<!--quoteo(post=45815:date=03. 04. 2009 g. 21:46:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 03. 04. 2009 g. 21:46) [snapback]45815[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=45805:date=03. 04. 2009 g. 19:03:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 03. 04. 2009 g. 19:03) [snapback]45805[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Tutaj to nawet sam Helvet do spółki z Wjaworem chyba nie wybronią Tusko-Pawlakowego tandemu ....
Przeczytaj może moje posty w tym wątku, a poznasz moje stanowisko w tej sprawie. Być może jednak to dla Ciebie za trudne, jak Ci się już malarz kominowy z kominiarzem myli. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jeszcze dosyć wcześnie a tu taki odjazd ( mam na myśli także komentarz w części prasowej ). Myślisz, że powinien odstawić zioła? Moim zdaniem tak. Do Świąt już wystarczy... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Panowie, człowiek zagubiony, myli się, a Wy jakieś żarty sobie robicie, przecież w dzisiejszych czasach pomóc takiemu to żaden problem, wystarczy dać jakiegoś linka by się odnalazł w jednym okienku, np. www.zumi.pl
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
03 kwi 2009, 20:17
Adam Szejnfeld np. A jeżeli ten pupil nic nie wskóra, to chyba tylko Donald uratuje twarz!!!!!
03 kwi 2009, 21:06
Trzeba zmienić nazwę topiku na KLAPA albo WŁAZ KANAŁOWY zamiast jednego okienka.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 kwi 2009, 16:23
tranqilo
Trzeba zmienić nazwę topiku na KLAPA albo WŁAZ KANAŁOWY zamiast jednego okienka.
Albo zbudować baaaaaaaaaaaaaaardzo duże okienko
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
04 kwi 2009, 19:03
Jakby co zawsze można powiedzieć że to "lobby urzędnicze" niszczy tą pożyteczną inicjatywę. Może tym powinna się zająć spec-prokurator Pitera?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 kwi 2009, 21:36
Niezły bajzel.....dzisiaj wpłynęły pierwsze wnioski EDG i nie ma mądrego, który by postanowił co z tym robić Wczoraj ktoś się wysilił z IS i przesłał link strony Min. Gosp. z rzekomo bieżącymi informacjami i wyjaśnieniami związanymi z funkcjonowaniem tzw. 1 okienka- koń by się uśmiał. Szkoda tylko, że MF nie jest kompatybilne z MG :mur:
07 kwi 2009, 09:13
Drago
[...]zawsze można powiedzieć że to "lobby urzędnicze" niszczy tą pożyteczną inicjatywę. [...]
Drago - jakby co, to z takimi uzasadnieniami masz posadę rzecznika Adasia Twórcy jak w banku
____________________________________ always look on the bright side of life
07 kwi 2009, 09:21
Szefostwo podjęło decyzje-EDG1 mamy traktować jak NIP1. Dziwnie się wprowadza ale dzięki Bogu w systemie Poltax, pole UWAGI jest niewyczerpalne....wprowadzam z pewną dozą nieśmiałości, bo nie wiem, czy a nóż to nie ma być wspólnik SC ...a REGON co tam Regon- zlikwidować!
07 kwi 2009, 13:40
Czy udało się Wam odebrać EDG-1 elektrinicznie na swoją skrzynkę ?
Chyba można by usłyszeć jedynie "nieee..." . A w tym nic dziwnego bo jedynie nieliczne urzędy gmin mają skrzynkę na ePUAP, niewielka ilość na SEKAPIE (! kto do tego dopuscił ?) a wiekszość nie ma nic :angry2:
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
07 kwi 2009, 16:26
Rzeczpospolita zamiesciła ciekawy artykuł pod znamiennym tytułem "Fiskus zapłaci za ułatwienia dla firm" Link: <a href="http://www.rp.pl/artykul/55850,289170_Fiskus_zaplaci_za_ulatwienia_dla_firm.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/55850,289170_Fisk...a_dla_firm.html</a>
"Zakładanie firmy w jednym okienku w gminie miało być ogromnym ułatwieniem dla przedsiębiorców. Na razie jest jednak ogromnym strapieniem dla urzędników, którzy muszą się zmagać z niedoskonałościami systemu. Jak nieoficjalnie dowiedziała się „Rz”, nawet decyzje o nadaniu NIP urzędy skarbowe muszą wystawiać ręcznie z wykorzystaniem edytora tekstu Word. Dzieje się tak, bo dotychczasowe oprogramowanie nie uwzględnia numeru PESEL, który teraz ma być podawany, a Ministerstwo Finansów dopiero pracuje nad zmianą oprogramowania w tym zakresie. To niestety niejedyne zmartwienie fiskusa."
Co do wpowadzania EDG do Poltaxu to czytałem na Helpdesku że już nad tym pracują, podobnie jak nad drukowaniem PESELu na dycyzji o nadaniu NIP. Czekajmy zatem cierpliwie.
11 kwi 2009, 10:44
Moriturus
Co do wpowadzania EDG do Poltaxu to czytałem na Helpdesku że już nad tym pracują, podobnie jak nad drukowaniem PESELu na dycyzji o nadaniu NIP. Czekajmy zatem cierpliwie.
Na to bym za bardzo nie liczyła-jeszcze nie tak dawno mieliśmy kłopot z wprowadzaniem nowych kodów PKD...... miało się niby SAMO "przegrać"....o ile pamiętam wprowadzenie nowych słowników zajęło ładnych kilka miesięcy.
14 kwi 2009, 15:31
A propos nr PESEL na decyzji NIP ...
W niektórych US podobno "ręcznie" dopisują PESEL na NIP-4, żeby było zgodnie z ustawą o NIP . Jak robicie w swoich US, bo u mnie nikt nie robi żadnych notatek na decyzji NIP
14 kwi 2009, 16:31
Asioka
A propos nr PESEL na decyzji NIP ...
W niektórych US podobno <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->"ręcznie"<!--colorc--></span><!--/colorc--> dopisują PESEL na NIP-4, żeby było zgodnie z ustawą o NIP . Jak robicie w swoich US, bo u mnie nikt nie robi żadnych notatek na decyzji NIP
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->"ręcznie"<!--colorc--></span><!--/colorc--> ??? To już przyzwoiciej wyglądałoby jakąś pieczątką!
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
14 kwi 2009, 17:18
U nas tak jakby nie było żadnych zmian , ale mamy problem, bo wpłynął do nas NIP2-spółka z o.o. w organizacji i nie bardzo wiadomo co z nią zrobić.
Ostatnio edytowano 14 kwi 2009, 17:34 przez Sylwiak, łącznie edytowano 1 raz