czy ktoś wie, jak poprawić błędnie wprowadzoną dokumentację rach. podatnika? Myślałam, że uda mi się to zrobić z opcji poprawianie danych, ale nietety nie. Tak samo przy aktualizacji źródła inf. zamiast EDA powinno być EWA. W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ? Nic tylko strzel===]
To prawda też mam w jednym z tysięcy kartonów odłożone aktualizacje z tymi problemami.
26 sie 2011, 13:47
Re: SeRCe ruszyło
Mam fizola z dgosem i gospodarstwem rolnym. Do tej pory w POLTAX miał powiązania z dwoma organizacjami i buczało. Do S. przeszło tylko jedno dgos ale za to skompilowane z dwóch: nazwa i nr z edg a data rozpoczęcia z rolnika. Na dodatek teraz klient sklada NIP-1 (jako rolnik) zawiadamiając o r-ku bankowym a jednocześnie podaje biuro rach dla dział rolniczej i tam zaznacza że inne ewidencje (dgos jest na zasadach ogólnych), że niby rejestry VAT. No i jak z rozpędu wbiłem ten niby ryczałt to pozamiatane.
26 sie 2011, 14:02
Później mają nam przysłać niby weryfikację celem poprawienia tego co się nie zmigrowało do Serca ale... żaden normalny komputer im tej analizy nie dźwignie A i tak nie będzie miała ta weryfikacja sensu jeżeli na każdym kroku system udowadnia nam, że wie lepiej jak rejestrować i jakie dane przyjmować Mogli się wstrzymać z tym wdrożeniem i dopracować to jakoś bo teraz przy tych błędach to
Chyba, że jest to część ogólnego, większego planu, który przewiduje, że obecne nasze problemy nie są istotne
26 sie 2011, 14:52
tranqilo
ena2001
czy ktoś wie, ... W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ?
W POLTAXie kiedyś też nie wszystko było takie proste Dobrze by było by wszystkie zgłoszone problemy zostały wyjaśnione i aplikacja poprawiona do 15 grudnia. Bo potem ... będą jeszcze nowe.
A co ma być po 15 grudnia?
27 sie 2011, 08:20
cammila
Święta, Nowy Rok Podatkowy, noworoczne modyfikacje prawa podatkowego powodujące zmiany w oprogramowaniu .... może kolejna reorganizacja bo będzie NOWY rząd.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
27 sie 2011, 08:54
tranqilo
cammila
Święta, Nowy Rok Podatkowy, noworoczne modyfikacje prawa podatkowego powodujące zmiany w oprogramowaniu .... może kolejna reorganizacja bo będzie NOWY rząd.
czyli czas na przygotowania psychiczne
27 sie 2011, 10:02
Dziś poniedziałek... więc ekipa Serca zgotowała nam niespodziankę. Nie można zatwierdzić daty źródła, zatem pracować
29 sie 2011, 06:40
tranqilo
ena2001
czy ktoś wie, ... W poltaxie sprawa była prosta, a w tym "wynalazku" ?
W POLTAXie kiedyś też nie wszystko było takie proste Dobrze by było by wszystkie zgłoszone problemy zostały wyjaśnione i aplikacja poprawiona do 15 grudnia. Bo potem ... będą jeszcze nowe.
Dobrze, to by było, gdyby SeRCe zaczęło działać tak jak miało według ich projektu, który faktycznie okazał się niedopracowany i nieprzetestowany. A pisanie do Helpu przestaje mieć sens, jak na większości problemów odpisują " Problem zostanie rozwiązany po pełnej synchronizacji danych z SeRCa do POLTAX", co nie wiadomo kiedy nastąpi. A my, jak te durnie, przekładamy papiery z kupki na kupkę.
Boję się, że z tych zaległości, przy takim tempie pracy, nie wyjdę do Wielkanocy!
Ostatnio edytowano 29 sie 2011, 08:24 przez ena2001, łącznie edytowano 1 raz
29 sie 2011, 08:20
Pytanko - aktywność VIES -help
Czy komuś udało się wprowadzić aktualizację aktywności? konkretnie chodzi o to, że były same TOWARY a teraz "doszły" USŁUGI. Po wprowadzeniu jako nowa aktywność ale kontynuacja pokazuje cały czas status W a nie P. Please help me!
29 sie 2011, 10:11
A może ktoś wie jak zamknąć aktwność VIES w Sercu ? (skopiowałam aktywność , wpisałam datę końca oraz powód zakończenia , teraz status mam W -nie jestem pewna czy to już koniec , czy jeszcze mam coś zrobić).
29 sie 2011, 10:19
Sylwia123
A może ktoś wie jak zamknąć aktwność VIES w Sercu ? (skopiowałam aktywność , wpisałam datę końca oraz powód zakończenia , teraz status mam W -nie jestem pewna czy to już koniec , czy jeszcze mam coś zrobić).
Musisz jeszcze unieważnić 1 wersję aktywności. A w Poltax i tak będzie zapewne aktywnośc otwarta
29 sie 2011, 10:43
Czy ktoś dzisiaj pracuje w SERCU??
29 sie 2011, 12:48
maniakon
Czy ktoś dzisiaj pracuje w SERCU??
SeRCe miało dziś problemy, tzn. udało mi się nadawać NIPy i dokonywać niektórych aktualizacji, ale dopiero o 14:30, naprawili " niezidentyfikowany błąd aplikacji", ktory nie pozwalał na wprowadzanie nowych źródeł inf.
29 sie 2011, 13:53
kakw1
U nas IS kazała z problemami poczekać do końca tygodnia bo cały czas program jest udoskonalany , jeżeli problemy będą dalej to w poniedziałek pisac do Help Desku. No to czekamy
Koniec tygodnia minął,dane dalej nie przemigrowane i co teraz?czekać?pisać opisując każdy przypadek oddzielnie?sprawdzać i sprawdzać wszystko?Na dodatek dzisiaj prawie cały dzień paraliż z powodu błędu.Ręce opadają i znowu niewiele do przodu.Macie jeszcze siłę na tę szarpaninę?