Teraz jest 04 wrz 2025, 07:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Aplikacja Qasystent 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Czyżby powrót ???  Z powodu wdrożenia CAF ?

04 mar 2009, 22:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Może by posty pisać w temacie i nie miesza internetu i intranetu centralnego z Qasystentem , bo to całkiem dwie różne sprawy.

05 mar 2009, 13:24
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Może by posty pisać w temacie i nie miesza internetu i intranetu centralnego z Qasystentem , bo to całkiem dwie różne sprawy.

Wiesz coś więcej , czy zgadujesz ?

07 mar 2009, 12:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

Wiesz coś więcej , czy zgadujesz ?

Qasystent - to program z US Nowa Sól do zarządzania SZJ ( System Zarządzania Jakością) co do Centralnego Internetu i Intranetu to w ostatnim tygodniu wpłyneły pisma o podanie danych osób które będą redaktorami tych stron w US-ach ( czyli BIP+)

07 mar 2009, 23:16
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Widzisz DZIADEK wygląda na to , że wszyscy się z Qasystentem zapoznamy  by ten SZJ wdrożyć - bezkosztowo .

09 mar 2009, 22:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 08:55

POSTY        54
Post Aplikacja Qasystent
Miałem nadzieję, że znajdę tu jakieś sensowne wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc przy wdrożeniu - bo wdrażam program QA od ~2-3 m-cy przy silnym oporze pracowników i obojętności "góry"... Problemów mam masę. Jak chyba przy każdym wdrożeniu. Ale jakoś idzie. Mam nadzieję na inne forum - gdzie będzie można się wymieniać uwagami i pomocą... :wacko:

15 lip 2009, 18:22
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Aplikacja Qasystent
Fatality                    

Miałem nadzieję, że znajdę tu jakieś sensowne wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc przy wdrożeniu - bo wdrażam program QA od ~2-3 m-cy przy silnym oporze pracowników i obojętności "góry"... Problemów mam masę. Jak chyba przy każdym wdrożeniu. Ale jakoś idzie. Mam nadzieję na inne forum - gdzie będzie można się wymieniać uwagami i pomocą... :wacko:

A jak mamy się wymieniać uwagami i pomocą, kiedy pierwszy raz słyszymy o programie  :o
Jutro spytam informatyków co wiedzą o "QA"  :unsure:

15 lip 2009, 19:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 maja 2007, 12:12

POSTY        7
Post Aplikacja Qasystent
MF mówi zdecydowane nie dla aplikacji QA jako aplikacji centralnej SZJ -  pismo rozesłane do wszystkich US.

16 lip 2009, 07:23
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Post Aplikacja Qasystent
nemo                    

MF mówi zdecydowane nie dla aplikacji QA jako aplikacji centralnej SZJ -  pismo rozesłane do wszystkich US.

I bardzo dobrze, to gniot, mało czytelny, enigmatyczny program.

16 lip 2009, 07:49
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Aplikacja Qasystent
Fatality                    

Miałem nadzieję, że znajdę tu jakieś sensowne wypowiedzi, podpowiedzi i pomoc przy wdrożeniu - bo wdrażam program QA od ~2-3 m-cy przy silnym oporze pracowników i obojętności "góry"... Problemów mam masę. Jak chyba przy każdym wdrożeniu. Ale jakoś idzie.
Mam nadzieję na inne forum - gdzie będzie można się wymieniać uwagami i pomocą... :wacko:

zielonka                    

nemo                    

Fatality - daj więc sobie spokój z wdrażaniem tego QA, bo może niepotrzebnie tylko tracisz i nerwy, i czas...

A co mówią na innych forach?...  :rolleyes:

16 lip 2009, 08:18
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 lip 2009, 07:23

POSTY        1
Post Aplikacja Qasystent
Czy ktoś wie, co to za idiota chce wprowadzać System Zarządzania Jakoscią??? Przecież to jest CHORE!!!! Biurokracja!!! Mały mamy roboty??? Zajmijmy się podatkami, a nie pierdołami.

16 lip 2009, 12:25
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Aplikacja Qasystent
Wszystko zależy od tego co się pod pojęciem SZJ rozumie.  Generalnie tworzenie procedur jest korzystne i ułatwia pracę, wdrożenie na nowym stanowisku czy zastępstwo.  Ale cała ta papierowa biurokracja ... pseudo oceny - audyty...

O Qasystencie trochę ucichło bo jest wybór i nie wszystkie urzędy zdecydowały się na tą aplikację.

16 lip 2009, 18:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 08:55

POSTY        54
Post Aplikacja Qasystent
Nadir                    

zielonka                    

nemo                    

Fatality - daj więc sobie spokój z wdrażaniem tego QA, bo może niepotrzebnie tylko tracisz i nerwy, i czas...

A co mówią na innych forach?...  :rolleyes:

Fajnie... Tylko gdzie jest to pismo MF??? Bo tak się składa, że w moje ręce nie trafiło...
Poza tym moim zdaniem do tego do czego jest zaprojektowany program jest OK.
Jak widzieliście to zdecydowne NIE! MF to dajcie namioary na pismo - data, autor... kiedy rozesłano do US... Co ciekawe autor qa jest jednym z projektantów SZJ. Dodam, że niektórzy z pozostałych konsultantów SZJ również QA wdrażają... Ciągle słyszę dookoła -Nie róbcie wdrożenia SZJ - napewno MF się wycofa... Napewno IS jest przeciwko... Napewno nie jest bezkosztowe.. Się narobicie i nic z tego nie będzie. Otóż moim zdaniem - trzeba wdrażać SZJ jak najszybciej - bo coś z tego może się spełnić. A poprawa jakości nikomu nie zaszkodzi. Uporządkowanie dokumentacji może tylko pomóc. Gadanie, żeby zająć się podatkami a nie jakąś jakością jest dobre dla nawiedzonych - bez dobrej organizacji pracy możecie sobie zbierać podatki... prywatnie po pracy. Jest okazja coś poprawić - trzeba z niej skorzystać. QA ma wady i są problemy przy wdrożeniu. A który program wdrażany jest lekko, łatwo i przyjemnie... Może wspaniała biblioteka akt? To dopiero szczyt możliwości projektantów oprogramowania 21 wieku.  <_<

16 lip 2009, 19:39
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Post Aplikacja Qasystent
Pismo Departamentu Informatyki DI-SP/068/30/ADP/09/3229 z dnia 26.06.2009 r.

"W odpowiedzi na pismo AP1/068/33/PCN/09/3916 z dnia 02.06.2009 r. dotyczącej opinii i rekomendacji mozliwości  wdrożenia systemu Qasystent jako narzędzie wspomagające zarządzanie urzędem skarbowym Departament Informatyki informuje, iż w naszej opinii wdrażanie wspomnianego systemu nie jest zasadne. (...)"

podpisał Z-ca Dyrektora Departamentu Informatyki Witold Jarzynka
~ MF opracowuje system InterAS (czas realizacji - najwcześniej II połowa 2010 r.)
inf. 226945091 (Wydział Systemów Pomocniczych)

17 lip 2009, 08:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona