabrali się do roboty... poczytali o powiązaniach i napisali innym.
Poziom rozmowy z Tobą pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie wiesz w jakim dziale pracuję. Jak masz taką świetną instrukcję to z niej korzystaj. Mniej podniety, więcej pokory.
12 wrz 2011, 07:20
losos2010
rudeboys
Poziom rozmowy z Tobą pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie wiesz w jakim dziale pracuję. Jak masz taką świetną instrukcję to z niej korzystaj. Mniej podniety, więcej pokory.
Właśnie więcej pokory (tylko wobec kogo?Ciebie?). Przypomnę kto pierwszy rozpoczął używanie słów, których znaczenia nie znasz [żałosne]. Zajmij się pracą i zejdź ze mnie.
12 wrz 2011, 08:04
Rudeboys i Losos2010 Wiem, że SeRCe źle wpływa na nerwy. Rozumiem zdenerwowanie ale mimo wszystko proszę o dyskusję wyłącznie merytoryczną (choć nie jest to łatwe). Zawał tuż tuż
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 wrz 2011, 08:19
oen
Extra zagadką jest też taka sytuacja: Podatnik na początku swej podatniczej drogi był nasz. Dostał NIP i poszedł potem w świat. Przewinął się przez parę US a teraz trafiła mu się sprawa w naszym US np. SD, VZM itp. Deklaracji nie można wprowadzić, bo nie zgadza się RAD. W Poltax go nie zmienię. Po przechwyceniu w SeRCu nic się w Poltaxie nie zmienia. A deklaracje leżą.
SeRCe 2.0 :wub: :wub: 2.0 tylko dla kogo?
Ale jak przechwycić? Podatnik został przywrócony i co teraz? Wystąpienia z powodem DEKL, INNY nie mogę zrobić bo jest komunikat "wystąpił błąd, istnieje ważne, formalne źródlo informacji, nie można wprowadzić poźniejszego źródła nieformalnego" Potrzebuję aktualnego RAD... HELP!
12 wrz 2011, 09:57
Jak wprowadzić w nazwisku znak specjalny ( nazwisko węgierskie). Może miał ktoś taką sytuaję. HELP.!!!!!