____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 mar 2009, 22:46
Może by posty pisać w temacie i nie miesza internetu i intranetu centralnego z Qasystentem , bo to całkiem dwie różne sprawy.
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
05 mar 2009, 13:24
Dziadek
Może by posty pisać w temacie i nie miesza internetu i intranetu centralnego z Qasystentem , bo to całkiem dwie różne sprawy.
Wiesz coś więcej , czy zgadujesz ?
07 mar 2009, 12:05
tranqilo
Wiesz coś więcej , czy zgadujesz ?
Qasystent - to program z US Nowa Sól do zarządzania SZJ ( System Zarządzania Jakością) co do Centralnego Internetu i Intranetu to w ostatnim tygodniu wpłyneły pisma o podanie danych osób które będą redaktorami tych stron w US-ach ( czyli BIP+)
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
07 mar 2009, 23:16
Widzisz DZIADEK wygląda na to , że wszyscy się z Qasystentem zapoznamy by ten SZJ wdrożyć - bezkosztowo .
09 mar 2009, 22:29
Aplikacja Qasystent
Miałem nadzieję, że znajdę tu jakieś sensowne wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc przy wdrożeniu - bo wdrażam program QA od ~2-3 m-cy przy silnym oporze pracowników i obojętności "góry"... Problemów mam masę. Jak chyba przy każdym wdrożeniu. Ale jakoś idzie. Mam nadzieję na inne forum - gdzie będzie można się wymieniać uwagami i pomocą...
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
15 lip 2009, 18:22
Aplikacja Qasystent
Fatality
Miałem nadzieję, że znajdę tu jakieś sensowne wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc przy wdrożeniu - bo wdrażam program QA od ~2-3 m-cy przy silnym oporze pracowników i obojętności "góry"... Problemów mam masę. Jak chyba przy każdym wdrożeniu. Ale jakoś idzie. Mam nadzieję na inne forum - gdzie będzie można się wymieniać uwagami i pomocą...
A jak mamy się wymieniać uwagami i pomocą, kiedy pierwszy raz słyszymy o programie Jutro spytam informatyków co wiedzą o "QA"
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 lip 2009, 19:29
Aplikacja Qasystent
MF mówi zdecydowane nie dla aplikacji QA jako aplikacji centralnej SZJ - pismo rozesłane do wszystkich US.
16 lip 2009, 07:23
Aplikacja Qasystent
nemo
MF mówi zdecydowane nie dla aplikacji QA jako aplikacji centralnej SZJ - pismo rozesłane do wszystkich US.
I bardzo dobrze, to gniot, mało czytelny, enigmatyczny program.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
16 lip 2009, 07:49
Aplikacja Qasystent
Fatality
zielonka
nemo
Fatality - daj więc sobie spokój z wdrażaniem tego QA, bo może niepotrzebnie tylko tracisz i nerwy, i czas...
A co mówią na innych forach?...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 lip 2009, 08:18
Aplikacja Qasystent
Czy ktoś wie, co to za idiota chce wprowadzać System Zarządzania Jakoscią??? Przecież to jest CHORE!!!! Biurokracja!!! Mały mamy roboty??? Zajmijmy się podatkami, a nie pierdołami.
16 lip 2009, 12:25
Aplikacja Qasystent
Wszystko zależy od tego co się pod pojęciem SZJ rozumie. Generalnie tworzenie procedur jest korzystne i ułatwia pracę, wdrożenie na nowym stanowisku czy zastępstwo. Ale cała ta papierowa biurokracja ... pseudo oceny - audyty...
O Qasystencie trochę ucichło bo jest wybór i nie wszystkie urzędy zdecydowały się na tą aplikację.
16 lip 2009, 18:23
Aplikacja Qasystent
Nadir
zielonka
nemo
Fatality - daj więc sobie spokój z wdrażaniem tego QA, bo może niepotrzebnie tylko tracisz i nerwy, i czas...
A co mówią na innych forach?...
Fajnie... Tylko gdzie jest to pismo MF??? Bo tak się składa, że w moje ręce nie trafiło... Poza tym moim zdaniem do tego do czego jest zaprojektowany program jest OK. Jak widzieliście to zdecydowne NIE! MF to dajcie namioary na pismo - data, autor... kiedy rozesłano do US... Co ciekawe autor qa jest jednym z projektantów SZJ. Dodam, że niektórzy z pozostałych konsultantów SZJ również QA wdrażają... Ciągle słyszę dookoła -Nie róbcie wdrożenia SZJ - napewno MF się wycofa... Napewno IS jest przeciwko... Napewno nie jest bezkosztowe.. Się narobicie i nic z tego nie będzie. Otóż moim zdaniem - trzeba wdrażać SZJ jak najszybciej - bo coś z tego może się spełnić. A poprawa jakości nikomu nie zaszkodzi. Uporządkowanie dokumentacji może tylko pomóc. Gadanie, żeby zająć się podatkami a nie jakąś jakością jest dobre dla nawiedzonych - bez dobrej organizacji pracy możecie sobie zbierać podatki... prywatnie po pracy. Jest okazja coś poprawić - trzeba z niej skorzystać. QA ma wady i są problemy przy wdrożeniu. A który program wdrażany jest lekko, łatwo i przyjemnie... Może wspaniała biblioteka akt? To dopiero szczyt możliwości projektantów oprogramowania 21 wieku.
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
16 lip 2009, 19:39
Aplikacja Qasystent
Pismo Departamentu Informatyki DI-SP/068/30/ADP/09/3229 z dnia 26.06.2009 r.
"W odpowiedzi na pismo AP1/068/33/PCN/09/3916 z dnia 02.06.2009 r. dotyczącej opinii i rekomendacji mozliwości wdrożenia systemu Qasystent jako narzędzie wspomagające zarządzanie urzędem skarbowym Departament Informatyki informuje, iż w naszej opinii wdrażanie wspomnianego systemu nie jest zasadne. (...)"
podpisał Z-ca Dyrektora Departamentu Informatyki Witold Jarzynka ~ MF opracowuje system InterAS (czas realizacji - najwcześniej II połowa 2010 r.) inf. 226945091 (Wydział Systemów Pomocniczych)