Deklaracje w SPDEDZIE drukują się w języku greckim,
Matko Boska !! Ja przypuszczam że wcześniej czy później "będzie" u nas Grecja. Ale żeby tak szybko. I oczywiście, jak zwykle, na pierwszy ogień "skarbówka" :D
A może to są greckie deklaracje. Tylko jak zwykle zapomniano poinformować US-y. Tfu, jak zwykle US-y zawaliły sprawę, i jeszcze się awanturują. :rolleyes:
Tak to już w życiu jest. Obiecywano drugą Japonię potem drugą Irlandię a wszystko wskazuje na to, że wyjdzie druga Grecja. Może przynajmniej zaczną płacić dodatki za punktualne przyjście do pracy, brak windy czy chociaż za chęć skorzystania z darmowej stołówki
Z drugiej strony widok wydruku w języku greckim - bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard. Nie wiem tylko skąd wrażenie, że kogoś kompletnie pop......iło.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
19 sty 2012, 22:11
Re: Instalacja POLTAX i SPED 18.01.2012
Wie ktoś dlaczego w dalszym ciągu nie są przekazywane deklaracje do Speda i Viesu?
20 sty 2012, 11:27
losos2010
Wie ktoś dlaczego w dalszym ciągu nie są przekazywane deklaracje do Speda i Viesu?
Przechodzą deklaracje - przynajmniej u mnie do Nowego SPEDa ale trzeba było restartu serwera WAS i restartu fizycznego serwera poltaxowego.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
20 sty 2012, 11:36
tranqilo
losos2010
Przechodzą deklaracje - przynajmniej u mnie do Nowego SPEDa ale trzeba było restartu serwera WAS i restartu fizycznego serwera poltaxowego.
ale takie wysłane wczoraj lub dziś też dochodzą?
20 sty 2012, 11:45
U mnie dzisiaj nie weszła żadna deklaracja, chociaż wiem, że podatnicy wysyłali wczoraj i dzisiaj
20 sty 2012, 15:39
kolejny kwiatek (choć to nie po ostatniej instalacji, ale temat też istotny): Błędne stawki karty podatkowej na 2012. ... W przypadku wydania w br. decyzji ustalającej wysokość stawki karty podatkowej na rok 2012 dot. powyższych branż należy dokonać jej korekty.
20 sty 2012, 16:46
entek
U mnie dzisiaj nie weszła żadna deklaracja, chociaż wiem, że podatnicy wysyłali wczoraj i dzisiaj
u nikogo nie weszła z tego co wiem
20 sty 2012, 17:21
i mamy cyfryzację całym ry..., w sumie to 2014 juz nam nie grozi...
20 sty 2012, 17:33
Kto jeszcze pamięta słynny podwójny ENTER przy wprowadzaniu danych szczegółowych? To tylko dwa lata, a łza się w oku kręci. Dobre były czasy, teraz dopiero jest jazda. O tym racjonalizatorze, który wymyślił czas rozłączania bezczynnej sesji też już mało się pamięta, a przecież do podatnika wyjść nie można bez potrzeby późniejszego ponownego logowania się do wszystkich systemów. Przy takich pomysłodawcach Rysio z Klanu to intelektualny wirtuoz. Wcześniej mogło być inaczej teraz okazuje się, że SIĘ NIE DA. Można być wszystkowiedzącym geniuszem, ale k...a nawet inteligentny inaczej powinien wiedzieć, że PO PIERWSZE NIE SZKODZIĆ !
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
20 sty 2012, 23:44
Jesteś inteligentny, nieinaczej, więc powinieneś sobie zdawać sprawę z faktycznych motywów naszej wierchuszki. Wbrew temu co bredzą publicznie nie są wcale zainteresowani usprawnianiem administracji, a wręcz przeciwnie, doprowadzeniem jej do stanu nieustannego kryzysu. W takiej sytuacji łatwiej trzymać za mordę "źle pracujących" pracowników i narzucać coraz to nowe idiotyzmy pod pozorem poprawy jakości, racjonalizacji ... bla bla bla.
21 sty 2012, 00:40
Obiecywana przez lidera partii miłości Trzecia Fala Nowoczesności najwyraźniej dotarła także do skarbówki
22 sty 2012, 09:26
Pewnie za poniższy tekst kilku, a może nawet i więcej z was powiesi na mnie parę psów, ale trudno. Rozumiem Wasze wkurzenie na zaistniałą sytuację i głupio się stało, że tak wyszło.
Drodzy uczestnicy dyskusji o grece w Sped-zie, pragnę was poinformować, że wydruki nie są po grecku, ale po polsku z "małym" błędem polegającym, na tym, że powstały pdf wykorzystuje czcionkę "Symbol", a tam "a" to "alfa" i tak dalej.
Dobra informacja jest tak, że (jeśli informatycy w US zadziałają) od jutra pdf będą zawierały również inne czcionki i Wasze wydruki staną się bardziej czytelne.
Pozdrawiam Bogusław
23 sty 2012, 15:21
sugobkt
Pewnie za poniższy tekst kilku a może nawet i więcej z was powiesi na mnie parę psów ale trudno. Rozumiem Wasze wkurzenie na zaistniałą sytuację i głupio się stało, że tak wyszło. Drodzy uczestnicy dyskusji o grece w Sped-zie, pragnę was poinformować, że wydruki nie są po grecku ale po polsku z "małym" błędem polegającym, na tym, że powstały pdf wykorzystuje czcionkę "Symbol" a tam "a" to "alfa" i tak dalej. Dobra informacja jest tak, że (jeśli informatycy w US zadziałają) od jutra pdf będą zawierały również inne czcionki i Wasze wydruki staną się bardziej czytelne. Pozdrawiam Bogusław
Szanowny Panie Bogusławie
Nikt mam nadzieję nie będzie wieszał psów, bo nie o to tu chyba chodzi. Jednak pozwolę sobie uprzejmie poinformować Pana (dla Pana wiadomości, bo widać takowej Pan nie posiada), że Urzędy w poniedziałek (przynajmniej w niektórych województwach) otwarte są do godziny 18, tak więc do instalacji (dbając o pełne zadowolenie "klienta") należało by przystąpić po zamknięciu Urzędu (czyli po godz. 18). A czasami nawet później w związku z pracami innych działów, które często pracują po godzinach. A chcąc zachować pełną procedurę z wykonaniem kopii systemu (zresztą nie wyobrażam sobie, że ktoś tego nie robi) należało by po raz kolejny siedzieć w pracy do godziny... no właśnie do której??
Zrzucenie teraz poniekąd problemu na Informatyków i pisanie w stylu "że mogli byście mieć (Użytkownicy) już od jutra poprawnie działające raporty, ale widocznie Informatykom się nie chciało zadziałać i miejcie jak coś do Nich pretensje" jest co najmniej niesmaczne. I jak najbardziej niesprawiedliwe, bo całe odium w takich sytuacjach skupia się właśnie na Informatykach.
Z wyrazami szacunku, mi. za zabranie głosu w dyskusji.
23 sty 2012, 17:02
sugobkt
Pewnie za poniższy tekst kilku a może nawet i więcej z was powiesi na mnie parę psów ale trudno. Rozumiem Wasze wkurzenie na zaistniałą sytuację i głupio się stało, że tak wyszło.
Drodzy uczestnicy dyskusji o grece w Sped-zie, pragnę was poinformować, że wydruki nie są po grecku ale po polsku z "małym" błędem polegającym, na tym, że powstały pdf wykorzystuje czcionkę "Symbol" a tam "a" to "alfa" i tak dalej.
Dobra informacja jest tak, że (jeśli informatycy w US zadziałają) od jutra pdf będą zawierały również inne czcionki i Wasze wydruki staną się bardziej czytelne.
Pozdrawiam Bogusław
Problem wystąpił (jak wynika z tytułu tematu) 18-go. Dziś mamy 23-go. Jak widać działanie jest w iście ekspresowym tempie. Gdyby ktokolwiek w US działał z taką prędkością, nie zarobiłby na kawałek suchego chleba. A tak na marginesie. Problem mają załatwić w US-ach informatycy, którzy jak twierdzi MF są tam zbędni (część przeniesiona do logistyki, reszta straszona wywaleniem itp.). Jak to więc jest - są potrzebni czy nie, bo ja już trochę zgłupłem
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.