Za PO będzie źle, ale za to za PiS było nam tak dobrze... Tylko ja przez swoją wrodzoną ślepotę nie dostrzegłam podwyżki nawet o wskaźnik inflacji w 2006r. :angry2:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
22 paź 2007, 19:14
To z podatków są środki na podwyżki dla nauczycieli ! Niech PO sprawdzi jak wygląda Skarbówka na Zachodzie! Może im się oczy otworzą. Ciekawe czy znajdą kraj gdzie redukuje się służby skarbowe Nigdzie się nas nie lubi aaalllllllllleeeeeee docenić trzeba No chyba że mają być WYJąTKOWE UDOGODNIENIA DLA PRZEDSIęBIORCóW !!! Niech płacą podatki kiedy będą mieli taką ochotę a zobaczymy jakie pensję będą mieli nauczyciele .
22 paź 2007, 20:09
denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...
22 paź 2007, 20:40
Lunatiq
denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...
A mnie denerwuje Twoja dziecięca naiwność - pismo do kogo ? - do tych co już zbierają zabawki i odchodzą , czy do tych "niewiadomo kogo" co przyjdą ? Jedynym wyjściem jest całkowita blokada US-ów - wszystko wyłączamy, nic nie robimy i czekamy na propozycje - ale może jak powstanie nowy rząd ! :angry2:
22 paź 2007, 21:02
Proponuję wysłać pytanie o finansową przyszłość za pośrednictwem strony internetowej Platformy obywatelskiej. Ja już to zrobiłem, teraz czekam na odpowiedź.
22 paź 2007, 23:00
Ramona
<!--quoteo(post=17026:date=22. 10. 2007 g. 22:40:name=Lunatiq)--><div class='quotetop'>(Lunatiq @ 22. 10. 2007 g. 22:40) [snapback]17026[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...
A mnie denerwuje Twoja dziecięca naiwność - pismo do kogo ? - do tych co już zbierają zabawki i odchodzą , czy do tych "niewiadomo kogo" co przyjdą ? Jedynym wyjściem jest całkowita blokada US-ów - wszystko wyłączamy, nic nie robimy i czekamy na propozycje - ale może jak powstanie nowy rząd ! :angry2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
...no wydaje się raczej oczywiste, że nie do tych którzy znają naszą sytuację i nasze postulaty...Już widzę te zablokowane US-y... :rolleyes: przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...(bo i tak wiem, że jak przyjdzie co do czego to będzie... :dupa: )
23 paź 2007, 05:30
Lunatiq
<!--quoteo(post=17028:date=22. 10. 2007 g. 21:02:name=Ramona)--><div class='quotetop'>(Ramona @ 22. 10. 2007 g. 21:02) [snapback]17028[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=17026:date=22. 10. 2007 g. 22:40:name=Lunatiq)--><div class='quotetop'>(Lunatiq @ 22. 10. 2007 g. 22:40) [snapback]17026[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> denerwuje mnie ta Wasza panika...Przecież związki mogą wystąpić z pismem przedstawiającym sytuację w służbach skarbowych. Jak dostaniemy odpowiedź będziemy się martwić (w zależności co odpowiedzą). ...Wtedy się pomyśli co dalej Panowie...
A mnie denerwuje Twoja dziecięca naiwność - pismo do kogo ? - do tych co już zbierają zabawki i odchodzą , czy do tych "niewiadomo kogo" co przyjdą ? Jedynym wyjściem jest całkowita blokada US-ów - wszystko wyłączamy, nic nie robimy i czekamy na propozycje - ale może jak powstanie nowy rząd ! :angry2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> ...no wydaje się raczej oczywiste, że nie do tych którzy znają naszą sytuację i nasze postulaty...Już widzę te zablokowane US-y... :rolleyes: przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...(bo i tak wiem, że jak przyjdzie co do czego to będzie... :dupa: ) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Oj naiwny, naiwny, naiwny! Jak dziecko we mgle, jak Goliat na pchle... Nie obrażaj sie! To nie kpina, tylko przyjacielski żart
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
23 paź 2007, 06:49
Lunatiq
[...] przecież trzeba poznać dokładne, szczegółowe zamierzenia nowych rządzących co do administracji skarbowej, a jak pójdzie coś nie po naszej myśli ci bardziej zorganizowani mogą próbować podnieść jakiś protest...
... co do owych zamierzeń - odsyłam do <a href="http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=index&sid=c53c25bfe85af1329047813877f54474" target="_blank">archiwum forum</a>, było trochę pisane na ten temat, oj było... a zamierzenia w tym zakresie, zapewniam Cię, modyfikacji żadnej na naszą korzyść nie uległy...
____________________________________ always look on the bright side of life
23 paź 2007, 07:16
...naiwność...hmmm....raczej nie...to moja desperacja nie sięgnęła jeszcze dna...ja się nigdy nie martwię tym co będzie tylko tym co jest...wyluzujcie ludzie...co ma być to będzie, a takie gadanie w niczym nie pomoże... :za2:
23 paź 2007, 17:45
Lunatiq
...naiwność...hmmm....raczej nie...to moja desperacja nie sięgnęła jeszcze dna...ja się nigdy nie martwię tym co będzie tylko tym co jest...wyluzujcie ludzie...co ma być to będzie, a takie gadanie w niczym nie pomoże... :za2:
Pozwól ludziom trenować asertywność
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
23 paź 2007, 17:48
Tak, tak...Czekajmy !!!! Poczekajmy 4 lata, może zmieni się rząd na jakiś bardziej nam przyjazny...A skoro tyle już czekaliśmy, to 4 lata w te, czy we wte...
23 paź 2007, 18:07
KASU nie będzie - :piwo: i dobrze bo to kołchoz jakiś, cieszyc się trzeba a nie płakać.
23 paź 2007, 18:30
Będzie fajnie , PO ściagnie ludzi z emigracji ,będzie wieka abolicja podatkowa a my wyjedziemy na ich miejsce . I tak nic nie robimy i jesteśmy głąby , to po co się wysilać .Jeszcze nam na bilety dadzą. A potem najlepsi z "góry" będą realizować dochody budżetu .A tak poważnie, żadna organizacja państwowa nie może funkcjonować bez podatków . Z ludzi zatrudnionych "w skarbówce" uczyniono niewolników . Niestety wiele fachowców musi jeszcze odejść , aby nas doceniono . Tak jak wielu Polaków musiało wyjechać ,aby coś dotarło do niektórych tępaków, którzy odczuli to na własnej skórze i portfelu np. firmy budowlane.Ale niestety odchodzą ludzie ze stanowisk merytorycznych , którzy zarabiają często mniej od sekretarki lub pracownika działu ogólnego itp. Też jesteśmy pewnym składnikiem rynku pracy .Watpie czy doczekam radykalnych zmian , chyba szybciej sam odejdę póki czas.
23 paź 2007, 18:43
Nie byłbym taki pewien czy nie będzie..."Marzy mi się też jednolita państwowa instytucja zajmująca się poborem podatków - zamiast dzisiejszego rozbicia na różne służby fiskalne. Dotychczasowy rząd wprawdzie podjął próbę konsolidacji tych służb , ale w sposób, który doprowadził do ostrych protestów środowiska skarbowców." ( Z. Chlebowski - Wall Street Journal Polska - 23.10.2007)