Teraz jest 04 wrz 2025, 07:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
ePUAP profil zaufany a podpis kwalifikowany 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 13:35

POSTY        66
Post Re: ePUAP profil zaufany a podpis kwalifikowany
terozki                    

Polecam lekturę http://niebezpiecznik.pl/post/zaufany-p ... ego-autor/
To jest chyba największa porażka cytat:(Koszt realizacji ePUAP wyniósł około 32 mln zł. Projekt został sfinansowany w 75% ze środków pochodzących z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Kwota przyznanego dofinansowania na realizację ePUAP2 wynosi 140 mln zł (85% wydatków kwalifikowanych to środki pochodzące z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, 15% stanowi współfinansowanie krajowe). Czas realizacji projektu to lata 2009 - 2013.)
Ja odpuściłem(konto skasowane, podpis też, zresztą prywatnie nie mam co załatwić ), w pracy nie mam (Proszę o wskazanie przepisu nakazującego rejestrację na portalu poza MF).
Mam dość lizania ...

Sytuacja wcale nie teoretyczna: osoba ma już założone dla celów prywatnych konto e-PUAP i profil zaufany, co gorsza regularnie korzysta z niego.
Zaczyna pracę w US. Czy można "zmusić" pracownika, by to konto używał jako służbowe w pracy, czy jest w ogóle taka mozliwość techniczna?
Na jakiej podstawie (przepisy prawa) można żądać by pracownik udostępnił to konto do celów słuzbowych?
Może ktoś wie?

22 cze 2013, 09:15
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
A czy ktoś może Cię zmusić do używania prywatnego konta email do użytku służbowego? Podobna sytuacja.

Jeśli ktoś uważa, że może, to niech poda podstawę prawną.

22 cze 2013, 10:05
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
maniek86                    

Sytuacja wcale nie teoretyczna: osoba ma już założone dla celów prywatnych konto e-PUAP i profil zaufany, co gorsza regularnie korzysta z niego.
Zaczyna pracę w US. Czy można "zmusić" pracownika, by to konto używał jako służbowe w pracy, czy jest w ogóle taka mozliwość techniczna?
Na jakiej podstawie (przepisy prawa) można żądać by pracownik udostępnił to konto do celów słuzbowych?
Może ktoś wie?

Hmmm.
Jeśli nie zdecyduje się na używanie własnego profilu zaufanego w pracy, a w pracy będzie musiał logować się w CEIDG na przykład, to pozostaje jedynie założenie służbowego konta z nowym profilem zaufanym. A wtedy z e-Puap zadzwonią i grzecznie poproszą, żeby zlikwidował jedno konto albo wskazał, które oni mają zlikwidować.

Ja miałem dwa konta i dwa profile zaufane, i właśnie tak to się skończyło. Nie podawali podstawy prawnej, ale i mnie nie zainteresowało jej istnienie. Prawdę powiedziawszy to logicznym wydało mi się , że nie powinienem mieć dwóch kont.
Ale jak jest na prawdę to zapewne nikt nie wie. W każdym razie ja nie znalazłem żadnego zakazu multikontowości, ale przyznaję, że niezbyt pilnie szukałem.

22 cze 2013, 23:42
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Ile Urząd Miasta ma na odpowiedź na pytanie zadane przez EPUAP? Wysłane 10.06 i do dziś 0 odpowiedzi :/

25 cze 2013, 08:34
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
losos2010                    

Ile Urząd Miasta ma na odpowiedź na pytanie zadane przez EPUAP? Wysłane 10.06 i do dziś 0 odpowiedzi :/

Ja w takich przypadkach stosuję miękkie środki perswazji jak telefon do burmistrza.  Tu chyba obowiązuje standard 30 dni chyba, że jakiś szczególny przepis mówi inaczej.

25 cze 2013, 19:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13