Zastanawiam się czy planowane spotkania dużo wniosą, jeżeli nie będzie na nich pieczęci Nowej Władzy.
22 paź 2007, 16:18
Wiesz BERET - jak nie przyjedziesz na spotkanie to się nie dowiesz
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 22 paź 2007, 17:58 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2007, 17:58
Pewnie, że przyjdę, ale wg mnie obecni szefowie choćby mieli najlepsze pomysły i chcieli jak najlepiej nie mogą być pewni własnych stanowisk dopóki nie będzie powołany Minister Finansów. Oczywiście życzę im, żeby zostali i mieli szansę na przedstawienie i realizację zmian, które wcześniej czy później i tak nastąpią.
Po co więc przepłacać
22 paź 2007, 18:28
Szefowie są nie tylko niepewni stanowisk co i celów jakie wyznaczą nowe władze. Te zapowiadane zmiany tak pomieszają w oprogramowaniu , że nie sposób przewidzieć dziś tego chaosu w urzędach i jak długo potrwa aż znajdzie się sposób na wykonanie poprawek nie mówiąc o nowych rozwiązaniach.
22 paź 2007, 19:26
Dzisiaj przyszo zaproszenie dla chętnych na liderów do obszarów modernizacji IT w MF. Wszystkie informacje można znaleść na <a href="http://it.mofnet.gov.pl" target="_blank">http://it.mofnet.gov.pl</a>. A tam aktualności z lipca. Konia z rzędem, kto znajdzie informacje o opisach i zadaniach obszrów. Termin skadania ofert do 26 października (5 dni). W opisie należy podać stan aktualny, stan docelowy, harmonogram i planowane liczba etatów. Fachowcy z MF mają miesiące, a informatycy z US 5 dni. Wspaniała współpraca z nami informatykami z US. Powierdza to moja opinię CI dla MF i IS.
22 paź 2007, 19:48
kabaret
Dzisiaj przyszo zaproszenie dla chętnych na liderów do obszarów modernizacji IT w MF. Wszystkie informacje można znaleść na <a href="http://it.mofnet.gov.pl" target="_blank">http://it.mofnet.gov.pl</a>. A tam aktualności z lipca. Konia z rzędem, kto znajdzie informacje o opisach i zadaniach obszrów. Termin skadania ofert do 26 października (5 dni). W opisie należy podać stan aktualny, stan docelowy, harmonogram i planowane liczba etatów. Fachowcy z MF mają miesiące, a informatycy z US 5 dni. Wspaniała współpraca z nami informatykami z US. Powierdza to moja opinię CI dla MF i IS.
Nie wiem czemu nie policzyłeś jeszcze 1 lub 2 dni na negocjacje płacowe. Bo z tego co wiem pokątnymi drogami to jak się dowiedziałem nie jest tak pięknie. Słyszałem, że nie podwyżka będzie tylko będzie płacone za wykonanie projektu. Co raczej nie jest mobilizujące, widze tu zagrożenie np. że MF nie odbierze wykonanego zlecenia ale będzie je używać. Może komuś się podoba taka wizja, napewno w szczególności WJ. A może Pan naczelnik coś powie w tym temacie. Czy to pogłowski czy to prawda ??
22 paź 2007, 20:37
Przeczuwam blokadę internetu przez informatyków przeglądających it-strony w poszukiwaniu informacji O CO TU CHODZI? Czyż nie należy przedtem wyjaśnić, powiedzieć o tych zadaniach na spotkaniach ?
Opłacanie w systemie zadaniowym - ciekawe. Zadanie można zawsze podzielić na pewne etapy i takowe odbierać - nieprawdaż ?
22 paź 2007, 21:32
Cześć, co do postu KABARET'a - do piątku chętni wysyłają zgłoszenie ze wskazaniem obszaru, którym chcą "liderować", swój CV oraz wizję obszaru zmiany, czyli koncepcję jak dana osoba widzi docelową organizację i jak by chciała ją wprowadzić. Liczba etatów - chyba nastąpiło nieporozumienie. Trzeba tylko określić skład zespołu jaki dana osoba uważa, że jest wystarczający do wdrożenia danej koncepcji. Co do wynagrodzenia za dany projekt - nic nie słyszałem o tym i nawet się (przyznaje się bez bicia) o to nie pytałem. Wiem, że dla mnie będzie to dodatkowy obowiązek, niezależnie od tego czy wybrany będę jako lider któregoś z obszarów czy jako członek zespołu, ale nie uważam, że za to mi ktoś powinien dodatkowo płacić. Takie jest moje zdanie. Pzdr Slavko
22 paź 2007, 21:32
Dragic
Cześć, co do postu KABARET'a - do piątku chętni wysyłają zgłoszenie ze wskazaniem obszaru, którym chcą "liderować", swój CV oraz wizję obszaru zmiany, czyli koncepcję jak dana osoba widzi docelową organizację i
Fajnie. Pewnie WSZYSCY wiedzą , że jest taka akcja. To chyba z tej szklanej kuli , co ją każdy informatyk trzyma na biurku !
22 paź 2007, 21:58
Chwila, moment... TRANQILO, z tego co widziałem, była tworzona lista informatyków do listy wysyłkowej i grupowo do nich wysłano maile. Ja sprawdziłem, czy wszyscy ludzie z mojego Pionu otrzymali taką informację, a że nie miałem dzisiaj wiele czasu, to nie sprawdzałem dalej, czy wszyscy mają informacje. Postaram się jutro losowo sprawdzić kilka miejsc i zobaczyć, czy wszyscy dostali maila, a jeżeli były jakieś problemy, to skontaktuje się z osobami odpowiedzialnymi za komunikację i poproszę ich o przebadanie tej sprawy. Nie sądzę, żeby ktoś złośliwie "kisił" informacje... Pzdr Slavko
22 paź 2007, 22:12
Dziś dopiero odebrałem ten list od RM. Data nadania 22.10.2007 godz 15.15.
23 paź 2007, 06:22
tranqilo
Dziś dopiero odebrałem ten list od RM. Data nadania 22.10.2007 godz 15.15.
Też odebrałem ale mam z godzina 15.14 . Dla mnie to przekręt zaczyna być. W trzy dni przygotować wymagane przez RM koncepcje, chyba kogoś pogieło. Im w MF zajmuje to miesiąc lub dwa jak utworzą do tego specjalne zespoły. A ja mam np. sam w trzy dni znaleźć sobie zespół i przygotować do tego całą dokumentację. Po prostu FARSA nic innego. Jak ten projekt CI tak się zaczyna to chyba szybciej się skończy niż zaczął (a może komuś się grunt pod nogami pali ???)
23 paź 2007, 06:39
prost13
<!--quoteo(post=17036:date=23. 10. 2007 g. 06:22:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 23. 10. 2007 g. 06:22) [snapback]17036[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dziś dopiero odebrałem ten list od RM. Data nadania 22.10.2007 godz 15.15.
Też odebrałem ale mam z godzina 15.14 <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
hmmmm.... do mnie dotarło 22.10.2007 o 15:05
szczynściorz jestem....
całe 10 minut więcej na przygotowanie koncepcji.....
Tylko chyba 'za karę' że dostałem wcześniej - ankietę mam podesłać do 25.10.2007....
:mur:
Czyżby założenia są takie, że ma być to niewykonalne w terenie...
Powodzenia w wyścigu życzę ... ( choć wg. zapewnień DRAGIC'a żaden to wyścig nie jest i nie będzie !).
____________________________________ Linux jest jak wigwam: no Gates, no Windows, Apache inside...
Ostatnio edytowano 23 paź 2007, 07:18 przez Qba, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2007, 07:03
A może w tym całym chodzi o to by nikt z poniższych jednostek od MF się nie zgłosił do zadania, albo jest już osoba która ma wszystko przygotowane bo miała cynk wcześniej. (ale mi wychodzi spiskowa teoria dziejów :rotfl: ). Więc nie wiem czy wogle się brać za to, poza tym jeśli mam przygotować projekt to muszę wiedzieć z kim będe pracować czyli poszukać se odpowiednie do pracy osoby. I co mam im bajki opowiadać skoro nawet nie wiem co mogę im zaproponować. Czekam co dalej będzie się dziać, czy będę się śmiał czy płakał !!!!!