Teraz jest 04 wrz 2025, 09:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
I co dalej KAS? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Za PO będzie źle, ale za to za PiS było nam tak dobrze...
Tylko ja przez swoją wrodzoną ślepotę nie dostrzegłam podwyżki nawet o wskaźnik inflacji w 2006r.  :angry2:

22 paź 2007, 19:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 sie 2007, 20:25

POSTY        6
To z podatków są środki na podwyżki dla nauczycieli !  
Niech PO sprawdzi jak wygląda Skarbówka na Zachodzie!  Może im się oczy otworzą.  
Ciekawe czy znajdą kraj gdzie  redukuje  się służby skarbowe
Nigdzie się nas nie lubi aaalllllllllleeeeeee docenić trzeba
No chyba że mają być  WYJąTKOWE   UDOGODNIENIA   DLA   PRZEDSIęBIORCóW !!!   
Niech płacą podatki kiedy będą mieli taką ochotę a zobaczymy jakie pensję będą mieli nauczyciele .

22 paź 2007, 20:09
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w  służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...

22 paź 2007, 20:40

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57

denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w  służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...

A mnie denerwuje Twoja dziecięca naiwność - pismo do kogo ? - do tych co już zbierają zabawki i odchodzą , czy do tych "niewiadomo kogo" co przyjdą ? Jedynym wyjściem jest całkowita blokada US-ów - wszystko wyłączamy, nic nie robimy i czekamy na propozycje - ale może jak powstanie nowy rząd !
:angry2:

22 paź 2007, 21:02
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 wrz 2007, 18:24

POSTY        1
Proponuję wysłać pytanie o finansową przyszłość za pośrednictwem strony internetowej Platformy obywatelskiej. Ja już to zrobiłem, teraz czekam na odpowiedź.

22 paź 2007, 23:00
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692

<!--quoteo(post=17026:date=22. 10. 2007 g. 22:40:name=Lunatiq)--><div class='quotetop'>(Lunatiq @ 22. 10. 2007 g. 22:40) [snapback]17026[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A mnie denerwuje Twoja dziecięca naiwność - pismo do kogo ? - do tych co już zbierają zabawki i odchodzą , czy do tych "niewiadomo kogo" co przyjdą ? Jedynym wyjściem jest całkowita blokada US-ów - wszystko wyłączamy, nic nie robimy i czekamy na propozycje - ale może jak powstanie nowy rząd !
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

...no wydaje się raczej oczywiste, że nie do tych którzy znają naszą sytuację i nasze postulaty...Już widzę te zablokowane US-y... :rolleyes: przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...(bo i tak wiem, że jak przyjdzie co do czego to będzie... :dupa:  )

23 paź 2007, 05:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=17028:date=22. 10. 2007 g. 21:02:name=Ramona)--><div class='quotetop'>(Ramona @ 22. 10. 2007 g. 21:02) [snapback]17028[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=17026:date=22. 10. 2007 g. 22:40:name=Lunatiq)--><div class='quotetop'>(Lunatiq @ 22. 10. 2007 g. 22:40) [snapback]17026[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

...no wydaje się raczej oczywiste, że nie do tych którzy znają naszą sytuację i nasze postulaty...Już widzę te zablokowane US-y... :rolleyes: przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...(bo i tak wiem, że jak przyjdzie co do czego to będzie... :dupa:  )
Oj naiwny, naiwny, naiwny! Jak dziecko we mgle, jak Goliat na pchle...
Nie obrażaj sie! To nie kpina, tylko przyjacielski żart :D

23 paź 2007, 06:49
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]
przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...

... co do owych zamierzeń - odsyłam do <a href="http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=index&sid=c53c25bfe85af1329047813877f54474" target="_blank">archiwum forum</a>, było trochę pisane na ten temat, oj było... a zamierzenia w tym zakresie, zapewniam Cię, modyfikacji żadnej na naszą korzyść nie uległy...

23 paź 2007, 07:16
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
...naiwność...hmmm....raczej nie...to moja desperacja nie sięgnęła jeszcze dna...ja się nigdy nie martwię tym co będzie tylko tym co jest...wyluzujcie ludzie...co ma być to będzie, a takie gadanie w niczym nie pomoże... :za2:

23 paź 2007, 17:45

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...naiwność...hmmm....raczej nie...to moja desperacja nie sięgnęła jeszcze dna...ja się nigdy nie martwię tym co będzie tylko tym co jest...wyluzujcie ludzie...co ma być to będzie, a takie gadanie w niczym nie pomoże... :za2:

Pozwól ludziom trenować asertywność :D

23 paź 2007, 17:48

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Tak, tak...Czekajmy !!!! Poczekajmy 4 lata, może zmieni się rząd na jakiś bardziej nam przyjazny...A skoro tyle już czekaliśmy, to 4 lata w te, czy we wte...

23 paź 2007, 18:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:03

POSTY        43
KASU  nie będzie -  :piwo: i dobrze  bo to kołchoz jakiś, cieszyc się trzeba a nie płakać.

23 paź 2007, 18:30
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2007, 19:24

POSTY        8
Będzie fajnie , PO ściagnie ludzi z emigracji ,będzie wieka abolicja podatkowa a  my wyjedziemy na ich miejsce . I tak nic nie robimy i jesteśmy głąby , to po co się wysilać .Jeszcze nam na bilety dadzą. A potem najlepsi z "góry" będą realizować dochody budżetu .A tak poważnie, żadna organizacja państwowa nie może funkcjonować bez podatków . Z ludzi zatrudnionych "w skarbówce" uczyniono niewolników . Niestety wiele fachowców musi jeszcze odejść , aby nas doceniono . Tak jak wielu Polaków musiało wyjechać ,aby coś dotarło do niektórych tępaków, którzy odczuli to  na własnej skórze i portfelu np. firmy budowlane.Ale niestety odchodzą ludzie ze stanowisk merytorycznych , którzy zarabiają często mniej od sekretarki lub pracownika działu ogólnego itp. Też jesteśmy pewnym składnikiem rynku pracy .Watpie czy doczekam radykalnych zmian , chyba szybciej sam odejdę póki czas.

23 paź 2007, 18:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:28

POSTY        64
Nie byłbym taki pewien czy nie będzie..."Marzy mi się też jednolita państwowa instytucja zajmująca się poborem podatków - zamiast dzisiejszego rozbicia na różne służby fiskalne. Dotychczasowy rząd wprawdzie podjął próbę konsolidacji tych służb , ale w sposób, który doprowadził do ostrych protestów środowiska skarbowców." ( Z. Chlebowski - Wall Street Journal Polska - 23.10.2007)

23 paź 2007, 18:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona