Re: Zablokowaliśmy ePUAP?
Ciekawe ile IS w Polsce wpadło na ten dobry pomysł by pomóc US i podesłało im taki plik?
Ja dostałem i do tego każdy US weryfikował część adresów.
Plik pojawił się też na forum informatyków-US przygotowany przez jednego z kolegów informatyków , który poważnie zastanawiał się jak by tu zautomatyzować całą tą procedurę. Okazało się przy tym , że cała dokumentacja ePłapki jest w powijakach i wymaga pilnego opracowania.
A wysyłających czekają takie niespodzianki jak w jednej gminie gdzie po po 20 minutach wyszukiwania ( to było przed akcją RB, podczas weryfikacji adresów) zamiast wejścia na skrzynkę gminy ukazał się kontakt do Komendy WKU naszego powiatu.
Po tej akcji do gmin spodziewam się wielu reklamacji. A to dokument pusty lub nie da się go odczytać. Czy podjęliście typowe działania ostrożnościowe związane z wdrożeniem nowego modułu i porównaliście zawartość plików z raportami ? Niespodzianki są możliwe.
MF już ustami swojego administratora przemówiło i przedłużyło czas przesyłania RB do MF na okres ... bez zakreślania terminu końcowego czyli "po ustąpieniu przeszkód umożliwiających przesłanie dokumentu". Myślę , że większość US przesłała pisma inną drogą. Zawsze nawet w rozporządzeniu powinna być dostępna opcja "B". o czym nie wiedzą prawnicy piszący takie rozporządzenia bo Oni są "nie techniczni".
KOMUNIKAT MF dotyczący ePUAP 2014.04.10 16:03