Teraz jest 05 wrz 2025, 23:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
Post Re: SeRCe ruszyło
ena2001                    

czy ktoś wie, jak poprawić błędnie wprowadzoną dokumentację rach. podatnika? Myślałam, że uda mi się to zrobić z opcji poprawianie danych, ale nietety nie. Tak samo przy aktualizacji źródła inf. zamiast EDA powinno być EWA. W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ? Nic tylko  strzel===]

To prawda też mam w jednym z tysięcy kartonów odłożone aktualizacje z tymi problemami.

26 sie 2011, 13:47
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Mam fizola z dgosem i gospodarstwem rolnym. Do tej pory w POLTAX miał powiązania z dwoma organizacjami i buczało. Do S. przeszło tylko jedno dgos ale za to skompilowane z dwóch: nazwa i nr z edg a data rozpoczęcia z rolnika. Na dodatek teraz klient sklada NIP-1 (jako rolnik) zawiadamiając o r-ku bankowym a jednocześnie podaje biuro rach dla dział rolniczej i tam zaznacza że inne ewidencje (dgos jest na zasadach ogólnych), że niby rejestry VAT. No i jak z rozpędu wbiłem ten niby ryczałt to pozamiatane.

26 sie 2011, 14:02
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA01 lip 2010, 12:31

POSTY        118
Później mają nam przysłać niby weryfikację celem poprawienia tego co się nie zmigrowało do Serca ale... żaden normalny komputer im tej analizy nie dźwignie  :wysmiewacz:
A i tak nie będzie miała ta weryfikacja sensu jeżeli na każdym kroku system udowadnia nam, że wie lepiej jak rejestrować i jakie dane przyjmować  :brawa:
Mogli się wstrzymać z tym wdrożeniem i dopracować to jakoś bo teraz przy tych błędach to  :wsciekly:

Chyba, że jest to część ogólnego, większego planu, który przewiduje, że obecne nasze problemy nie są istotne  pije-===[

26 sie 2011, 14:52
Znawca

REJESTRACJA03 kwi 2010, 12:55

POSTY        294
tranqilo                    

ena2001                    

czy ktoś wie, ... W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ?

W POLTAXie kiedyś też nie wszystko było takie proste :)
Dobrze by było by wszystkie zgłoszone problemy zostały wyjaśnione i aplikacja poprawiona do 15 grudnia. Bo potem ... będą jeszcze nowe.

A co ma być po 15 grudnia?

27 sie 2011, 08:20
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
cammila                    

Święta,
         Nowy Rok Podatkowy,
                            noworoczne modyfikacje prawa podatkowego powodujące zmiany w oprogramowaniu ....
                                                                                                                                             może kolejna reorganizacja bo będzie NOWY rząd.

27 sie 2011, 08:54
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
tranqilo                    

cammila                    

Święta,
         Nowy Rok Podatkowy,
                            noworoczne modyfikacje prawa podatkowego powodujące zmiany w oprogramowaniu ....
                                                                                                                                             może kolejna reorganizacja bo będzie NOWY rząd.

czyli czas na przygotowania psychiczne  :lol:

27 sie 2011, 10:02
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        86
Dziś poniedziałek... więc ekipa Serca zgotowała nam niespodziankę.
Nie można zatwierdzić daty źródła, zatem pracować :mur:

29 sie 2011, 06:40
Zaawansowany

REJESTRACJA17 lis 2009, 13:30

POSTY        31
tranqilo                    

ena2001                    

czy ktoś wie, ... W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ?

W POLTAXie kiedyś też nie wszystko było takie proste :)
Dobrze by było by wszystkie zgłoszone problemy zostały wyjaśnione i aplikacja poprawiona do 15 grudnia. Bo potem ... będą jeszcze nowe.

Dobrze, to by było, gdyby SeRCe zaczęło działać tak jak miało według ich projektu, który faktycznie okazał się niedopracowany i nieprzetestowany. A pisanie do Helpu przestaje mieć sens, jak na większości problemów odpisują " Problem zostanie rozwiązany po pełnej synchronizacji danych z SeRCa do POLTAX", co nie wiadomo kiedy nastąpi. A my, jak te durnie, przekładamy papiery z kupki na kupkę.

Boję się, że z tych zaległości, przy takim tempie pracy, nie wyjdę do Wielkanocy!

Ostatnio edytowano 29 sie 2011, 08:24 przez ena2001, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2011, 08:20
Zaawansowany

REJESTRACJA21 lut 2008, 20:43

POSTY        30
Pytanko  - aktywność VIES -help :mur:

Czy komuś udało się wprowadzić aktualizację aktywności? konkretnie chodzi o to, że były same TOWARY a teraz "doszły" USŁUGI. Po wprowadzeniu jako nowa aktywność ale kontynuacja pokazuje cały czas status W a nie P. Please help me!

29 sie 2011, 10:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:45

POSTY        35
A może ktoś wie jak zamknąć aktwność VIES w Sercu ? (skopiowałam aktywność , wpisałam datę końca oraz powód zakończenia , teraz status mam W -nie jestem pewna czy to już koniec , czy jeszcze mam coś zrobić).

29 sie 2011, 10:19
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        86
Sylwia123                    

A może ktoś wie jak zamknąć aktwność VIES w Sercu ? (skopiowałam aktywność , wpisałam datę końca oraz powód zakończenia , teraz status mam W -nie jestem pewna czy to już koniec , czy jeszcze mam coś zrobić).

Musisz jeszcze unieważnić 1 wersję aktywności. A w Poltax i tak będzie zapewne aktywnośc otwarta :zly1:

29 sie 2011, 10:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 sie 2011, 17:31

POSTY        3
Czy ktoś dzisiaj pracuje w SERCU??

29 sie 2011, 12:48
Zaawansowany

REJESTRACJA17 lis 2009, 13:30

POSTY        31
maniakon                    

Czy ktoś dzisiaj pracuje w SERCU??

SeRCe miało dziś problemy, tzn. udało mi się nadawać NIPy i dokonywać niektórych aktualizacji, ale dopiero o 14:30, naprawili " niezidentyfikowany błąd aplikacji", ktory nie pozwalał na wprowadzanie nowych źródeł inf.

29 sie 2011, 13:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
kakw1                    

U nas IS kazała z problemami poczekać do końca tygodnia bo cały czas program jest udoskonalany , jeżeli problemy będą dalej to w poniedziałek pisac do Help Desku. No to czekamy :zly1:

Koniec tygodnia minął,dane dalej nie przemigrowane i co teraz?czekać?pisać opisując każdy przypadek oddzielnie?sprawdzać i sprawdzać wszystko?Na dodatek dzisiaj prawie cały dzień paraliż z powodu błędu.Ręce opadają i znowu niewiele do przodu.Macie jeszcze siłę na tę szarpaninę?

29 sie 2011, 18:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 89  Następna strona